Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 23 июня 2015 г.

Інформація про діяльність прокуратури Комсомольського району м. Херсона



Інформація
про діяльність прокуратурою Комсомольського району м. Херсона здійснювалась діяльність, спрямована на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави. 
         Упродовж поточного періоду 2015 року прокуратурою Комсомольського району м. Херсона здійснювалась діяльність, спрямована на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави. 
         Зокрема, протягом поточного періоду 2015 року до правоохоронних органів Комсомольського району м. Херсона надійшло 7227 заяв та повідомлень про можливе вчинення злочинів. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 2220 відомостей про вчинення кримінальних правопорушень.
Найбільша кількість злочинів складається зі злочинів проти життя та здоровя особи – 421; проти власності – 1335.
Прокуратурою району за вказаний період внесено 18 документів реагування щодо вжиття заходів до усунення порушень законів у діяльності органів внутрішніх справ при здійсненні досудового розслідування злочинів, скасовано 318 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень та надано 364 вказівки.
Протягом поточного періоду 2015 року прокуратурою району приділялась значна увага дотриманню законодавства про оплату праці. Так, у 2015 році заявлено до суду 5 заяв в інтересах пенсіонерів та інвалідів  про стягнення заборгованості по заробітній платі на загальну суму 34 тис. грн., які задоволено судом
Крім того, протягом поточного року у бюджетній  сфері прокуратурою Комсомольського району м.Херсона заявлено 3 позови про стягнення заборгованості по орендній платі комунального майна на загальну суму 120 тис. грн., які задоволено та відшкодовано в повному обсязі.
Не залишилось поза увагою прокурора району здійснення представницьких функцій, зокрема протягом поточного  року прокуратурою району заявлено 16 позовів на загальну суму 215 тис. грн., у тому числі до бюджету 105 тис. грн.
У сфері охорони дитинства прокуратурою Комсомольського району м.Херсона заявлено позов в інтересах прав дитини, позбавленої батьківського піклування  про стягнення на її користь коштів у розмірі 7,1 тис. грн. Позов задоволено, шкоду відшкодовано в повному обсязі.
Крім того, протягом поточного періоду 2015 року прокуратурою району на виконання вимог ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру»,                ст. 45 ЦПК України, п.5.5 галузевого наказу Генерального прокурора України № 16 гн « Про організацію діяльності органів прокуратури щодо захисту прав і свобод  дітей» з метою захисту прав дітей забезпечено участь прокурора у 5 цивільних справах про позбавлення батьківських прав, та у 1 цивільній справі про усиновлення дітей громадянами України.
Не залишилось поза увагою прокуратури району питання у сфері земельних правовідносин.
Так, упродовж 2015 року прокуратурою району заявлено 1 позов в інтересах держави про стягнення заборгованості зі сплати орендної плати за землю у сумі 11 тис. грн. Позов задоволено в повному обсязі.
У сфері дотримання прав і свобод громадян  під час здійснення адміністративного затримання та доставляння до РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області прокуратурою Комсомольського району м.Херсона внесено 2 вказівки, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 6 працівників міліції.
Забезпечуючи виконання конституційної функції щодо підтримання державного обвинувачення в судах, прокуратура району спрямовує свою діяльність на додержання конституційних прав громадян під час судового розгляду кримінальних справ, невідворотність покарання за вчинення злочинів, поновлення порушених прав та законних інтересів громадян і держави.
Так, протягом  поточного періоду 2015 року забезпечено участь у судовому розгляді 1783 кримінальних проваджень, з них: з ухваленням вироків –1016,  2 - у розгляді судом клопотань про застосування примусових
заходів медичного характеру.
Державні обвинувачі не залишаються сторонніми спостерігачами, займають послідовну та принципову позицію у реагуванні на призначення судами покарань, які не відповідають тяжкості скоєних злочинів.
Прокуратурою району вжито організаційних і практичних заходів, спрямованих на удосконалення роботи з розгляду звернень громадян.
        Так, впродовж поточного року прокуратурою Комсомольського району м. Херсона вирішено 204 звернення,  направлено в інші відомства – 82, задоволено – 2, прийнято звернень на особистому прийомі 115, з них прокурором – 9, а також надійшло 2 запити на інформацію.
Стан боротьби зі злочинністю та зміцнення законності на території Комсомольського району м. Херсона перебуває на постійному контролі прокуратури району.
Зазначена інформація надається до відома.    



Прокурор
Комсомольського району м. Херсона                                                 Г.Маренчук


Комментариев нет:

Отправить комментарий