Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 13 января 2014 г.



Отримав спадщину - подай декларацію та сплати податок
Податковим кодексом України (далі - ПКУ) статтею 174  встановлено порядок оподаткування доходу, отриманого платником податку в результаті прийняття ним у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав.
Об’єкти спадщини з метою оподаткування поділяються, зокрема, на готівку або кошти, що зберігаються на рахунках спадкодавця, відкритих у банківських і небанківських фінансових установах.
Особами, відповідальними за сплату податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.
Нотаріус щокварталу подає до органів доходів і зборів за місцем розташування державної нотаріальної контори або свого робочого місця інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування.
Громадянин, відповідальний за нарахування та утримання податку, сплачує його до бюджету в разі, зокрема, нотаріального посвідчення договорів дарування чи видачі свідоцтв про право на спадщину нерезидентам – за місцем  нотаріального посвідчення таких договорів (одержанні свідоцтв).
Громадянин – резидент, який успадкував право на вклад у банку (небанківській фінансовій установі), зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу, подати декларацію та сплатити податок із таких доходів.
Фізична особа – нерезидент, яка отримала на території України спадщину, зобов’язана сплатити податок до бюджету до отримання свідоцтва про право на спадщину за місцем нотаріального оформлення такого свідоцтва (за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори).
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий