Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 18 августа 2015 г.

Центр обслуговування платників у Херсоні відвідали більше 140 тис. осіб



                        
Центр обслуговування платників у Херсоні відвідали більше 140 тис. осіб
За 7 місяців цього року до Центру обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні (далі - ЦОП) завітали 140,3 тис. відвідувачів. Загалом, вони отримали майже 118,5 тис. інформаційних та понад 21,8 тис. адміністративних послуг.
Окрім прийому звітних податкових документів найбільш популярними залишаються послуги працівників Центру з видачі карток плавників податків - 12,7 тис., документів про взяття на облік - 863, реєстрації книг обліку розрахункових операцій  - 1351 та інші.
Також у Центрі обслуговування платників можна отримати консультації щодо формування й подання податкової звітності та звітності з єдиного внеску, дізнатися про реквізити рахунків для зарахування коштів в бюджети, отримати різноманітні довідки, зокрема, про доходи, наявність або відсутність податкового боргу,  подати для реєстрації Книгу обліку доходів і витрат, отримати витяг із Реєстру платників єдиного податку, ключі електронного цифрового підпису та інші послуги.

Надходження збору за місця для паркування транспортних засобів наближаються 1 млн гривень
З початку року до міського бюджету надійшло 863 тис. грн збору за місця для паркування транспортних засобів. Це на 123 тис. грн більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
Нагадаємо, що наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 №636 затверджено нову форму податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів. З 18.08.2015 зазначений наказ набрав чинності.

Посадовці ДПІ у м. Херсоні завжди відкриті для громадян
Керівництво ДПІ у м. Херсоні відповідно до наказу Міністерства фінансів України "Про затвердження Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах" приймає громадян, які завчасно записались на особистий прийом.
Прийом громадян проводиться керівництвом відповідно до розподілу функціональних обов'язків, а у разі відсутності керівника – уповноваженими ним посадовими особами, керівниками та посадовими особами структурних підрозділів, до компетенції яких належать відповідні питання.
Цього року посадовими особами ДПІ у м. Херсоні проведено 22 особистих прийоми. Херсонці звертались переважно з питаннями щодо надання податкових роз’яснень, виконання судових рішень, реєстрації платником ПДВ, закриття ФОП тощо.
Інформація про графік особистого прийому громадян в ДПІ у м. Херсоні  розміщена субсайті Територіальних органів ДФС у Херсонській області та у ЦОП ДПІ у м. Херсоні.

У Херсоні пройшов черговий семінар для платників податків
Днями, херсонські підприємці, представники юридичних осіб, підприємці та громадяни – платники податків, мали можливість почути актуальну інформацію щодо податкового законодавства 2015.
Зокрема, податківці розповіли про особливості адміністрування податку на прибуток, ліцензування роздрібної торгівлі пивом, справляння акцизного податку.
Порушувались також питання застосування положень Податкового кодексу України щодо оподаткування податком на доходи фізичних осіб, адміністрування єдиного соціального внеску, податку на нерухоме майно, земельного податку та останніх змін та доповнень у податковому законодавстві. Звернули увагу лектори семінару й на переваги подання звітності он-лайн та можливості численних електронних сервісів, які розміщені на веб-порталі ДФС України.
На завершення семінару ДПІ у м. Херсоні відповіли на всі запитання присутніх слухачів.

Забруднення довкілля коштувало херсонцям 3,6 млн гривень
Цього року міські платники екологічного податку сплатили до бюджетів всіх рівнів майже 3,6 млн гривень. Це на 700 тис. грн більше ніж минулого року. Переважна частина коштів – 2,9 млн грн, поповнила місцеві бюджети. Ще 700 тис. грн надійшли до Державного бюджету України.
Зазначимо, що найбільше екологічного податку у Херсоні сплачують підприємства, що безпосередньо забруднюють водні об’єкти. Вони забезпечують 64% надходжень зазначеного податку.
До слова, з надходжень від екоподатку фінансуються заходи, спрямовані на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Продаж пива у кіоску карається штрафом
З 1 липня 2015 року цей пінистий напій став алкогольним. З цього випливає, що суб'єкти господарювання, які бажають його продавати зобов'язані мати відповідні ліцензії та встановити реєстратори розрахункових операцій. Слід зазначити, що на відміну від торгівлі “звичайним” алкоголем,  місце торгівлі пивом не обмежується площею в 20 кв. метрів (ст. 1 Закону України від 19.12.1995 №481/95-ВР „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, далі - Закон №481). Проте, слід врахувати, що така діяльність повинна здійснюватися виключно в торговельних приміщеннях (будівлях).
Згідно з Національним стандартом України ДСТУ 4303:2004 „Торгівля роздрібна та оптова. Терміни та визначення понять” торговельна зала - торговельне приміщення для показування, вибирання товарів та обслуговування покупців, яке охоплює площу для розміщення торговельно- технологічного устаткування, вузлів розрахунку, робочих місць продавців та площу для покупців.

„Квадратні метри” додали до казни Херсона 2,2 млн гривень
Власники  квартир і будинків, розташованих у м. Херсоні та селищних радах, вже отримали розрахунки податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно за 2014 рік. Настав час сплатити податок на нерухоме майно, відмінне від земельного податку в частині майнових податків.
Відповідно до норм податкового законодавства сплатити податок на нерухомість херсонці мають до 29 серпня поточного року.
При цьому значна частина коштів вже надійшла до бюджету. Зокрема, з початку року херсонські власники „оподатковуваних квадратних метрів” вже поповнили міську казну на 2,2 млн гривень. 
Просимо херсонців відповідально віднестись до обов’язку сплати податку на нерухоме майно. Нагадаємо, що законодавством передбачені штрафні санкції за несплату та несвоєчасну сплату податку до бюджету.

Майже 1 тис. херсонців вперше спробували спілкуватися із податківцями „он-лайн”
Цього року херсонські платники податків уклали 2769 договорів про визнання електронних документів. При цьому 928 херсонців вперше оцінили переваги електронного документообігу.
Зокрема, тільки в липні цього року було укладено 314 договорів про визнання електронних документів, із яких 124 вперше.
Зазначимо, що загалом з початку року до ДПІ у м. Херсоні надійшло 179,3 тис. звітних документів від міських платників податків. Переважна частина (72%) в електронному вигляді.
Зокрема, серед херсонських платників найбільше переваги електронного документообігу використовують платники ПДВ (100% звітів надано через е-mail) та ЄСВ (77% звітів надано в електронному вигляді). Крім того, майже 66% декларацій із податку на прибуток також надійшли засобами телекомунікаційного зв’язку.

Розкішні авто додали до казни громади майже 700 тис. гривень
Протягом січня-липня цього року зареєстровані в обласному центрі елітні легкові автомобілі із об’ємом двигуна понад 3000 куб. см та строком використання до 5 років вже поповнили бюджет на суму 670 тис. гривень.
Більша частина зазначеної суми надійшла від херсонських підприємств, адже законодавство зобов'язує їх сплачувати відповідний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що настає за звітним кварталом.
Надходження транспортного податку від херсонців – власників елітних “залізних коней” очікується до кінця серпня цього року. Останній строк сплати цього податку громадянами – власниками автомобілів відповідної категорії – 28 серпня 2015 року.

Публічною інформацією податківців скористались 73 херсонця
Цього року до ДПІ у м. Херсоні надійшло 73 запита на публічну інформацію. Для порівняння, у протягом січня-липня минулого року правом доступу на публічну інформацію скористались лише 49 херсонців.
У переважній більшості дописувачі запитували інформацію про контрагентів. Хоча були і звичайні листи із проханням надати копії втрачених звітів та довідок.
Нагадаємо, що публічна інформація – це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених законодавством.


Надходження ЄСВ від херсонських платників
Цього року надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування (ЄСВ) від херсонських страхувальників склали понад 809 млн гривень.
Для прикладу, надходження інших податків і зборів, сплачених херсонцями до бюджетів усіх рівнів протягом січня-липня цього року склали 758 млн гривень.
Таким чином, пріоритетним залишається соціальне фінансування, а саме пенсійне забезпечення та соціальне страхування.
Додатково повідомляємо, що херсонські роботодавці у липні цього року сплатили 116,4 млн грн ЄСВ, із яких 100,7 млн грн – це ЄСВ, нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ; 11,3 млн грн – ЄСВ, нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців; 4,4 млн грн – ЄСВ, сплачений херсонськими підприємцями.

Херсонські підприємства проштрафились на 8,1 млн гривень
Протягом січня-липня 2015 року аудитори ДПІ у м. Херсоні провели 199 документальних перевірок херсонських платників податків. За їх результатами порушникам податкового законодавства донараховано 15,9 млн грн грошових зобов’язань, а також зменшено на 31 тис. грн суму ПДВ, заявлену до відшкодування, та на 23 тис. грн від’ємне значення різниці між сумою податкового зобов’язання та податкового кредиту з ПДВ.
Як наслідок, протягом січня-липня цього року до бюджету вже надійшло 8,1 млн грн донарахованих порушникам податкового законодавства податків, зборів і штрафних санкцій.
Нагадаємо, що з метою руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, виявлення та протидії діяльності підприємств по ухиленню від оподаткування до плану–графіку документальних податкових перевірок включаються виключно ризикові платники податків.

До бюджету надійшло 41 млн грн плати за землю
Цього року херсонські землевласники та землекористувачі перерахували до місцевого бюджету 41,4 млн грн земельного податку. При цьому, 36,8 млн грн сплатили суб’єкти господарювання – юридичні особи. Інші 4,6 млн грн надійшли від фізичних осіб підприємців та громадян.
Нагадаємо, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. Громадяни сплачують податок протягом 60 календарних днів з дня вручення їм податкового повідомлення-рішення. Останні мали „надійти” до своїх власників до 1 липня. Граничний строк сплати земельного податку громадянами – 28 серпня 2015 року.

Херсонці сплатили більше 300 тис. грн ПДФО
Протягом січня-липня цього року до бюджетів усіх рівнів надійшло 318,2 млн грн херсонського податку на доходи фізичних осіб. Це на 50 млн грн перевищує показники аналогічного періоду минулого року.
Крім того, ще 12 млн грн ПДФО із доходу херсонців у вигляді процентів поповнили Державний бюджет України.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року збільшена ставка ПДФО (з 17% до 20%), яка застосовується до доходів понад 10 мінімальних заробітних плат, що діють станом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році - 12180 грн).

Херсонські „студенти” отримали майже 679 тис. грн податкової знижки
Цього року право на податкову знижку на навчання задекларували 757 херсонців. Вони прозвітували про 29 млн грн отриманих доходів та майже 5 млн грн понесених витрат у зв’язку із навчанням. Загальна сума зайво сплаченого податку за цією категорією декларантів складала 731 тис. грн, із яких 679 тис. грн вже надійшли на рахунків херсонців.
Нагадаємо, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання, – це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

Антикорупційний сервіс «Пульс» інформацію приймає цілодобово
Суб’єкти господарювання мають можливість повідомляти Державну фіскальну службу України про неправомірні дії або бездіяльність працівників цього відомства та про можливі корупційні дії з їхнього боку, або про проблеми, які виникають під час здійснення митного контролю та оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України за номером телефону (044)284-00-07 на сервіс «Пульс». Він працює цілодобово.
При наданні інформації бажано назвати своє прізвище, ім’я, по - батькові (посаду, назву суб’єкта господарювання), місце проживання (адресу юридичної особи), обов’язково зазначити назву органу фіскальної служби, з яким пов’язана подія, коли відбулась подія, прізвище, ім’я, по-батькові працівника відомства, в роботі якого вбачаються протиправні або корупційні дії, та викласти суть проблеми.
Про результати розгляду звернень клієнтів повідомляють невідкладно або протягом 1-3 робочих днів. У разі, якщо інформація потребує додаткового розгляду - загальний термін її опрацювання не перевищує 15 днів. Результати розгляду анонімної інформації не повідомляються.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ ДФС у Херсонській області





Комментариев нет:

Отправить комментарий