Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 7 апреля 2015 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області



                        
Міські податківці задекларували свої доходи
1. Загальна сума сукупного доходу в.о. начальника ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області Олефіренка Сергія Володимировича за 2014 рік становить 60047 гривень. Він володіє квартирою площею 12,3 кв.м, 2 гаражами площа яких по 20 кв.м; на правах іншого користування знаходяться - квартира площею - 66,9 кв.м, автомобіль MITSUBISHI 2011 року випуску. Витрати на добровільне страхування у 2014 році склали 342 гривні.
Члени його сім’ї володіють квартирами площею - 66,9 кв.м, 35 кв.м,                14,87 кв.м, земельною ділянкою -1001 кв.м, автомобілем MITSUBISHI 2011 року випуску, а їх дохід становить 34306 гривень.
2. Загальна сума сукупного доходу заступника начальника ДПІ у  м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області Чухраєва Андрія Олександровича за 2014 рік склала 81082 гривень. Він володіє 1/4 частиною квартири площею - 17,2 кв.м,  1/2 частиною квартири площею - 22,3  кв.м, гаражем площею 12 кв.м, автомобілем VOLVO ХС 90 - 2005 року випуску; сума коштів на рахунках у банках – 5000 грн, витрати на добровільне страхування складають - 373 грн, витрати на утримання майна - 6292 гривні.
Дохід членів його сім’ї склав 208919 гривень. Вони володіють 1/2 частиною квартири площею 22,3 кв.м.
3. Загальна сума сукупного доходу заступника начальника ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області Журковської Ольги Станіславівни за 2014 рік склала 55911 гривень. Вона володіє автомобілем NISSAN QASHGAI 2009 року випуску. На добровільне страхування витратила 4808 гривень.
Дохід членів сім’ї складає 13369 грн, вони володіють квартирою площею - 70,7 кв.м, автомобілем Volkswagen Touareg 2006 року випуску та витратили на добровільне страхування – 390 гривень.
4. Загальна сума сукупного доходу заступника начальника ДПІ у м. Херсоні ГУ Міндоходів у Херсонській Марієнчук Світлани Петрівни за 2014 рік склала 69201 грн. Вона користується квартирою загальною площею 62 кв.м та автомобілем PEGO 307- 2003 року випуску. Члени її сім’ї мають 1/6 квартири загальною площею 44 кв.м.   
5. Загальна сума сукупного доходу заступника начальника ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області Малюченка Станіслава Яковича за 2014 рік склала 120964 гривень. Він користується будинком площею 97,6 кв.м, має гараж та земельну ділянку площа яких відповідно 24 та 63400 кв.м.
Дохід членів його сім’ї складає 889 грн, майно. Вони мають у власності                  2 житлові будинки площею - 97,6 кв.м та 49,8 кв.м, квартиру площею - 53 кв.м та гараж - площею 30 кв.м.

Вулицями Херсона роз’їжджають більше 200 авто VIP-класу
За попередніми даними, в обласному центрі зареєстровано 218 елітних  авто із об’ємом двигуна понад 3000 куб. см та строком використання до 5 років.
Зокрема, 200 авто є у власності жителів міста. Інші 18 знаходяться на балансі міських підприємств.
Враховуючи те, що ставка транспортного податку становить 25000 грн на рік за кожен такий легковий автомобіль, то розрахункова сума податку на майно в частині транспортного податку становить 5,5 млн гривень. Зазначимо, що дані кошти мають поповнити міську казну.
Нагадаємо, що громадяни сплачують транспортний податок протягом 60 календарних днів із дня вручення їм податкового повідомлення-рішення. При цьому, відповідно до ст. 267 Податкового кодексу, повідомлення-рішення надсилаються платникам за місцем їх реєстрації до 1 липня.
Юридичні особи мають сплачувати відповідний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

Протягом першого кварталу херсонці сплатили до міської казни 
23 млн грн єдиного податку
Саме таку суму єдиного податку протягом січня-березня цього року перерахували до міської казни херсонські спрощенці. Надходження цього податку в порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилися на 5,1 млн гривень.
Зазначимо, що переважну частину податку – 15 млн грн, сплатили підприємці міста. Інші 8 млн грн надійшли від херсонських підприємств – платників єдиного податку.
Нагадаємо, що відповідно до податкових новацій 2015 року, з 1 липня платники єдиного податку третьої групи мають використовувати РРО. Для спрощенців другої групи дана норма діятиме з 1 січня 2016 року. Не використовуватимуть касові апарати лише платники єдиного податку – фізичні особи другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи.

    Минулого року 7 херсонців продали по „два і більше” об’єкти нерухомості
В рамках „Деклараційної кампанії 2015”, сім херсонців задекларували доходи, отримані від продажу нерухомого майна у минулому році. Загалом ці городяни отримали 2,3 млн грн доходів. Зазначимо, що інші містяни, які отримували доходи від продажу двох і більше об’єктів нерухомості, мають в розпорядженні вже менше місяця, щоб добровільно прозвітувати про отримані доходи.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 172 Податкового кодексу України, дохід,  отриманий платником податку від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, кімнати, садового (дачного) будинку (включаючи земельну ділянку, на якій розташовані такі об'єкти), та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки, не оподатковується.
Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку понад три роки не розповсюджується на майно, отримане таким платником у спадщину.
Дохід, отриманий платником податку від продажу протягом звітного року більш як одного з об'єктів нерухомості, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Нововведений акцизний податок у Херсоні вже назбирав 13 млн гривень
Саме така сума акцизного податку надійшла до міської казни протягом січня-березня цього року. Зазначимо, що лише протягом березня цього року акцизний податок додав до бюджету міста 8,5 млн гривень.
Нагадаємо, що акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів було запроваджено цього року в рамках фінансової децентралізації в Україні.
Платниками цього податку визначено суб’єктів господарювання роздрібної торгівлі, які реалізують підакцизні товари. До таких товарів належать пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та його промислові замінники, нафтопродукти, скраплений газ, а також речовини, що використовуються як компоненти моторних палив.

Два десятка міських бізнесменів легалізували свої доходи в рамках „податкового компромісу”
За період дії Закону України „Про застосування податкового компромісу” (трохи більше 2-х місяців) 24 представники херсонського бізнесу скористались можливістю легалізувати свої доходи. Вони подали до ДПІ у м. Херсоні 42 заяви та уточнюючих розрахунків, згідно з якими їхні податкові зобов’язання збільшено на 13,4 млн грн, із них 4,1 млн грн з податку на прибуток і 9,3 млн грн з ПДВ. За наданими розрахунками держбюджет поповниться на 672 тис. гривень. Наразі ця сума вже сплачена до держбюджету.
„Тим платникам, які вичікують і роздумують над реальністю податкового компромісу варто пам'ятати, що дія Закону про компроміс обмежена 16 квітня. А час минає дуже швидко, тому в результаті такого вичікування можна просто не встигнути скористатись наданою можливістю у законний спосіб оптимізувати свої податкові зобов'язання. Тож, не зволікайте!” – коментує в.о. начальника ДПІ у м. Херсоні Сергій Олефіренко.

     Електронна еволюція в оподаткуванні в Україні та світі: аналогії та паралелі
Міжнародна практика оподаткування показує, що фіскальні органи багатьох країн вже давно перейшли на електронний документообіг із платниками податків. А значна кількість електронних сервісів у різних країнах значно полегшує адаптацію платників до нових умов податкового обслуговування.
Сьогодні практично всі європейські країни використовують новітні методи адміністрування податків. Так у Бельгії запроваджено сучасну систему Tax-on-web. За її допомогою подання звітності відбувається прямо з підприємства до податкових органів. Аналогом такої системи в Україні є податковий сервіс „Електронна звітність”, який дозволяє платнику податків звітувати до органів фіскальної служби у режимі єдиного вікна.
Служба доходів он-лайн (РОС) в Ірландії дозволяє здійснювати електронне декларування та сплату різних податків у зручний час (24 години на добу) та у зручному місці усім своїм клієнтам та їх агентам. РОС – це повністю інтегрована Інтернет-система. Зазначимо, що в Україні також існує подібний електронний сервіс, який передбачає заповнення декларації про майновий стан і доходи у режимі он-лайн (Декларування он-лайн). Крім того, нещодавно ДФС ініціювала Угоду між банками та сервіс-провайдерами з метою здійснювати інформаційне співробітництво в частині надання можливості фізичним особам сплачувати податки за допомогою сучасних дистанційних засобів.
У Словаччині існує офіс електронного прийняття документів, що веде їх облік, а також видає підтвердження про їх отримання. В Україні теж застосовуються подібна практика, адже платники податків отримують підтвердження у вигляді двох квитанцій про прийняття поданої ними податкової звітності через E-mail.
У Казахстані розроблено ПЗ "Кабінет платника податків", що надає можливість користувачам отримувати доступ до форм податкової звітності через мережу Інтернет. Маємо зазначити, що Україна в даному питанні значно прогресує, адже вітчизняний „Електронний кабінет платника податків” дозволяє не лише підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, а й переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом.
Нетиповими для української практики податкового обслуговування є приймання звітності в телефонному режимі (досвід Словаччини), та можливість порахувати свої податки, вибираючи потрібне поле в системі, й відповідаючи на запитання (досвід Франції).

      Топ-10 податкових новацій 2015 року впевнено очолюють „касові апарати”
Початок року приніс значу кількість нововведень для українського платника податку. Це і скорочення кількості груп платників єдиного податку, запровадження системи електронного адміністрування ПДВ, акцизного податку з роздрібного продажу та транспортного податку для елітних авто, реформа ЄСВ, введення мораторію на проведення перевірок суб’єктів малого бізнесу, застосування податкового компромісу, оподаткування пенсій понад 3654 грн тощо.
Така кількість новацій значно активізувала роботу контролюючих органів, які мають вчасно донести до платника податків всі нюанси новацій в оподаткуванні.
Так, з початку року херсонські податківці вже провели 8 семінарів та 9 «гарячих ліній» для міських платників податків. За загальною статистикою, найбільше питань, що адресувались херсонським податківцям, стосувались запровадження касових апаратів для спрощенців другої та третьої груп.
Нагадаємо, що з 1 липня платники єдиного податку третьої групи мають використовувати РРО. Для спрощенців другої групи дана норма діятиме з 1 січня 2016 року. Не використовуватимуть касові апарати лише платники єдиного податку – фізичні особи другої і третьої груп при здійсненні діяльності на ринках, при продажу товарів дрібнороздрібної торговельної мережі через засоби пересувної мережі, а також платники єдиного податку першої групи.

ЄСВ платимо за старими рахунками
У 2015 році рахунки для сплати єдиного внеску не змінювалися. Таким чином, херсонські платники продовжують сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) на небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я органів доходів і зборів, та введені в дію з 1 жовтня 2013 року.
Про відкриття нових рахунків для сплати єдиного внеску буде повідомлено завчасно.
Нагадуємо, що Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» передбачено чимало змін в обкладанні ЄСВ з 2015 року. Зокрема, відповідним Законом було надано можливість платникам значно зменшити навантаження на фонд оплати праці за рахунок використання понижуючого коефіцієнта при сплати ЄСВ.

Які доходи оподатковуються військовим збором?
З цього року оподаткування військовим збором подовжено до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Військовим збором оподатковуються ті доходи громадян, з яких сплачується податок на доходи фізичних осіб. Тобто, не лише із зарплати чи винагороди, як у минулому році, а й з усіх інших доходів фізичних осіб.
Як виняток, військовий збір утримується з деяких доходів, які не обкладаються ПДФО. Зокрема, з процентів, що нараховані на цінні папери, емітовані Мінфіном, та на боргові зобов'язання НБУ; дивідендів, які нараховуються на користь платника податку в вигляді акцій; доходів, отриманих платником податку за здані ним вторинну сировину, побутові відходи, брухт кольорових металів, акумулятори; доходів від операцій із валютними цінностями.

Податкова міліція шукає поповнення серед херсонців
Головне управління ДФС у Херсонській області запрошує на співбесіду  осіб, які бажають навчатися на денній формі навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра на факультеті підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції Національного університету державної податкової служби України (Київська область, м. Ірпінь) за напрямом підготовки „Правоохоронна діяльність”.
За довідками звертатись до відділу персоналу ГУ ДФС у Херсонській області не пізніше 27 квітня 2015 року за адресою: м. Херсон, пр. Ушакова, 75, к. 218, тел. 42-76-54.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області



Комментариев нет:

Отправить комментарий