Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 17 января 2014 г.

Рішення виконкому - Про хід виконання Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам"



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

17 січня 2014 року                                                             № ________


Про хід виконання Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам"
 Заслухавши інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільну Л.І., виконком районної у місті ради відмічає, що призначення державної соціальної допомоги проводиться вчасно у відповідності з чинним законодавством.
Державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам призначається відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" та Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства фінансів України від 30.04.2002 №226/293/169.
Станом на 01.01.2014 р. перебувають на обліку у відділі призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення виконкому, як отримувачі допомоги по інвалідності - 918 осіб, у 2013 році призначено 304 допомоги.
Призначення, перерахунок допомог ведеться вчасно у відповідності з чинним законодавством.
Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради
ВИРІШИВ:

               1. Інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення виконкому Спільної Л.І. про призначення державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам" прийняти до відома.
               2. Відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення:
               2.1. Продовжити роботу щодо виконання Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам".
                                                                           Протягом 2014 року
               2.2. Документи, необхідні для призначення допомоги інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам, надсилати до Херсонського Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям- інвалідам".
                                                                           Протягом 2014 року
               3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради, Назаренка Л.П., та начальника управління праці та соціального захисту населення, Погорєлову Н.Г.

гр. Савицька Людмила Олексіївна просить призначити її опікуном малолітнього онуки Савицького Станіслава Андрійовича, 08.05.1996 року народження. Мати дитини Савицька С. В. знаходиться у розшуку;


Голова районної
у місті ради                                                                 Л.Я. Третяк

Керуючий справами виконкому                                В.О.Рижкова






ДОВІДКА
Про призначення державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинствата дітям-інвалідам" у 2013 році

Державна соціальна допомога призначається відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам'5 та Порядку надання державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.
Відділом призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення у 2013 році призначено всього 194 допомоги, з них:
-              державна допомога інвалідам І групи з надбавкою на догляд      - 11;
-              державна допомога інвалідам II групи                                            - 17;
-              державна допомога інвалідам III групи                                           - 38;
-              дітям-інвалідам                                                                                  - 128;
-              надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком до 6 років          - 48;
-              надбавка на догляд за дитиною-інвалідом віком від 6 до 18 років - 41.
Станом на 01.01.2014 р. перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення як отримувачі допомоги згідно Закону України "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям - інвалідам" - 918 осіб.
Під час особистих прийомів спеціалістами сектору прийняття зав та документів відділу призначення соціальних допомог надаються консультації громадянам стосовно призначення надбавки на догляд за одинокими інвалідами з дитинства груп, які потребують постійного стороннього догляду на підставі довідок, які видаються лікарсько - консультативними комісіями лікувально - профілактичного закладу.  У зв’язку зі змінами до Закону України «Про державну соціальну допомогу  інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам”. З липня 2013 р. спеціалістами відділу призначення соціальних допомог було запрошено отримувачів допомоги на догляд за дитиною - інвалідом віком до 18 років для переоформлення надбавки на догляд.
Крім того постійно проводиться роз'яснювальна робота серед одержувачів державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», яким не призначена надбавка на догляд, про можливість отримання ними надбавки на догляд за дитиною-інвалідом, у разі перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, у відпустці без збереження заробітної плати, у разі якщо дитина - інвалід потребує домашнього догляду.
Інвалідам, які не мають можливості надати повний пакет документів, спеціалістами відділ призначення державних допомог надається допомога у зборі документів.
Призначення, перерахунок допомог проводиться вчасно у відповідності з чинним законодавством.



Завідувач відділу призначення соціальних
допомог управління праці та соціального
захисту населення                                                                                                       Спільна Л.І.





Комментариев нет:

Отправить комментарий