Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 29 апреля 2015 г.

Податківці відзначили „День довкілля”



В суботу, 25 квітня співробітники ДПІ у м. Херсоні на території інспекції провели суботник – „День довкілля”. Захід було приурочено до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».
У свій вільний час, поза службою, керівництво та співробітники податкової знайшли змогу приїхати до місця роботи.
Із завзяттям та бажанням благоустроїти територію та навести лад на робочих місцях. Цьогорічна зима й затяжна весна створили певні труднощі з упорядкування прилеглої території. Та в суботу плідній праці погода дуже сприяла. Тож робота дружно кипіла. Податківці ремонтували лавочки біля Центру обслуговування платників, білили бордюри та дерева, обрізали сухі гілки дерев, копали землю під газони, висаджували квіти.
Коли робота була закінчена, всі були задоволені отриманим результатом.

Двадцять херсонців “перевірили пульс” податкової
Цього року на “Пульс” надійшло 20 звернень від херсонських платників податків. У переважній більшості телефонували представники юридичних осіб – 11 разів, громадяни – 6 разів. Ще три дзвінки надійшли від місцевих підприємців.
Зазначимо що у минулому році в аналогічний період “гаряча лінія” зафіксувала лише 16 звернень.
Основні питання, що хвилювали херсонців, стосувались подання електронної звітності, реєстрації податкових накладних, процесу проведення перевірки, надання довідок про доходи, а також податкових консультацій і роз’яснень. 
На всі звернення відповіді надані у встановлений законодавством строк.
Нагадаємо, що “Пульс” це антикорупційний сервіс Державної фіскальної служби України. За номером телефону (044)284-00-07 херсонці мають можливість цілодобово повідомляти про неправомірні дії або бездіяльність працівників фіскальної служби.

Цього року репродуктивними технологіями скористалися 5 херсонських мам
З початку року до ДПІ у м. Херсоні звернулись 5 херсонок з метою отримати  податку знижку на витрати, понесені у зв’язку із штучним заплідненням. Загалом вони задекларували 312 тис. грн доходів, 102 тис. грн понесених витрат та відповідно 15 тис. грн податку до повернення.
Зазначимо, що 4 з них вже отримали на рахунки дану податку пільгу.
Нагадаємо, що херсонці, які бажають використати власне право на податкову знижку, мають до кінця 2015 року подати до ДПІ у м. Херсоні декларацію про майновий стан і доходи за 2014 рік. У разі документального підтвердження понесених витрат, які відповідно до законодавства можна компенсувати податком на доходи фізичних осіб, їм на рахунки буде перерахована зайво сплачена сума ПДФО.

У податкову як на прогулянку...
Кінець квітня херсонців радує по-літньому теплим і сонячним настроєм. Херсонці навіть бізнес-справи активно поєднують із сімейними прогулянками. Так, в останні декілька тижнів досить часто на подвір’ї ДПІ у м. Херсоні лунає веселий сміх малечі. Поки їхні батьки вирішують нагальні питання, діти активно граються на території інспекції. Юні херсонці навіть приїжджають до податкової, як то кажуть, на своїх колесах – на дитячих велосипедах чи іграшкових колясках.
Зазначимо, що протягом січня-березня цього року у Центрі обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні було надано 74734 різноманітні послуги платникам податків, у тому числі 7882 адміністративні та 66852 інформаційні послуги. Зокрема, видано 4144 картки платників податків, 229 документів про взяття на облік, 555 витягів із реєстру платника єдиного податку, зареєстровано 493 книги обліку розрахункових операцій.
Довідково повідомляємо, що на травневі свята (1,2,3,9 та 10 травня 2015 року) у роботі Центру обслуговування – вихідні дні. Разом із тим, 4 та 11 травня 2015 року ЦОП працюватиме з 09:00 до 18:00 години.

 Херсонські підприємці-платники ПДВ у середньому щомісяця додають до  бюджету по 1876 грн цього податку
Протягом січня-березня цього року до Державного бюджету від херсонських  бізнесменів-платників ПДВ надійшло 1,6 млн грн цього податку. При цьому, станом на 1 квітня в ДПІ у м. Херсоні зареєстровано майже три сотні міських підприємців, які є платниками ПДВ. У середньому кожен із них, щомісяця сплачує до бюджету 1876 тис. грн ПДВ.
Нагадаємо, що з 1 лютого цього року ДФС запровадила у тестовому режимі систему електронного адміністрування ПДВ. Тестовий режим електронного адміністрування діятиме до 1 липня, а вже з 1 липня всі платники ПДВ в обов’язковому порядку будуть дотримуватись принципів та правил функціонування електронної системи.

Щодо оподаткування сум страховки від нещасних випадків водіїв
Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс „ЗІР” надав роз’яснення на запитання: Чи підлягають оподаткуванню ПДФО суми внесків на обов’язкове страхування від нещасних випадків водіїв, що перебувають у трудових відносинах з підприємством, під час виконання ними своїх професійних обов’язків?
Відповідно до ст.165 Податкового кодексу України, до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються суми внесків на обов’язкове страхування платника податку відповідно до закону, інших, ніж збір на державне пенсійне страхування або внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Обов’язковим страхуванням є страхування, яке здійснюється на виконання норм законодавчих актів. Так, страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів є обов’язковим згідно з вимогами Закону України «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».
Таким чином, суми внесків на обов’язкове страхування, що сплачуються підприємством за своїх працівників згідно з договором про обов’язкове страхування, не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу працівників.

Видача довідки про наявність у громадянина земельних ділянок
Під час продажу своєї сільськогосподарської продукції (крім продукції тваринництва) її власник має подати податковому агенту копію довідки про наявність у нього земельних ділянок. За наявності такої довідки дохід громадянина, отриманий від продажу власної сільськогосподарської продукції не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу. Водночас, продукція повинна бути вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, оброблена або перероблена безпосередньо громадянином на відповідних земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.
Довідка про наявність у фізичної особи земельних ділянок безоплатно видається сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси платника протягом п’яти робочих днів з дня отримання відповідною радою письмової заяви про видачу такої довідки.
Порядок видачі довідки про наявність у фізичної особи земельних ділянок та її форма затверджені наказом Міндоходів від 17.01.2014 №32.

Продав овочі з городу: чи потрібно декларувати доходи?
 До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо громадянином на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, встановлених Земельним кодексом України для ведення садівництва та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, а також для особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), виділені в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких не перевищує 2 гектари (ст. 165 Податкового кодексу, далі - ПКУ).
Разом із тим, у разі, якщо розмір земельних ділянок наданих для ведення особистого селянського господарства та/або земельні частки (паї), перевищує 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції оподатковується на загальних підставах.
Додатково повідомляємо, що з 01.01.2015 доходи, отримані від продажу сільгосппродукції, оподатковуються податком на доходи з фізичних осіб за ставкою  15% та/або 20%.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий