Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 28 января 2014 г.



У 2014 році Міндоходів не перевірятиме малий та середній бізнес
Мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу буде подовжено у 2014 році.
Крім того, цього року підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, отримають можливість ведення в електронному вигляді книг обліку доходів і витрат. Це дозволить автоматично, на підставі даних книги подавати податкову звітність в режимі онлайн.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Набирає чинності Конвенція між Україною і Кіпром про уникнення подвійного оподаткування
Конвенція між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протокол до неї, підписані 08.11.2012 у м. Нікосія та ратифіковані Законом України від 04.07.2013 №412-VII, набрали чинності 07.08.2013.
Згідно зі статтею 26 Конвенції, вона буде застосовуватись у двосторонніх українсько-кіпрських відносинах з першого січня 2014 року. До цього часу чинними залишалися положення Угоди колишнього СРСР, оскільки Конвенція укладалась на заміну цієї Угоди.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Долучайтесь до обговорення «декларації майбутнього»
Міндоходів винесло на обговорення концепцію реформи декларування доходів громадян. В основу запропонованих концептуальних засад реформи покладені найкращі світові практики декларування доходів і адміністрування податку на доходи фізичних осіб.
До обговорення запропоновано не готовий законопроект, а концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.
Нова система декларування доходів передбачає декларування доходів, що перевищують 120 мінімальних заробітних плат (наприклад, з 1 січня 2014 р. - 156,2 тис. грн). Також декларацію будуть подавати громадяни, що володіють рухомим і нерухомим майном на суму більше 1200 мінімальних зарплат (1,5 млн грн) та власники фінансових зобов'язань на суму 120 мінімальних зарплат (156,2 тис. грн).
При будь-якій вартості майна в декларації не буде потрібно вносити відомості про квартири загальною площею до 120 кв. м і будинках площею до 250 кв. м, а також про транспортні засоби, обсяг двигунів яких не перевищує 2,5 тис. куб. см.
Концепцією також передбачається подача разової форми - заяви про майно, кошти та фінансові зобов'язання. Вона подається один раз - у перший рік початку декларування. Критеріями для подання разової форми є рівень річного доходу понад 120 мінімальних зарплат або вартість майна понад 1200 мінімальних зарплат, або сума фінансових зобов'язань понад 120 мінімальних зарплат. Подання такої форми не передбачає сплати яких-небудь податків із зазначених у ній об'єктів декларування. Якщо ж разова форма не надана, наявне на початок звітного періоду майно, кошти й фінансові зобов'язання не враховуються в подальшому при застосуванні методу зіставлення доходів і витрат у майбутніх періодах.
Щоб створити найбільш оптимальну для України модель декларування доходів, необхідно почути думку самих платників податків. Тож запрошуємо долучитися до обговорення майбутньої системи декларування доходів громадян на форумі веб-порталу Міндоходів http://forum.minrd.gov.ua/. З текстом Концепції можна ознайомиться на веб-порталі Миндоходів http://minrd.gov.ua/baneryi/kontseptsiya-reformi-deklaruvannya.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Звіт з єдиного внеску: з якими питаннями звертатись до Пенсійного, а з якими до Міндоходів?
Міністерство доходів і зборів України та Пенсійний фонд України повідомляє, що консультації з питань ведення Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, включаючи питання заповнення таблиць 5-9 додатку 4, всіх таблиць додатку 5, додатку 6 та додатку 7 звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, затверджений наказом Міндоходів від 09.09.2013 р. №454 надають органи Пенсійного фонду.
Консультації щодо заповнення інших таблиць звіту щодо сум нарахованого ЄСВ надаються органами доходів і зборів (Лист Міндоходів та ПФУ від 27.12.2013 р. №21052/5/99-99-17-03-01-16, №36398/05.10).
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Штрафні санкції за ненадання контрольно - звітної інформації РРО в електронній формі
«З 1 січня 2014 року набув чинності пункт 9 статті 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зазначеною нормою встановлено відповідальність суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції, за неподання до органів Міндоходів відповідної звітності. А саме, звітності пов'язаної із застосуванням розрахункових книжок та копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків з РРО, дротовими або бездротовими каналами зв'язку (у разі обов'язковості її подання). За неподання такої інформації встановлено штраф розміром десять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 170 гривень» – розповів начальник ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергій Олефіренко.
Нагадаємо, що з 2013 року платники податків повинні надавати звітність про використання РРО в електронному вигляді. Для цього РРО повинні бути оснащені електронними стрічками, на яких формуються копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Один раз на добу цей звіт повинен автоматично передаватися на сервер обробки інформації міністерства. Водночас, з метою адаптації підприємців до норм чинного законодавства, до початку 2014 за неподання такої звітності в електронному вигляді штраф не застосовувався.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Підприємства Херсону сплатили майже 100 тис. гривень
податку на нерухомість
Впродовж 2013 року херсонські підприємства перерахували до місцевого бюджету 100 тис. гривень податку на нерухоме майно. Всього у Херсоні 47 підприємств і організацій є власниками житлової нерухомості, - наголосила заступник начальника ДПІ у м. Херсоні Ольга Журковська. Підприємства Херсону є власниками житлової нерухомості загальною площею понад 8 тис. кв. метрів. Більшість із них є банківськими установами та виробничими підприємствами.
Нагадаємо, для правильного розрахунку суми податку на житлову нерухомість і для виявлення можливих розбіжностей між даними контролюючих органів і фактичними даними, ДПІ у м. Херсоні проводить звірку для громадян-власників житлової нерухомості. При собі необхідно мати оригінали документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості і на житлову площу таких об'єктів.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий