Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 26 августа 2015 г.

Прес-служба ДПІ у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області



                        
Херсонці успадкували доходів та майна на 28 млн гривень
Цього року в рамках Деклараційної кампанії херсонці задекларували 28 млн грн доходів, отриманих у спадок. За результатами перевірок поданих цими спадкоємцями декларацій донараховано 1,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб, який майже в повному обсязі вже поповнив відповідні бюджети.
Нагадаємо, що за нульовою ставкою оподатковується дохід, отриманий: спадкоємцем від члена сім’ї першого ступеня споріднення (батьки, чоловік або дружина, діти); особою, яка є інвалідом І групи або має статус дитини сироти, або дитини позбавленої батьківського піклування, якщо успадковується нерухоме майно, рухоме майно, сума страхового відшкодування; дитиною інвалідом, яка успадковує нерухоме або рухоме майно, а також будь-якою особою, яка успадковує грошові заощадження або цінні папери часів СРСР.
Спадок, отриманий від інших членів сім’ї оподатковується за ставкою 5%. Виняток становлять випадки, коли спадкодавець – нерезидент. В такому випадку спадок оподатковуються за ставкою 15 (20)%.

Скарбниця херсонської громади на 46,3 млн грн „складається” із акцизного податку
Цього року акцизний податок із роздрібного продажу підакцизних товарів додав до міського бюджету 46,3 млн гривень. Зокрема, у липні херсонці та гості міста у вартості придбаного пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та нафтопродуктів сплатили 9,6 млн грн акцизного податку із роздрібного продажу.
Зазначимо, що акцизний податок є непрямим податком, тобто він закладений у ціні підакцизної продукції. Таким чином, фактичним платником податку виступає кінцевий споживач продукції, хоча перераховують податок до бюджету саме суб’єкти господарювання, які реалізовують підакцизну продукцію. У Херсоні таких понад 700 суб’єктів господарювання.

З 1 вересня вартість горілчаних напоїв збільшиться
З початком осені розпочнеться новий етап підвищення цін на алкоголь. Зокрема, з 1 вересня мінімальна оптова ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100-відсоткового спирту зросте до 175,96 грн, а мінімальна роздрібна ціна – до 274,5 грн відповідно.
Таким чином, найдешевша пляшка горілки об’ємом 0,5 л вже восени буде коштувати 54,9 грн, коньяку (три зірочки) – 84 грн, коньяку (п’ять зірочок) – 94 гривні.

Особливості справляння туристичного збору
Літній туристичний сезон наближається до завершення. Адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інших суб’єктів господарювання, уповноважених справляти до бюджету туристичний збір мають звітувати до фіскальних органів про свою діяльність.
Відповідно до норм податкового законодавства, податкова декларація туристичного збору подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу. Декларація по туристичному збору подається податковим агентом до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації.
Сума туристичного збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації.

Порядок заповнення платіжок оновлено
Міністерство фінансів України наказом від 24.07.2015 р № 666 затвердило новий Порядок заповнення документів для сплати різних платежів.
Звертаємо увагу на те, що у вказаному Порядку наведено алгоритм і приклади заповнення поля «Призначення платежу» платіжки на сплату (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення помилково або надміру зарахованих коштів. Також Порядком визначено, що при заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами і службовими знаками.
Наказ від 24.07.2015 р № 666 набере чинності з дня офіційного опублікування.

Військовий збір „мобілізував” у Херсоні майже 36 млн гривень
Цього року херсонці сплатили до бюджету 35,5 млн грн військового збору. Зокрема у липні до бюджету надійшло 5,5 млн гривень. Середньомісячні надходження даного бору становлять 5,1 млн гривень.
Нагадаємо, що військовим збором по ставці 1,5% обкладаються доходи, які відповідно до норм Податкового кодексу України відносяться до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу громадян та іноземців–заробітчан в Україні.

Про погашення податкового боргу шляхом продажу майна, що перебуває у податковій заставі
Право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває у його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків (ст. 89 Податкового кодексу України).
Контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.
Погашення податкового боргу шляхом продажу майна податкового боржника платника податків здійснюється на підставі рішення суду щодо надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі та прийнятого на його підставі рішення контролюючого органу шляхом продажу майна платника податків на публічних торгах та/або торгівельними організаціями.

Херсонський бізнес віддав до Держскарбниці 141 млн грн ПДВ
Протягом січня-липня цього року херсонський бізнес сплатив до Державного бюджету України 141,3 млн грн податку на додану вартість. Як і раніше, переважну частину надходжень забезпечують херсонські підприємства. Вони сплатили 137,4 млн грн (97%) ПДВ. Інші 3,9 млн грн сплатили фізичні особи – підприємці.
Нагадаємо, що до 1 жовтня за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних в ЄРПН штрафні санкції не застосовуватимуться. Такі новації податкового законодавства передбачені Законом України “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податку на додану вартість” від 16.07.2015 р. № 643-VIII.

Відтепер відомості про доходи можна отримати он-лайн
Цього тижня на сайті ДФС України у тестовому режимі запрацював новий електронний сервіс “Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису”. Такі відомості в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів  після його закінчення.
Аби скористатися цим ноу-хау громадянину необхідно мати доступ до Всесвітньої мережі Інтернет і ключі електронного цифрового підпису. Крім цього, за допомогою спеціального програмного забезпечення сформувати запит, підписати його електронним цифровим підписом і відправити на електронну адресу “Єдиного вікна подання електронної звітності ДФС”.
За результатами обробки такого запиту на електронну адресу громадянина надходить відповідь, що містить відомості про суми доходів. Звертаємо увагу на те, що сформувати вказаний запит та отримати відповідну довідку можна лише щодо власних доходів.
До слова, вже з 1 вересня електронна послуга запрацює у штатному режимі. Детальніше ознайомитися з інформацією щодо роботи сервісу можна за посиланням http://sfs.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid/.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області



Комментариев нет:

Отправить комментарий