Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 7 мая 2015 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області



                        
Перші підсумки деклараційної кампанії: у Херсоні 20 мільйонерів
За рік кількість херсонських мільйонерів збільшилось майже вдвічі. Саме такі підсумки Деклараційної кампанії 2015.
Так, лише протягом останнього тижня квітня задекларувати свої минулорічні доходи встигли ще 5 міських мільйонерів. Із них, джерелом мільйонних доходів у 4 херсонців зазначено депозити, а в 5-го – заробітну плату.
Таким чином, протягом січня-квітня 2015 року 20 херсонців задекларували свої мільйонні статки. Загалом вони відзвітували про отримані у минулому році 114,2 млн грн доходів, та сплатили до бюджету майже 7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Зазначимо, що у минулому році у Херсоні нараховувалось лише 11 мільйонерів. Їх статки склали 32,6 млн грн, а бюджет отримав 3,5 млн грн ПДФО.

Херсонський екоподаток назбирав майже 2 млн гривень
Цього року херсонські суб’єкти господарювання сплатили до бюджету 1,9 млн грн екологічного податку. При цьому майже 62% сплачують підприємства, як екологічний податок за скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти Херсона. Майже 27% сплаченого екологічного податку надійшли від платників, діяльність яких призводить до викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в Херсоні (стаціонарними джерелами забруднення). Інші 11% надходжень сплачені від розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях.
Нагадаємо, що з 1 січня цього року херсонські автовласники не сплачують екологічний збір у складі вартості палива. Зокрема, з розділу VIII «Екологічний податок» Податкового кодексу України виключено відповідні норми щодо визначення платників, податкових агентів, об'єкта та бази оподаткування, ставок, порядків обчислення, подання податкової звітності та сплати податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення.

За травень платники ЄСВ мають звітувати по-новому
З 1 червня 2015 року звіти за звітний період "травень 2015 року" всі платники ЄСВ мають подати за новою формою. Нові форми та зміни у алгоритмі заповнення звіту передбачені Порядком формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, який затверджено наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435.
Нагадаємо, що з 13 березня 2015 року набули чинності зміни, внесені до Закону щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці. Оновлені норми передбачають більш лояльні умови справляння ЄСВ та надають значній кількості роботодавців право на застосування понижуючого коефіцієнта й понижуючої ставки єдиного внеску.

Про касові апарати у банках
Розрахункові книжки та РРО не застосовуються при виконанні усіх банківських послуг, крім операцій з купівлі-продажу інвалюти, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу
Реєстратори розрахункових операцій та розрахункові книжки не застосовуються при виконанні усіх банківських послуг, крім операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, та операцій комерційних агентів банків з приймання готівки для подальшого її переказу.
Відповідна норма визначена п. 2 ст. 9 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95 – ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями.

Цього року податківці „відкрились” херсонцям 56 разів
З початку року до ДПІ у м. Херсоні надійшов 41 запит на публічну інформацію, що на 11 більше ніж за аналогічний період 2014 року. У переважній більшості запитувачі просили надати різні довідки, копії звітів, інформацію щодо контрагентів та орендної плати за земельні ділянки тощо. Відповіді на всі запити надані в строк.
         Крім того, за вказаний період посадовці ДПІ провели 15 особистих прийомів, із них у 13 випадках відвідувачі отримали усні відповіді, у 2 -  письмові.
ДПІ у м. Херсоні завжди відкрита для конструктивного діалогу, адже першочергові завдання податківців - розвиток сервісу для бізнесу, створення сприятливого бізнес-клімату, наповнення бюджетів усіх рівнів, спрямовані саме на підвищення рівня добробуту кожної людини.

Прощений валютний кредит не оподатковуватиметься
Про це йдеться у Законі України „Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризації кредитних зобов'язань з іноземної валюти в гривню)”, підписаному Президентом України 5 травня 2015 року.
Зокрема, не вважається додатковим благом громадянина та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу сума, прощена (анульована) кредитором у розмірі різниці між основною сумою боргу за фінансовим кредитом в іноземній валюті, визначена за офіційним курсом Національного банку України на дату зміни валюти зобов'язання за таким кредитом з іноземної валюти у гривню, та сумою такого боргу, визначеною за офіційним курсом Національного банку України станом на 1 січня 2014 року, а також сума процентів, комісії та/або штрафних санкцій (пені) за такими кредитами, прощених (анульованих) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності.
Така норма застосовується до фінансових кредитів в іноземній валюті, які не були погашені до 1 січня 2014 року і поширюється на операції з прощення (анулювання) кредитором боржникові заборгованості за позиками в іноземній валюті, що здійснювалися починаючи з 1 січня 2015 року.

„ЗІР” про справляння туристичного збору з відпочивальників у дитячих таборах
Питання щодо запровадження туристичного збору вирішують органи місцевого самоврядування. Під час встановлення цього збору податкові пільги та порядок їх застосування можуть передбачатися лише для певної категорії платників збору, зокрема, для дитячих таборів (спортивних, туристичних, творчих тощо), які приймають на відпочинок дітей за путівками, якщо таке передбачено рішенням відповідного органу місцевого самоврядування.
Підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об’єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат.
Більш детально ознайомитись з цим та іншими роз’ясненнями можна на веб-сайті ДФС у рубриці „Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс” за посиланням http://zir.minrd.gov.ua/

Херсонці соціально застраховані на суму понад 437 млн гривень
Цього року херсонські страхувальники, відповідальні за сплату ЄСВ, перерахували 437 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зокрема, лише протягом квітня на соціальні видатки надійшло 126 млн грн херсонського ЄСВ.
Нагадаємо, що єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

    У першому кварталі херсонські підприємства проштрафились на 3,2 млн гривень
У січні-березені цього року аудитори ДПІ у м. Херсоні провели 98 документальних перевірок підприємств міста. За підсумками цих перевірок порушникам податкового законодавства ревізори донарахували майже 3,2 млн грн податків та штрафів.
Також, податківці зменшили від’ємні значення різниці між сумою податкового зобов'язання та податкового кредиту з ПДВ на 2 млн гривень.
Як наслідок, херсонські порушники податкового законодавства вже сплатили до бюджету 2,7 млн грн донарахованих податків, штрафів та пені.
Нагадаємо, що мораторій на проведення перевірок з 1 січня 2015 року не розповсюджується на окремі категорії підприємств, зокрема ті, у яких обсяг доходу за попередній календарний рік становить понад 20 млн гривень. Серед останніх зустрічається підприємства, які мають підвищений ризик не сплати податків. Саме вони включаються у план-графік документальних податкових перевірок.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий