Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 18 мая 2015 г.

Про проведення Дня охорони праці



На виконання Указу  Президента України від 18 серпня 2006 року №685 «Про День охорони праці» у районі затверджено заходи з нагоди Всесвітнього дня охорони праці  під девізом: «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».
Керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності направлено лист від 21.04.2014 року № 02-397-24 з проханням розробити та виконати план заходів щодо проведення  тижня охорони праці  в період з 23 по 29 квітня 2015 року.
Представники 69 підприємств, установ та організацій району взяли участь  у роботі семінару, присвяченому Всесвітньому Дню охорони праці, що відбувся 29 квітня 2015 року у приміщенні Херсонської міської ради.
На всіх підприємствах трудові колективи проінформовані про мету та завдання проведення Всесвітнього Дня охорони праці.
З нагоди цього Дня на підприємствах в установах та організаціях виконано ряд заходів, у тому числі на:
- ТОВ ФПК „Корабел” проведено нараду з керівниками цехів і структурних підрозділів щодо запобігання професійним захворюванням. Робітники забезпечені спецодягом, спецвзуттям  та засобами індивідуального захисту.
- Державному вищому навчальному закладі «Херсонський державний аграрний університет» проведено нараду з завідувачами гуртожитків, комендантами корпусів, керівниками відділів, РБД „Про стан охорони праці в університеті”, бесіди з працівниками ремонтно - будівельної дільниці, з працівниками кафедр, що мають шкідливі умови праці. Оновлено куточки  з ОП в учбових корпусах та гуртожитках, гаражу. Відремонтовано місця загального користування в учбових корпусах та гуртожитках.
- Комунальному підприємстві електромереж зовнішнього освітлення „Херсонміськсвітло” проведено наради з усіма працюючими з метою недопущення нещасних випадків на виробництві, бесіди, інструктажі з робітниками. Навчено робітників з охорони праці та пожежної безпеки. Результати розглянуті на колективних зборах „Круглий стіл”.
- ПрАТ „РБУ № 3” проведено інструктажі по техніці безпеки та охорони праці, оформлено куточок охорони праці. Робітники забезпечені спецодягом, спецвзуттям  та засобами індивідуального захисту.
- ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України” проведено нараду із завідувачами лабораторій центру щодо запобігання та профілактики захворювань, проведено спільно з комісією з охорони праці та уповноваженими від трудового колективу перевірку стану підготовки будівель та споруд до весняно – літнього періоду. Виконано ремонт пішохідних доріжок та обновлено розмітку на території центру. Робітники забезпечені спецодягом  та засобами індивідуального захисту.
- ТОВ «Обласне  виробниче - заготівельне підприємство «Херсонвторресурси» - закуплено засоби індивідуального захисту для робітників. Проведено бесіду з працівниками підприємства з питань безпеки праці. Виконано ремонт системи водопостачання (замінено труби).  Прибрано прилеглу територію від сміття, побілено бордюри та дерева.
- ТОВ „Механічний завод” проведено наради з керівниками і спеціалістами з охорони праці щодо запобігання професійним захворюванням, проведено бесіди з робітниками,  оформлено кабінет з охорони праці. Робітники забезпечені спецодягом, спецвзуттям  та засобами індивідуального захисту.
            - ДП „Херсонстандартметрологія” - проведено наради з керівниками підрозділів з охорони праці щодо запобігання виробничому травматизму, професійним захворюванням, проведено бесіди з робітниками,  оформлено кабінет з охорони праці. Робітники забезпечені спецодягом, спецвзуттям  та засобами індивідуального захисту. Надано грошову допомогу пенсіонерам та ветеранам праці, які раніше працювали на підприємстві.
- Комунальному закладі „Обласний кардіологічний диспансер” проведено наради з завідувачами відділень. Оформлені стенди з інформацією про мету проведення Всесвітнього дня охорони праці. Робітники забезпечені спецодягом, спецвзуттям та миючими засобами згідно діючих нормативних документів.
- Херсонській  міській стоматологічній поліклініці  проведено нараду з керівниками підрозділів щодо вдосконалення управління охороною праці в підрозділах поліклініки. Проведено оперативний рейд з перевірки стану охорони праці по підрозділам. Оформлені стенди до дня охорони праці.
            - Комунальній установі «Херсонський обласний центр служби крові» проведено наради із завідувачами лабораторій, створено оргкомітет по проведенню тижня охорони праці, організовано та проведено оперативні перевірки стану охорони праці у структурних підрозділах, розглянуті їх результати та прийнято відповідні заходи щодо усунення виявлених недоліків, проведено ремонт побутових приміщень, пішохідних доріжок, побілені дерева та насаджені квіти на клумбах, оформлено куточки до дня охорони праці.
            - КЗ „Херсонська міська клінична лікарня ім. А. і О. Тропіних” створено комісію щодо проведення у лікарні Дня охорони праці, організовано і проведено оперативну перевірку стану безпеки, гігієни та умови праці у структурних підрозділах, проведено збори трудових колективів.
- ПАТ „БК”„Будмеханізація” проведено нараду з керівниками і спеціалістами з охорони праці, щодо запобігання прфесійним захворюванням, бесіди з робітниками підрозділів підприємства. Прибрано прилеглу територію, побутові приміщення та цехи.
- Міському комунальному підприємстві „Херсонтеплоенерго” проведено цільове обстеження підконтрольних підрозділів, проведено бесіди з робітниками підприємства з питань охорони праці. Забезпечено працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.
- ДП „Херсонський завод суднового обладнання та суднової арматури” проведено нараду з керівниками та спеціалістами з охорони праці щодо безпеки праці, огляд стану безпеки на робочих дільницях заводу. Прибрано прилеглу територію, побілено дерева на території заводу.
- ТОВ „Херсонавтотранс” з начальниками автостанцій, структурних підрозділів та спеціалістами з охорони праці розглянуто питання щодо покращення умов праці та запобігання травматизму, проведено інструктажі з охорони праці за розробленими інструкціями, навчання та перевірка знань, здійснено ремонтні роботи виробничих та побутових приміщень, оформлено куточки до дня охорони праці. Забезпечено працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту.
- Державному навчальному закладі  „Білозерське ПТУ - 6” створено робочу групу для підготовки та проведення Всесвітнього дня охорони праці, проведено конкурс на краще робоче місце з охорони праці.
Крім того у трудових колективах  ВП  БУ  № 453 ТДВ  «Чорноморгідробуд», ТОВ „Херсонавтотранс”, Херсонському морехідному училищі рибної промисловості, ДП «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот», ПрАТ „РБУ №3”, ХДЗ «Палада», ТОВ „Херсонавтотранс”, Міський стоматологічній клініці, ПАТ „Дніпровське підприємство Єра”, Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, ПАТ „Херсонбудтранс”, Херсонській міській дитячій стоматологічній поліклініці, ТОВ „Авто - Плаза”, ПрАТ „Херсонський нафтопереробний завод”, ТОВ „Херсонхолод” ХДОЦ „Юнга” та інших проведені наради, бесіди по безпеці праці та виробничого травматизму, наради з керівниками і спеціалістами з охорони праці щодо надання першої медичної допомоги від нещасного випадку, перевірки з використання засобів індивідуального захисту, правил експлуатації обладнання, норм, стандартів і інструкцій з охорони праці, правил на  роботах з підвищеною небезпекою, а також належне технічне утримання споруд, об’єктів підприємств та озеленення територій.

Комментариев нет:

Отправить комментарий