Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 10 апреля 2015 г.

Рішення виконкому - Про надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу та надання компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

10 квітня  2015 року                                                            №________

Про надання населенню субсидій
для відшкодування витрат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання
твердого та рідкого пічного побутового
палива та скрапленого газу  та надання
компенсації додаткових витрат
на оплату комунальних послуг
в умовах підвищення цін і тарифів
на комунальні послуги

Заслухавши інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., виконком районної у місті ради відмічає, що надання населенню субсидії для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги (надалі – компенсація) проводиться вчасно у відповідності з чинним законодавством.
            Відділом  призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення житлові субсидії та  компенсації надаються населенню згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами) та  Постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2014 року № 83 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги".
У зв’язку з початком опалювального періоду 2014-2015 рр. масовим зверненням громадян на оплату житлового-комунальних послуг. управлінням проводилась широка інформаційно-роз’яснювальна робота щодо порядку призначення за спрощеним порядком  шляхом розміщення інформації на сайті виконкому, на стенді управління та надання у вигляді пам’яток з роз’ясненням   під час спілкування з організаціями – надавачами послуг, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
            При оформленні субсидії одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду, надавалась допомога щодо збору та оформлення документів на оформлення житлової субсидії соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).    
      У 2014 році прийнято 3405 заяв для призначення житлових субсидій та 9 заяв на призначення компенсації.
      Призначення житлових субсидій та компенсацій ведеться вчасно у відповідності з чинним законодавством.

Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради

ВИРІШИВ:

1. Інформацію завідувача відділу призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення Спільної Л.І., про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами) та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги  відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2014 року № 83 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги".

прийняти до відома.
 2. Управлінню праці та соціального захисту населення продовжувати роботу щодо надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги  відповідно до чинного законодавства.
                                                                                                       Постійно.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Погорєлову Н.Г.





Голова районної у місті ради                                                              Л.Я.Третяк


Керуючий справами виконкому                                                          В.О.Рижкова


                                                                          ДОВІДКА
про надання населенню субсидії для відшкодування виплат на оплату
житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу відповідно до постанови
Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848
та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг
в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги
відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2014 року № 83
 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги".


Відділом  призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення субсидії для відшкодування виплат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу (надалі – житлові субсидії) надаються населенню згідно Положення про порядок призначення та надання населенню субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 р. № 848 (зі змінами) та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги  відповідно до  Постанови Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2014 року № 83 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги".
.Відділом  призначення соціальних допомог управління праці та соціального захисту населення у 2014 році прийнято 3405 заяв для призначення житлових субсидій та компенсацій.
Станом на 01.01.2015 р. перебувають на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення як одержувачі житлових субсидій    4579  осіб та компенсацій – 9.
У зв’язку з початком опалювального періоду 2014-2015 рр. масовим зверненням громадян на оплату житлового-комунальних послуг та компенсацій додаткових витрат на оплату комунальних послуг в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги   управлінням проводилась широка інформаційно-роз’яснювальна  робота щодо порядку призначення житлових субсидій за спрощеним порядком та компенсації.
Інформацію про надання населенню субсидії та компенсації шляхом розміщення інформації на сайті виконкому, на стенді управління та надання у вигляді пам’яток з роз’ясненням   під час спілкування з організаціями – надавачами послуг, головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Для мешканців району створено пункти прийому громадян з питань призначення субсидій:
-         по вул..Лавреньова,7 (ЖКП ЖЕК-11);
-         по вул..Патона,4-а (ПП «Жилсервіс»);
-         сел..Комишани (приміщення селищної ради).
Окрім того, при оформленні субсидії одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду, надавалась допомога щодо збору та оформлення документів на оформлення житлової субсидії соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 
Щомісячно надаються файли-запити до організацій – надавачів житлово-комунальних послуг – в електронному вигляді відомостей стосовно забезпеченості населення житлово-комунальними послугами. А також на всіх громадян, яким призначено житлові субсидії в електронному вигляді надсилаються запити до Державної податкової інспекції м. Херсона, реєстраційної служби Комсомольського районного управління юстиції у м. Херсоні та державної автоінспекції.

Постійно проводиться робота з виявлення сімей, які потребують житлової субсидії та компнсації.
Для надання інформації та консультацій щодо надання всіх видів допомог працює  телефон «гарячої лінії» - 229681.
Призначення житлових субсидій та компенсації ведеться вчасно у відповідності з чинним законодавством.



Завідувач відділу призначення соціальних
допомог управління праці   та соціального
захисту населення                                                                               Л.І.Спільна

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий