Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 5 марта 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



Херсонський бізнес за право торгівлі сплатив до скарбниці місцевої громади майже мільйон гривень збору
Суб'єкти господарювання на загальній системі оподаткування, які провадять торговельну діяльність, надають платні побутові послуги, здійснюють торгівлю готівковими валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, повинні придбати торговий патент і сплачувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності.
В залежності від виду діяльності, Податковим кодексом України встановлено різні строки сплати збору.
Так, збір за провадження торговельної діяльності, діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями сплачується щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю.
Збір за здійснення діяльності у сфері розваг сплачується щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.
Під час придбання торгового патенту суб'єкт господарювання вносить суму збору за один місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії. При цьому, суб'єкт підприємницької діяльності звільняється від обов'язків додаткового внесення вартості торгового патенту в разі, якщо прийнятими після цього актами законодавства збільшується його вартість на зазначені види діяльності.
Наразі, у Херсоні понад 900 суб’єктів господарювання придбали 1340 торгових патентів, з яких майже 800 використовується у сфері торгівлі та 290 – у сфері громадського харчування. Також, 28 торгових патентів підприємці використовують у сфері розваг, 134 – у сфері оптової торгівлі, 39 – у сфері надання побутових послуг та 53 – у торгівлі нафтопродуктами. Протягом січня - лютого до бюджету громади надійшло 929 тис. гривень збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Недобросовісним херсонцям анулювали 30 патентів
Підприємства та підприємці на загальній системі оподаткування, які провадять торговельну діяльність, надають платні побутові послуги, здійснюють торгівлю готівковими валютними цінностями та діяльність у сфері розваг, повинні придбати торговий патент.
Підставою для придбання такого патенту є належним чином оформлена заявка, а патент суб'єкту підприємницької діяльності видають за плату органи доходів і зборів. Оплата вартості торгового патенту на здійснення торговельної діяльності провадиться щомісяця до 15 числа місяця, який передує звітному.
Якщо суб'єктом господарювання плата за торговий патент не була сплачена (не повністю сплачена) у встановлений строк, застосовується штраф у розмірі 50% від ставки збору та пеня. Більше того, у разі невнесення суб’єктом господарювання збору у встановлений строк, дія патенту анулюється.
Наразі, у січні-лютому ревізори ДПІ у  м. Херсоні анулювали дію 30 патентів. Тож не чекайте останнього дня, сплачуйте плату за торговий патент своєчасно і в повному обсязі!
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

11 березня – останній день сплати податку на прибуток підприємств
 за 2013 рік
Нагадуємо платникам податку на прибуток, у яких податковий період дорівнює календарному року, про наближення термінів сплати зазначеного податку. Останнім днем сплати податку за 2013 рік буде 11 березня поточного року.
Так, сума податкового зобов'язання, зазначена у поданій платником податковій декларації, сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації. Оскільки податкова декларація подається такими платниками протягом 60 календарних днів по закінченню року і термін подання припадає на 3 березня,  то останнім днем сплати податку буде 11 березня 2014 року.
При цьому разом з податковою декларацією платник повинен подати річну фінансову звітність.
Строки сплати податкового зобов’язання визначені пунктом 57.1 ст. 57 Податкового кодексу України.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці збільшили використання радіочастотного ресурсу в 5 разів
Протягом двох місяців цього року херсонці сплатили 80 тис. грн  збору за користування радіочастотним ресурсом України. Це в 5 разів більше, ніж у січні-лютому минулого року. 
Станом на 1 березня в ДПІ у м. Херсоні обліковується 47 суб’єктів господарювання - платників цього збору. Серед них 41 підприємство і 6 – підприємців. Всі вони сумлінно виконують свої зобов'язання перед державою та не мають заборгованості щодо сплати визначеної суми цього збору.
Нагадаємо, що відповідно до п. 318.1 ст. 318 Податкового кодексу України платниками збору є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України на підставі спеціальних ліцензій. Збір сплачується з дати видачі ліцензії, у строки, визначені для місячного податкового періоду.
У разі несплати збору або сплати в неповному обсязі платниками збору протягом шести місяців органи Міндоходів подають інформацію про таких платників до національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, для вжиття до них відповідних заходів згідно із законодавством.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Своєчасно подай заяву і не сплачуй єдиний податок
Підприємці - платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.
Платники - спрощенці першої і другої груп сплачують єдиний податок авансовими внесками не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.  Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється податківцями на підставі заяви такого платника щодо: розміру обраної ставки єдиного податку, періоду щорічної відпустки, терміну тимчасової втрати працездатності.
При цьому, нормами податкового законодавства не передбачено окремого терміну подання заяви щодо періоду щорічної відпустки і терміну подання заяви щодо тимчасової втрати працездатності. Тому, з метою уникнення порушення терміну сплати авансових платежів рекомендується подавати до контролюючого органу заяву щодо періоду щорічної відпустки до початку відпустки, а заяву щодо терміну втрати працездатності з копією листка непрацездатності - одразу після закінчення лікарняного.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Доходи від підприємницької та незалежної професійної діяльності відображаються в одній декларації
За результатами звітного року громадянин, який одночасно провадить незалежну професійну та підприємницьку діяльність, подає одну декларацію про майновий стан і доходи. Декларація подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року. При заповненні такої декларації разом із доходами від незалежної професійної та підприємницької діяльностей відображаються інші доходи з джерел походження з України та іноземні доходи.
Громадянин, який провадить незалежну професійну діяльність і одночасно здійснює підприємницьку діяльність, застосовуючи загальну систему оподаткування, повинен вести книгу обліку доходів та витрат. В Книзі відображаються отримані доходи та понесені протягом року витрати від здійснення обох видів діяльності. Форма Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення затверджені наказом Міндоходів України від 16.09.2013 № 481.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Діє нове Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість
З 1 січня 2014 року набули чинності зміни до Податкового кодексу щодо порядку реєстрації платників податку на додану вартість (ПДВ). Такі зміни знайшли своє відображення і в Положенні про реєстрацію платників податку на додану вартість, яке затверджене наказом Міндоходів від16.01.2014 №26 (далі - Положення).
До зазначеного Положення затверджено 14 Додатків, серед яких нові:
- запит про отримання витягу з реєстру платників ПДВ - Форма №1-ЗВР (додаток 11) та сам Витяг з реєстру платників ПДВ - Форма №2-ВР (додаток 12), які оформляються в паперовому вигляді. Зазначений витяг з Реєстру надається платнику податку безоплатно протягом двох робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту.
- запит про отримання довідки з реєстру платників ПДВ - Форма №1-ЗДР (додаток 13) та довідка з реєстру платників ПДВ (форма № 2 -ДР), які надаються в електронній формі. Зазначена Довідка з Реєстру надається платнику податку безоплатно протягом п’яти робочих днів, що настають за днем отримання такого запиту.
- журнал анулювання реєстрації платників ПДВ - Форма №3-РЖ (додаток 4), до якого вносяться дані про розгляд заяви та анулювання реєстрації платника ПДВ.
Звертаємо увагу Вашу, що зазначене Положення діє з 25 лютого 2014 року.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

В Херсоні є вже п'ять мільйонерів
Доходи на суму понад мільйон гривень, отримані у 2013 році, задекларували вже п'ять херсонців. Сума задекларованих такими громадянами доходів становить 14,5 мільйонів гривень.
Загалом, декларації про доходи, отримані у минулому році, подали 213 громадян. Сума задекларованих ними доходів становить більше 28 мільйонів гривень.
Нагадаємо, що при заповненні декларації платникам можна користуватись детальною відеоінструкцією “Декларування доходів громадян” або зразком заповнення декларації про майновий стан і доходи з відповідними додатками, які розміщені на веб-порталі Міністерства доходів і зборів України.
 Декларацію про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2013 році,необхідно подати до 1 травня 2014 року.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

На продажу квартир херсонці заробили 5 млн. гривень  
Відколи стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2013 році, 12 мешканців Херсона задекларували понад 5 млн. грн. доходів, отриманих минулоріч від продажу нерухомого майна.
Доходи, отримані від операцій з продажу не частіше одного разу на рік житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку, а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки (не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину), не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Тому подавати у такому випадку декларацію про майновий стан і доходи не потрібно.
Якщо ж протягом року продано більше як одного з таких об’єктів нерухомості, одержаний дохід буде оподатковуватися за ставкою 5% – для громадян - резидентів, ставками 15% (17%) – для громадян - нерезидентів. У такому ж порядку оподатковується дохід від продажу (обміну) об’єкта незавершеного будівництва.
Подати декларацію про свій майновий стан і доходи, отримані торік, слід до 1 травня 2014 року, а сплатити податок – до 1 серпня цього ж року.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Виручка від реалізації кулінарних виробів з вмістом алкоголю - не оподатковується збором на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства

Платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, які реалізують в торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво.
Об’єктом оподаткування збором є виручка – товарооборот, одержаний на всіх етапах реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольних напоїв та пива, у тому числі за операціями, що не передбачають оплати у грошовій формі.
Алкогольні напої – продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об’ємних одиниць, які зазначені у товарних позиціях 2204, 2205, 2206, 2208 згідно з українським класифікатором зовнішньо-економічної діяльності; пиво – насичений діоксидом вуглецю пінистий напій, отриманий під час бродіння охмеленого сусла пивними дріжджами, який зазначений у товарній позиції 2203 згідно із українським класифікатором зовнішньо-економічної діяльності.
Таким чином, кулінарні вироби та страви не відносяться до алкогольних напоїв, а збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства не сплачується з виручки від реалізації такої продукції.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Набули статусу інваліда або пенсіонера – повідомте податкову інспекцію
Платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЕСВ) має право звертатися до податкової інспекції з письмовою заявою про зміну умов сплати ЕСВ у разі зміни його статусу як платника (або отримання права на зміну розміру єдиного внеску, зокрема у зв’язку із зміною виду економічної діяльності).
Зокрема, у разі набуття статусу інваліда або пенсіонера, підприємець - платник єдиного податку надає до податкової інспекції письмову заяву довільної форми із відповідними підтверджуючими документами, а саме: копія довідки з акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності та/або копія пенсійного посвідчення.
При цьому, зазначена особа звільняється від сплати за себе єдиного внеску з наступного місяця, після набуття статусу інваліда або пенсіонера.
Нагадаємо, що платниками ЕСВ є, в тому числі й підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування. Разом з цим, підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу. Такі особи можуть бути платниками ЕСВ виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

    Ліцензію на торгівлю алкоголем і тютюном можна отримати в ЦОПі!
ДПІ у м. Херсоні нагадує, що у зв’язку із внесенням змін до організації роботи Головного управління Міндоходів у Херсонській області із приймання документів та видачі ліцензій, цього року херсонці мають можливість отримати  послуги у сфері ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні.
Центр розташований за адресою: м. Херсон, вул. І. Кулика, 143а, т. 32-73-55.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий