Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 5 марта 2014 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській області



Ревізори напрацювали для бюджету понад 660 тис. гривень
Протягом січня цього року аудитори ДПІ у м. Херсоні провели та узгодили результати 18 документальних перевірок  підприємств.
За результатами цих перевірок ревізори донарахували херсонським платникам 660 тис. грн. податків та штрафів, а також зменшили на 18 тис. грн. заявлені до відшкодування з бюджету суми податку на додану.
Донараховані в січні за актами перевірок суми податків і штрафів у повному обсязі надійшли до бюджету.
До слова, у І кварталі цього року до плану-графіку перевірок включені лише ризикові підприємства. Сумлінні платники податків - не перевіряються.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Легалізація праці вимагає об’єднання зусиль
Днями, у приміщенні Херсонського національного технічного університету відбулося засідання „круглого столу” під головуванням начальника ДПІ у м. Херсоні Сергія Олефіренка. У засіданні взяли участь очільники районних у м. Херсоні рад, Херсонського міського центру зайнятості, інспекції з питань захисту прав споживачів у Херсонській області та ринків Херсона. Тема засідання:Легалізація праці — шлях до соціально стабільного, економічно розвиненого суспільства”.
„Ми зібрали керівників органів місцевого самоврядування та організацій, які є соціальними партнерами у розв’язанні проблематики тіньової зайнятості жителів міста та сплати податків у правовому полі, - підкреслив Сергій Олефіренко. - У Херсоні чимало підприємців, які не сплачують податків до бюджету громади міста. Також є громадяни, які не пройшли державну реєстрацію для здійснення підприємницької діяльності. Тільки об'єднавши зусилля, ми досягнемо позитивних результатів у питаннях контролю за додержанням норм законодавства про оплату праці та наповнення бюджету.”
Очільники райрад міста розповіли про вплив нелегальної зайнятості на місцевий бюджет, розвиток соціальної сфери та благоустрій міста.
Під час свого виступу директор Херсонського міського центру зайнятості Надія Дубовік налогосила, що останнім часом все частіше відбувається підміна постійних правових відносин між працівником і роботодавцем цивільно-правовими відносинами і зусилля сторін необхідно спрямувати на те, щоб звести не легалізовану, тіньову зайнятість до мінімуму.
Активну участь у діалозі взяли й керівники херсонських ринків. Вони висловили пропозиції щодо боротьби з нетиповими формами зайнятості населення.
На завершення, учасники заходу висловили ряд рекомендацій для втілення в життя спільних прагнень сторін цього соціального діалогу. Серед них: проведення роз'яснювальної роботи щодо ризиків нелегальної зайнятості, здійснення постійного контролю за додержанням норм законодавства з питань торгівлі, ведення господарської діяльності тощо.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонці зібрали на захист навколишнього середовища 309 тис. грн.
Саме таку суму екологічного податку сплатили протягом січня цього року до бюджетів усіх рівнів херсонські суб’єкти господарювання. Це на 70% більше від показників січня минулого року. З них 145 тис. грн. поповнили скарбницю місцевої громади.
Найбільший внесок надійшов від платників за викиди ними забруднюючих речовин безпосередньо у воднi об'єкти майже 264 тис. грн., або 85% зібраного екоподатку.
Нагадаємо, що екологічний податок запроваджено 3 роки тому Податковим кодексом України. Бюджетним кодексом України передбачено, що кошти від надходжень цього податку спрямовуються на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Херсонський бізнес за використання води в січні
сплатив 119 тис. гривень
У першому місяці цього року херсонські суб'єкти господарювання перерахували до бюджетів усіх рівнів 119 тис. грн. збору за спеціальне використання води. У порівняні з минулим роком надходження зросли на 41 тис. гривень. Половина цієї суми поповнила місцевий бюджет.
Нагадаємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України, збір за використання водних ресурсів сплачують суб’єкти господарювання незалежно від форми власності, які використовують поверхневі і підземні води, а також воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.
Не сплачується збір за воду, яка використовується виключно для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, для протипожежних потреб, для потреб зовнішнього впорядкування територій населених пунктів і тому подібне.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Для продажу сільгосппродукції без оподаткування необхідно мати довідку про наявність земельних ділянок
При продажу власної сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. Така довідка є підставою для невключення до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу громадянина доходів, отриманих від продажу власної сільськогосподарської продукції. Тобто продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена або перероблена безпосередньо таким громадянином на відповідних земельних ділянках, наданих йому у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.
Довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем реєстрації громадянина протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки.
Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок та її форма затверджені наказом Міндоходів від 17.01.2014 №32.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Можливості пошуку консультацій розширено
У загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі Міндоходів – «ЗІР» удосконалено умови пошуку інформації з питань оподаткування, митної справи, єдиного внеску та використання електронного цифрового підпису.
Ресурс «ЗІР» дозволяє користувачам знаходити інформацію з певного податку чи напрямку діяльності за допомогою ключових слів або шляхом  перегляду за певні періоди інформації. При цьому знайти необхідну консультацію можна не лише по запитаннях-відповідях,  а й по відповідях на письмові звернення, які були надані із використанням Бази знань, або назвах документів. У перспективі планується запровадження інтерактивних посилань на взаємопов’язані документи.
Також, цей ресурс передбачає можливість надання пропозицій з технічних питань його роботи. Для цього необхідно користуватися «Формою зворотнього зв’язку», яка розміщена в рубриці «Про ресурс».
Скористатися послугою можна за електронною адресою (http://zir.minrd.gov.ua) або через веб - портал Міндоходів (вкладка «Інформаційно - довідковий ресурс»).
Нагадуємо, ресурс «ЗІР» було створено на заміну пошукового ресурсу «База знань».
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Заповнюйте платіжні документи правильно!
Міндоходів своїм наказом від 22.10.2013 №609 змінив Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску. Зокрема, змінено порядок заповнення поля «Призначення платежу»: раніше у полі №3 вказувалися реквізити лише у випадку сплати податків за третіх осіб, відтепер, в полі № 3 вказується один з таких реквізитів:
- код ЄДРПОУ платника податку (у разі здійснення юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата);
- реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізособи або серія та номер паспорта громадянина України (у разі відмови від реєстраційного номера);
- реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється Міндоходів.
Змінився й список кодів видів сплати - до нього додано нові коди за митними платежами (код 350-359), за податками і зборами (коди 128 та 160), що застосовуються при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок.
При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками. При наявності будь-яких пробілів (наприклад, між ";" та "ЄСВ") документ на переказ приймається до виконання, але при цьому гроші автоматично зараховуються в якості сплати податків, зборів, єдиного внеску (код 101), незалежно від коду, зазначеного в платіжці.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Доходи від двох і більше роботодавців необхідно задекларувати
Громадяни України, які у 2013 році отримали доходи у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами від двох або більше податкових агентів, і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищувала 137640 гривень, зобов’язані до 1 травня 2014 року подати до органів Міндоходів за місцем своєї реєстрації (згідно з паспортом) декларацію про майновий стан і доходи. До Декларації необхідно додати додаток №7, відповідно до якого проводиться перерахунок податку із задекларованої річної загальної суми оподатковуваних доходів.
Визначена в Декларації у встановленому порядку сума податку на доходи фізичних осіб зменшується на суму податку, фактично утриманого податковими агентами протягом звітного року. Позитивну різницю податку  потрібно громадянину сплатити до бюджету до 1 серпня 2014 року.
Від’ємна різниця буде повернена на банківський рахунок громадянина протягом 60 календарних днів після подання такої декларації.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Антикорупційний сервіс «Пульс» інформацію приймає цілодобово
Суб’єкти господарювання мають можливість повідомити Міністерство доходів і зборів України про неправомірні дії або бездіяльність працівників відомства, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку, або проблеми, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України по телефону (044)284-00-07 на сервіс «Пульс». Цей сервіс працює цілодобово.
При наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по - батькові (посаду, назву суб’єкта господарювання), місце проживання (адресу юридичної особи), обов’язково зазначити назву органу Міндоходів, з яким пов’язана подія, коли відбулась подія, прізвище, ім’я, по-батькові працівника відомства, в роботі якого вбачаються протиправні або корупційні дії, та викласти суть проблеми.
Про результати розгляду звернень клієнтів повідомляють невідкладно або протягом 1-3 робочих днів. У разі, якщо інформація потребує додаткового розгляду - загальний термін її опрацювання не перевищує 15 днів. Результати розгляду анонімної інформації не повідомляються.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Правом на отримання публічної інформації в органах Міндоходів
може скористатись кожен громадянин
Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» кожен громадянин має право звернутися з проханням надати публічну інформацію із посиланням на зазначений Закон.
Для одержання такої інформації запитувачі можуть звернутися до органів Міндоходів із запитом, який можна подати в будь-який спосіб (поштою, факсом, по телефону, електронною поштою).
При цьому, всі запити повинні містити обов'язкові реквізити: ім'я (найменування) запитувача, поштова адреса або адреса електронної пошти, а також номер засобу зв'язку, якщо такий є; загальний опис інформації або вид, назва, реквізити або зміст документа, щодо якого зроблений запит, якщо запитувачу це відомо; підпис і дату за умови подання запиту в письмовій формі.
Відповідь на такі запити надається в строк не більше п'яти робочих днів від дня одержання запиту.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Відповідальність за порушення порядку нарахування
 та сплати ПДФО у 2014 році
З 1 січня 2014 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України, якими уточнено порядок застосування штрафу за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб – платників податків. Так, якщо після подачі декларації за звітний період платник податків подає нову декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання декларації за такий самий звітний період або подає у наступних податкових періодах уточнюючу декларацію внаслідок виконання вимог пункту 169.4 статті 169 даного Кодексу, то штрафні санкції не застосовуються.
Крім того, штраф у розмірі 510 гривень (1020 грн. – у разі повторного порушення) за неподання, подання з порушенням установлених строків, подання в неповному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, накладатиметься тільки якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника та/або до зміни платника податку.
Штрафи за порушення правил нарахування, утримання та сплати податків у джерела виплати не застосовуються, коли не нарахування, неутримання та/або несплата ПДФО самостійно виявляється податковим агентом при проведенні перерахунку цього податку, передбаченого п.169.4 статті 169 Податкового кодексу, та були виправлені в наступних податкових періодах відповідно до норм Податкового кодексу.
 Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий