Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 5 мая 2015 г.

РІШЕННЯ XLV сесії районної у місті ради VІ скликання - Про звернення до Голови Верховної Ради України



                                                                         

КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА
                             РІШЕННЯ
XLV сесії районної у місті  ради  VІ скликання


 28 квітня  2015                                                                                    292

Про звернення  до Голови
Верховної Ради України


    
          Розглянувши звернення від Херсонської обласної громадської організації «Комітет захисту прав дітей» та Херсонської обласної громадської організації «Дім милосердя» щодо прийняття Закону України «Про внесення змін та визначення такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76 від 28 грудня 2014 року, багатодітні сім’ї як суспільний інститут втрачають сенс на існування, що перешкоджає принципу збереження та укріплення сімейних  традицій українського народу  та  враховуючи статтю 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», районна у місті рада
ВИРІШИЛА:

1. Звернутися до Голови Верховної Ради України щодо перегляду    Закону «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76 від 28 грудня 2014 року та повернення пільг багатодітним сім’ям (звернення додаються).
           2. Відділу інформаційно-технічного забезпечення висвітлити це рішення на офіційному порталі Комсомольської районної у місті Херсоні ради із зазначенням дати  його оприлюднення (Горбунова Л.В.).
     3.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника голови районної  у місті ради Кравченка Ю.П. та постійну  комісію з питань науки та освіти, молоді та спорту ( Верещак В.М.)

       


Голова районної у місті ради                                                     Л. Я. Третяк



                                                                           Голові Верховної Ради України
                                                                           В.Б.Гройсману                                                                            

Вельмишановний Володимире Борисовичу!

Депутати Комсомольської районної у м. Херсоні ради цілком усвідомлюючи ситуацію в країні з розумінням ставимося до важких та непопулярних рішень Кабінету Міністрів та Верховної Ради України. Але прийняття Закону України «Про внесення змін і визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» № 76 від 28 грудня 2014 року ставить під сумнів існування багатодітної сім’ї як суспільного інституту.
Зокрема, пункт 26 Закону вносить зміни в статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» про одержання пільги на комунальні послуги й одержання ліків тільки родинам, що мають розмір середньомісячного сукупного доходу родини розраховуючи на одну особу за попередні шість місяців, що не перевищує величину доходу, який надає право на податкову соціальну пільгу. Вказані зміни протирічать статті 22 і статті 58 Конституції України: «…При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод», А також «Закони й інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи…». Зміни набувають чинності з 01 липня 2015 року,що може привести до падіння народжуваності,збільшенню кількості неповних сімей, до росту бідності (коли бути бідним стає економічно доцільним).
Викликає занепокоєння питання пільгового проїзду дітей із багатодітних родин. Пункт 4 частини 6 статті 13 Закону України «Про охорону дитинства» залишився без змін але в пункті 11 частини 3 вищезазначеного Закону наші діти в переліченій пільговій категорії відсутні. На даний час це питання залишається відкритим, до чого готовитись – невідомо.
Також хочеться звернути увагу на податок на нерухомість, відмінний від земельної ділянки. На жаль, при підготовці та прийнятті Закону України № 71 від 28 грудня 2014 року, який стосується податкової реформи, не була взята до уваги кількість мешканців житла або кількість зареєстрованих осіб, а також розміри загальної(санітарної) та додаткової площі квартири або будинку. Середньостатистична багатодітна сім’я налічує 7 осіб, мешкає в трикімнатній квартирі загальною площею 64 кв. м. Як бачимо комфорту сім’я не відчуває, надлишку площі не має, а податок на нерухомість необхідно платити.
          Це проблема не тільки багатодітних родин міста Херсона, а в цілому по всій Україні. Для вирішення даного питання необхідно у законодавчому порядку:
-                             залишити без змін положення статті 13 Закону України «Про охорону дитинства»;
-                             внести доповнення в пункт 11 частини ІІІ Закону України «Про внесення змін і визнання такими, що втратили силу, деяких законодавчих актів України « № 76 від 28 грудня 2014 року в перелік пільгового контингенту дітей з багатодітних родин;
-                             скасувати податок на нерухоме майно для багатодітних сімей.
Просимо Вашого, вельмишановний Володимире Борисовичу, сприяння у вирішенні  проблем  для підтримки багатодітних сімей, збереження та укріплення сімейних  традицій українського народу.     
            Прийнято на пленарному засіданні   ХLV сесії  Комсомольської районної
              у місті  ради VI  скликання
                                                                     28 квітня 2015 року



Комментариев нет:

Отправить комментарий