Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 30 июня 2015 г.

Борг зі сплати страхових внесків – провина керівництва боржника.





Борг зі сплати страхових внесків – провина керівництва боржника.

Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні неодноразово звертало увагу працівників підприємств, установ та організацій, що відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», який діє з 1 січня 2004 року, до заробітної плати (доходу) для обчислення пенсії враховуються лише ті суми виплат (доходу), з яких були фактично обчислені і сплачені страхові внески до Пенсійного фонду України. Однак, цю законодавчу норму ігнорують роботодавці багатьох підприємств, установ і організацій міста. Таке ставлення до застрахованих осіб викликає занепокоєння як у громадськості міста, так і управління Фонду, який застосовує всі можливі важелі впливу для суттєвого зменшення заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду України.
Основним завданням управління є наповнення бюджету Фонду та збільшення рівня забезпеченості власними коштами, що спрямовуються на виплату та доставку пенсій.
Не сплачуючи внески за своїх працівників, керівники тим самим відбирають у них заощаджене важкою працею на старість. Боржникам слід пам’ятати про персональну відповідальність перед кожним з найманих працівників. Ухилення від сплати страхових внесків вже сьогодні ставить під сумнів належне пенсійне забезпечення кожного з них.
Перейматися наповненням бюджету Пенсійного фонду мають не лише працівники управління, адже кожен громадянин, незалежно від статків, статі, посади, рано чи пізно стане пенсіонером і тоді відчує потребу отримувати чесно зароблене вчасно і в повному розмірі.
Кожен працюючий повинен проявляти інтерес до того, як роботодавець розраховується з Пенсійним фондом, і за неналежного виконання працедавцем своїх обов’язків вимагати від нього сплати страхових внесків у повному обсязі.
Обов'язок кожного роботодавця — своєчасна та повна сплата страхових внесків до Пенсійного фонду України, що є головною умовою для забезпечення соціальних гарантій працюючих та дотримання прав громадян на повноцінне зарахування страхового стажу при виході на пенсію. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника. Тому керівники підприємств, у яких є проблеми з оподаткуванням, розвитком і стабільною роботою виробництва, повинні вирішувати їх самі, а не за рахунок Пенсійного фонду. Оскільки всі кошти, що надходять до бюджету Фонду, негайно виплачуються нинішнім пенсіонерам, то вчасна сплата страхових внесків — це не тільки отримання права на пенсії в майбутньому, а ще й моральний обов'язок перед своїми батьками сьогодні.

Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні
_________________________________________________________________


Версия на русском

Долг по уплате страховых взносов - вина руководителя должника

Управление Пенсионного фонда Украины в городе Херсоне неоднократно обращало внимание работников предприятий, учреждений и организаций, что в соответствии с Законом Украины “Об общеобязательном государственном пенсионном страховании”, который действует с 1 января 2004 года, до заработной платы (дохода) для исчисления пенсии учитываются только те суммы выплат (дохода), из которых были фактически исчислены и уплачены страховые взносы в Пенсионный фонд Украины. Однако, эту законодательную норму игнорируют работодатели многих предприятий, учреждений и организаций города. Такое отношение к застрахованным лицам вызывает обеспокоенность у общественности города, так и управления Фонда, применяет все возможные рычаги влияния для существенного уменьшения задолженности по уплате взносов в Пенсионный фонд Украины.
Основной задачей управления является наполнение бюджета Фонда и увеличение уровня обеспеченности собственными средствами, которые направляются на выплату и доставку пенсий.
Не платя взносы за своих работников, руководители тем самым отбирают у них сэкономленное тяжелым трудом на старость. Должникам следует помнить о персональной ответственности перед каждым из наемных работников. Уклонение от уплаты страховых взносов уже сегодня ставит под сомнение должное пенсионное обеспечение каждого из них.
Заниматься наполнением бюджета Пенсионного фонда должны не только сотрудники управления, ведь каждый гражданин, независимо от состояния, пола, должности, рано или поздно станет пенсионером и тогда почувствует потребность получать честно заработанное вовремя и в полном размере.
Каждый работающий должен проявлять интерес к тому, как работодатель рассчитывается с Пенсионным фондом, и за ненадлежащее исполнение работодателем своих обязанностей требовать от него уплаты страховых взносов в полном объеме.
Обязанность каждого работодателя - своевременная и полная уплата страховых взносов в Пенсионный фонд Украины, что является главным условием для обеспечения социальных гарантий работающих и соблюдения прав граждан на полноценное зачисление страхового стажа при выходе на пенсию. Страховые взносы подлежат уплате независимо от финансового состояния плательщика. Поэтому руководители предприятий, у которых есть проблемы с налогообложением, развитием и стабильной работой производителя, должны решать их сами, а не за счет Пенсионного фонда.
Поскольку все средства, поступающие в бюджет Фонда, немедленно выплачиваются нынешним пенсионерам, то своевременная уплата страховых взносов - это не только получение права на пенсии в будущем, но и моральный долг перед своими родителями сегодня.

Управление Пенсионного фонда Украины в городе Херсоне

Комментариев нет:

Отправить комментарий