Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 10 февраля 2015 г.

Проект рішення виконкому - Про проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах району у 2014 році



                                                                                                                                                   ПРОЕКТ


Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

13 березня 2015 р.                                                                                   


Про проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці  на підприємствах району у 2014 році

Заслухавши інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача відділу праці Комсомольської районної у м. Херсоні ради Соколової Л. О. про проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах району у 2014 році, виконком районної у місті ради відмічає, що на виконання Закону України „Про охорону праці”, рішення ІІІ сесії Херсонської міської ради VІ скликання від 28.12.2010 року № 23 „Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів” у районі проводиться атестація робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах усіх форм власності.
Згідно графіка проведення атестації робочих місць у 2014 році на 14 підприємствах треба було атестувати 106 робочих місць.
Станом на 01.01.2015 року атестовано 75 робочих місць та додатково 2 робочих місця, у тому числі: 11 робочих місць на Міському комунальному підприємстві „Херсонтеплоенерго”; 22 робочих місця на Херсонському державному підприємстві – біологічна фабрика; 5 робочих місць на ПАТ „Херсонський нафтопереробний  завод”; 1 робоче місце у цеху № 11, 10 та додатково 2 робочих місця у стропальному цеху № 3, 1 робоче місце у цеху № 33,  2 робочих місця у Центральній заводській лабораторії, 3 робочих місця у цеху № 2, 1 робоче місце у цеху № 1, 1 робоче місце на ГВСП «Житлово - комунальний відділ», 1 робоче місце у цеху № 15 ПАТ “Херсонський суднобудівний завод”; 2 робочих місця у Міській стоматологічній поліклініці; 2 робочих місця на ТОВ „Стоматологічна клініка”; 2 робочих місця на ТОВ „ФПК „Корабел”; 7 робочих місць у КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”; 1 робоче місце у Херсонській міській дитячій стоматологічній поліклініці; 2 робочих місця на ДП „Херсонстандартметрологія”; 1 робоче місце на ПАТ „Будівельна компанія „Будмеханізація”.
Не проведено атестацію робочих місць у зв’язку з їх скороченням на МКП „Херсонтеплоенерго” (3 робочих місця), на  ПАТ „Херсонський нафтопереробний завод” (5 робочих місць), на ПАТ “Херсонський суднобудівний завод” (1 робоче місце).
Не атестувалися робочі місця у зв’язку з відсутністю на них шкідливих робіт у КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних” (1 робоче місце); у МКП „Херсонтеплоенерго” (1 робоче місце).
Проводиться атестація 3 робочих місць на ТОВ „ФПК „Корабел”, 14 робочих місць на ПАТ „Судноплавна компанія „Укррічфлот” Філія „Херсонський суднобудівний – судноремонтний завод ім. Комінтерну”.
У зв’язку зі скрутним фінансовим становищем не проведено атестацію 2 робочих місць на ПП „Аліна - А” та 2 робочих місць на ЗАТ НВО „Синта”, на якому введено процедуру санації згідно ухвали Господарського суду Херсонської області від 09.04.2014 року.
За результатами інструментальних досліджень, важкості і напруженості праці та зайнятості працівників у шкідливих і важких умовах до Списку № 1 віднесено 9 робочих місць, до Списку № 2 віднесено 22 робочих місця.
Представлені матеріали атестації робочих місць підтверджують право працівників одержувати пільги та компенсації за роботу у шкідливих і важких умовах праці: додаткові відпустки отримують працівники, які працюють на 49 робочих  місцях,  доплати – на 72 робочих  місцях, молоко – на 44 робочих місцях.
На підприємствах спеціальним одягом забезпечено 2757 чол. (100 відсотків), спеціальним взуттям - 1067 чол. (100 відсотків), щитками – 417 чол. (100 відсотків), касками – 630 чол. (100 відсотків), респіраторами – 699 чол. (100 відсотків), діелектричними рукавицями – 440 чол. (100 відсотків), молоком – 251 чол. (100 відсотків).
Протягом 12 місяців минулого року на 14 підприємствах для поліпшення умов працюючих освоєно 1749760 грн.
Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м. Херсоні ради у 2014 році перевірили 32 підприємства з питання проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці та надали 18 рекомендацій керівникам цих підприємств щодо поліпшення умов працюючих.
Враховуючи викладене вище, виконком районної у м. Херсоні ради
вирішив:
1.   Інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача  відділу праці Комсомольської районної у м. Херсоні ради Соколової Л. О. прийняти до відома.
2.   Відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м. Херсоні ради (Соколова Л.О.) протягом 2015 року здійснювати контроль за своєчасним виконанням графіка проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці.
3.   Рекомендувати керівникам підприємств :
3.1. ТОВ „ФПК „Корабел”, ПАТ „Судноплавна компанія „Укррічфлот” Філія „Херсонський суднобудівний – судноремонтний завод ім. Комінтерну” завершити проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці та надати висновки щодо експертизи якості атестації робочих місць до відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради.
Протягом І кварталу 2015 року
3.2.  ПП „Аліна - А”, ЗАТ НВО „Синта” провести атестацію робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці та надати висновки щодо експертизи якості атестації робочих місць до відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради.
Протягом І півріччя 2015 року
 
4.    Рішення виконкому районної у місті ради від 14.03.2014 року № 34 „Про проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах району у 2013 році” зняти з контролю.

5.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління  праці та соціального захисту населення Комсомольської  районної  у  м. Херсоні ради Погорєлову Н. Г.


Голова районної у місті ради                                                                              Л. Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                                                          В.О.Рижкова 




 Інформація
про проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах району у 2014 році

На виконання Закону України “Про охорону праці”, рішення ІІІ сесії Херсонської міської ради VІ скликання від 28.12.2010 року № 23  “Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів” у районі проводилася робота з атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці на підприємствах усіх форм власності.
Згідно графіка проведення атестації робочих місць у 2014 році на 14 підприємствах треба було атестувати 106 робочих місць.
Станом на 01.01.2015 року атестовано 75 робочих місць та додатково 2 робочих місця, у тому числі: 11 робочих місць на Міському комунальному підприємстві „Херсонтеплоенерго”; 22 робочих місця на Херсонському державному підприємстві – біологічна фабрика; 5 робочих місць на ПАТ „Херсонський нафтопереробний  завод”; 1 робоче місце у цеху № 11,  10 та додатково 2 робочих місця у стропальному цеху № 3,  1 робоче місце у цеху № 33,  2 робочих місця у Центральній заводській лабораторії, 3 робочих місця у цеху № 2, 1 робоче місце у цеху № 1, 1 робоче місце на ГВСП «Житлово - комунальний відділ», 1 робоче місце у цеху № 15 ПАТ “Херсонський суднобудівний завод”; 2 робочих місця у Міській стоматологічній поліклініці; 2 робочих місця на ТОВ „Стоматологічна клініка”; 2 робочих місця на ТОВ „ФПК „Корабел”; 7 робочих місць у КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”; 1 робоче місце у Херсонській міській дитячій стоматологічній поліклініці; 2 робочих місця на ДП „Херсонстандартметрологія”; 1 робоче місце на ПАТ „Будівельна компанія „Будмеханізація”.
Не проведено атестацію робочих місць у зв’язку з їх скороченням на МКП „Херсонтеплоенерго” (3 робочих місця), на  ПАТ „Херсонський нафтопереробний завод” (5 робочих місць), на ПАТ “Херсонський суднобудівний завод” (1 робоче місце).
Не атестувалися робочі місця у зв’язку з відсутністю на них шкідливих робіт у КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних” (1 робоче місце); у МКП „Херсонтеплоенерго” (1 робоче місце).
Проводиться атестація 3 робочих місць на ТОВ „ФПК „Корабел”, 14 робочих місць на ПАТ „Судноплавна компанія „Укррічфлот” Філія „Херсонський суднобудівний – судноремонтний завод ім. Комінтерну”.
У зв’язку зі скрутним фінансовим становищем не проведено атестацію 2 робочих місць на ПП „Аліна - А” та 2 робочих місць на ЗАТ НВО „Синта”, на якому введено процедуру санації згідно ухвали Господарського суду Херсонської області від 09.04.2014 року.
На всіх підприємствах атестація проведена на підставі постанови Кабінету Міністрів України  від 01.08.1992 року № 442 „Про порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці”, а також наказів керівників підприємств, виконана згідно методичних рекомендацій Міністерства соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 01.08.1992 року № 41. Оцінка умов праці проведена у відповідності з гігієнічною класифікацією праці та показників небезпечності і шкідливості факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу від 11.08.1986 року  № 4137.
Карти-фотографії робочого часу підтверджують знаходження працівників  у шкідливих умовах повний робочий день (80 % основного часу). За  результатами інструментальних досліджень,  важкості і напруженості праці та зайнятості працівників у шкідливих та важких умовах до Списку № 1 віднесено 9 робочих місць, у тому числі: у Міській стоматологічній поліклініці – 2,  ТОВ  „Стоматологічна клініка”  - 2, КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”– 4, у Херсонській міській дитячій стоматологічній поліклініці –1.
До Списку № 2 віднесено 22 робочих місця, у тому числі: у Міському комунальному підприємстві „Херсонтеплоенерго” – 1; Херсонському державному підприємстві – біологічна фабрика – 16; стропальному цеху № 3 – 1, цеху № 15 – 1 ПАТ “Херсонський суднобудівний завод”; КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”– 3.
Представлені матеріали атестації робочих місць підтверджують право працівників одержувати пільги та компенсації за роботу у шкідливих і важких умовах праці: додаткові відпустки отримують працівники, які працюють на 49 робочих  місцях,  доплати – на 72 робочих  місцях, молоко – на 44 робочих місцях.
Згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 31.03.1994 року № 45 працівники підприємств, які працюють  у шкідливих і важких умовах, проходять медичні огляди.
Згідно Закону України  „Про внесення змін до Закону України „Про охорону праці” на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами працівникам видаються безоплатно за встановленими нормами спеціальний одяг, спеціальне взуття та інші засоби індивідуального захисту, а також мийні та знешкоджувальні засоби, молоко.
 На підприємствах спеціальним одягом забезпечено 2757 чол. (100 відсотків), спеціальним взуттям - 1067 чол. (100 відсотків), щитками – 417 чол. (100 відсотків), касками – 630 чол. (100 відсотків), респіраторами – 699 чол. (100 відсотків), діелектричними рукавицями – 440 чол. (100 відсотків), молоком – 251 чол. (100 відсотків).
Протягом 12 місяців минулого року на 14 підприємствах для поліпшення умов працюючих освоєно 1749760 грн.
Крім того у трудових колективах ТОВ ФПК „Корабел”, ПАТ “Херсонський суднобудівний завод”, Міській стоматологічній поліклініці, ТОВ „Стоматологічна клініка”, КЗ „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”, ДП „Херсонстандартметрологія”, ПАТ „БК”„Будмеханізація”, Міському комунальному підприємстві „Херсонтеплоенерго”, ПАТ „Херсонський нафтопереробний завод” та інших постійно проводяться цільові обстеження підконтрольних підрозділів, бесіди з безпеки праці та виробничого травматизму, навчання керівників і спеціалістів з охорони праці щодо надання першої медичної допомоги від нещасних випадків, оформлено кабінети з охорони праці.
Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м. Херсоні ради у 2014 році перевірили 32 підприємства з питання проведення атестації робочих місць із шкідливими і важкими умовами праці та надали 18 рекомендацій керівникам цих підприємств щодо поліпшення умов працюючих.






Заступник начальника управління праці
та соціального захисту населення,
завідувач відділу праці Комсомольської
районної у м. Херсоні ради                                                                                  Л.О. Соколова
           

Комментариев нет:

Отправить комментарий