Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 25 февраля 2015 г.

Вшануємо наших ветеранів



Вшануємо   наших    ветеранів

Пройшли роки, але страшна війна
У пам'яті, хто ніс її кайдани,
Фашистське лихо хто пізнав сповна,
У бій вступав з жорстокими катами,
Все менше, менше наших ветеранів,
Ми пам'ятаємо Вас, рідні наші,
Пролиту кров, щоб більше не було війни.

        З метою увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, ушанування пам'яті полеглих у боротьбі за свободу Батьківщини, посилення соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни та продовження традиції шанобливого ставлення до ветеранів війни і пам'яті про Перемогу Указом Президента України від 19 жовтня 2012 року оголошено  2015 рік - Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років і 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.
      Діяльність управління праці та соціального захисту населення Комсомольського району спрямована на забезпечення соціального захисту ветеранів, дотримання їхніх прав у різних сферах суспільного буття.
    Так, піклуючись про ветеранів Великої Вітчизняної Війни управлінням щорічно оформлюються допомоги для придбання твердого палива ветеранам війни, будинки яких негазофіковано.
    Також  щороку ветеранам війни надається щорічна разова грошова допомога до Дня Перемоги. Так, у 2014  році було подано для нарахування до Дня Перемоги  3457 мешканцям Комсомольського району міста Херсона.
              Постійно проводиться робота щодо реалізації державної політики у сфері соціального і правового захисту ветеранів війни.
            Для зручності ветеранів, щоб люди похилого віку не відстоювали у чергах в підприємствах-надавачах житлово-комунальних послуг ведеться Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги для електронного підтвердження права на житлово-комунальні пільги ветеранам війни.   
 Разом з районною радою ветеранів ми постійно піклуємось потребами ветеранів війни, адже кожний четвертий ветеран – одинокий, а кожний п’ятий – прикутий до ліжка і саме цьому поколінню вкрай важливим є звичайне людське тепло, спілкування і підтримка. Такими ветеранами піклується територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Інвалідам, учасникам та дітям Великої Вітчизняної Війни району надаються різноманітні види соціально-побутових послуг. На базі філіалу бібліотеки № 3 проводяться заходи по відзначенню знаменних та святкових дат, тематичні вечори «Не втрачається зв’язок поколінь», з залученням художніх колективів міста та дитячих гуртків. Постійно організовується дозвілля та тепле спілкування за чашечкою кави.  
В учбових закладах ветерани проводять уроки мужності з метою увічнення подвигу нашого народу у Великій Вітчизняній Війні.

Уклін прийміть герої – ветерани,
За Перемогу у тій страшній війні.
Легендою Ви стали безсмертної відваги,
і пам'ять про Вас не зникне на Землі.





Комментариев нет:

Отправить комментарий