Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 16 сентября 2013 г.

Рішення виконкому - Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 17.05.2013 року № 47 „Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на період до 2017 року” у І півріччі 2013 року



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
виконавчий комітет
РІШЕння
    13 вересня 2013 року                                                                                  № ____

 Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від      17.05.2013 року № 47 „Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району  м. Херсона на період до 2017 року”
 у І півріччі 2013року



 Заслухавши інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача відділу праці Комсомольської  районної у місті Херсоні ради Соколової Л.О. «Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 17.05.2013року №47 «Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на період до 2017 року» у І півріччі 2013 року (далі - Програма) виконком районної у місті ради відмічає, що протягом 6 місяців поточного року робота у районі була спрямована на скорочення безробіття, сприяння зайнятості населення.
 За звітний період у Херсонському міському  центрі  зайнятості всього перебувало на обліку 2185 осіб, що становить 63,5 відсотків виконанння річної Програми. Центром  зайнятості  працевлаштовано 572 особи незайнятих громадян (65,0 відсотків виконання річної Програми).
        Одержали в установленому законом порядку одноразову допомогу по  безробіттю для організації підприємницької діяльності 24 безробітних, що становить 34,3 відсотки виконання річної Програми.
Станом на 01.07.2011 року працевлаштовано 245 чол. молоді у віці до 35 років.
На 13 підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності працевлаштовано 35 осіб з фізичними вадами.
За звітний період на тимчасових роботах працювало 48 чол. (27,4 відсотків виконання річної Програми). Укладено 17 договорів на проведення тимчасових робіт. Кошти на проведення громадських робіт з міського бюджету не виділялись.
Протягом звітного періоду на основі аналізу попиту робочої сили у Херсонському міському центрі зайнятості пройшли перенавчання 134 безробітних (76,6 відсотків  виконання річної Програми).
Проводили роботу  з підвищення професійної підготовки і перепідготовки  працівників  підприємства. Протягом  І півріччя поточного року  на  24 підприємствах пройшли професійну підготовку та перепідготовку 734 чол.
На 20 підприємствах, розташованих на території району, пройшли виробничу практику 841 студент навчальних закладів міста.
Протягом  звітного періоду у галузях економіки району створено 1536 робочих місць (58,0 відсотків виконання річної Програми).


              Враховуючи викладене вище, виконком районної у м. Херсоні ради

ВИРІШИВ:
1. Інформацію заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, завідувача відділу праці Комсомольської районної у м.Херсоні ради Соколової Л.О. «Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 17.05.2013року №47 «Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на період до 2017 року» у І півріччі 2013 року прийняти до відома.

2.Відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради:

2.1  Продовжити спільну роботу з Херсонським міським центром зайнятості, з підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності щодо виконання заходів Програми.
                                                                                                   Протягом 2013 року
2.2 Направити повторно лист до Херсонської міської ради з проханням виділити кошти на проведення громадських робіт.
                                                                                                   До 17.09.2013року
                                                                                                 до
          3.Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій усіх форм власності забезпечити виконання заходів Програми.
                                                                                                 Протягом 2013 року
 
          4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та на начальника управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у м.Херсоні ради Погорєлову Н.Г.





Голова районної у місті ради                                           Л. Я. Третяк


Керуючий справами виконкому                                    В.О.Рижкова


          


                                                                         Інформація
Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради
 від 17.05.2013 року №47 „Про проект Програми зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на період до 2017 року”
 у І півріччі 2013 року

З метою реалізації завдань, визначених статтею 14 Закону України «Про зайнятість населення», наказу Міністерства соціальної політики України від 11.02.2012року №50 „Про розроблення проектів територіальних (місцевих) програм зайнятості населення на період до 2017 року”, згідно статті 41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», повноважень, делегованих рішенням ІІІ сесії Херсонської міської ради VІ скликання від 28.12.2010 року
 № 23, рішенням ХХVІІ сесії районної у місті ради VІ скликання від 31.05.2013року №185 затверджено Програму зайнятості населення Комсомольського району м. Херсона на період до 2017 року (далі – Програма).
Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради та спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості протягом І півріччя 2013 року постійно контролювали виконання Програми. На звітну дату регулювання ринку праці здійснювалося шляхом активних заходів сприяння зайнятості населення: надання профконсультаційних та профорієнтаційних послуг, працевлаштування, професійне навчання безробітних, організація громадських та тимчасових робіт, надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності та інше.
Протягом І півріччя 2013 року у Херсонському міському  центрі  зайнятості всього перебувало на обліку 2185 осіб, що становить 63,5відсотків виконанння річної Програми. Центром зайнятості працевлаштовано 572 особи незайнятих громадян, що становить 65,0 відсотків виконання річної Програми.
Постійно приділялася увага працевлаштуванню молоді. За звітний період у  міському центрі зайнятості всього перебувало на обліку 1038 осіб молоді у віці до 35 років. На кінець звітного періоду працевлаштовано 295 осіб.
На 13 підприємствах, в установах та організаціях працевлаштовано 35 осіб з фізмчними вадами. Всього на 55 підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності працює 488 осіб з фізичними вадами.
З метою розширення сфери застосування праці спеціалісти міського центру зайнятості проводили серед роботодавців інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо подальшої заінтересованості  роботодавців у створенні нових робочих місць. 
Згідно інформації Херсонського міського центру зайнятості у І півріччі 2013 року в галузях економіки району створено 1536 робочих місць, що становить 58 відсотків виконання річної Програми.  
         Укладено 17 договорів на проведення тимчасових робіт. За звітний період на тимчасових роботах працювало 48 чол., що складає 27,4 відсотки виконання річної Програми. Громадські роботи не проводилися у зв’язку з тим, що міська рада не виділила кошти на їх проведення.
З метою підвищення рівня зайнятості населення та підтримки підприємницької ініціативи громадян спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості сприяли розвитку екологічного (зеленого), туризму, народних художніх промислів, рекреаційно–туристичного підприємництва, в тому числі шляхом надання  одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.
 Одержали в установленому законом порядку одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності 24 безробітних, що становить 34,3 відсотки виконання річної програми.
З метою підвищення  конкурентоспроможності молоді спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості та відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради сприяли студентам у стажуванні за професією (спеціальністю) на підприємствах, в установах, організаціях  усіх форм власності. Всього протягом першого півріччя поточного року на 20 підприємствах 841 студент навчальних закладів міста пройшов виробничу практику, серед них на: ПАТ „Херсонський суднобудівний завод” - 344 чол., Херсонському державному аграрному університеті -220 чол., Херсонському державному заводі „Палада”- 135 чол.,  БМУ „Житлопромбуд-1” ПАТ Проектно-будівельна фірма „Херсонбуд”- 40чол., ПрАТ 4-й експедиційний загін підводних та гідротехнічних робіт- 6 чол., Херсонському учбово- виробничому підприємстві УТОС- 20 чол., Міській стоматологічній поліклініці-25 чол., ПАТ „Таврійська будівельна компанія”- 9 чол., ПП „Комплектавтодор”- 9 чол., ДП Херсонському науково- виробничому центрі стандартизації, метрології та сертифікації– 8 чол., ТОВ „Механічний завод”- 4 чол., ПАТ Акамуляторний завод „Сада”-5 чол., та ін.
Роботу з підвищення професійної підготовки і перепідготовки працівників проводили 62 підприємства, установи та  організації усіх форм власності. За звітний період всього пройшли професійну підготовку та перепідготовку 734 чол.;  у тому числі:
                           -     навчались новим професіям 73 чол.;
-            навчались суміжним професіям 8 чол.;
-            отримали розряди 65чол.;
-            атестовано  375 чол.
Серед них працівники: Херсонського державного заводу „Палада”, ПАТ „Херсонський суднобудівний завод”, ПАТ „Таврійська будівельна компанія”, комунального закладу „Херсонська міська клінічна лікарня ім. А і О. Тропіних”, ТОВ „Механічний завод”, ПАТ АЗ „Сада”, та ін.
 Протягом звітного періоду на основі аналізу попиту робочої сили у міському центрі зайнятості пройшли перенавчання 134 безробітних, що становить 76,6 відсотків виконання річної Програми.
        Проводили профорієнтаційну роботу з учнями загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів, ліцею, гімназії № 3 вчителі та керівники цих закладів, Управління освіти Херсонської міської ради.
За потребою спеціалісти Херсонського міського центру зайнятості надавали безоплатні консультації та правову допомогу роботодавцям.
Спеціалісти відділу праці управління праці та соціального захисту населення Комсомольської  районної у  м. Херсоні ради здійснювали контроль за  поліпшенням умов праці робітників, та за проведенням атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності. У першому півріччі ними перевірено 25 підприємств з питання проведення атестації робочих місць із шкідливими та важкими умовами праці та надано 13 рекомендацій керівникам підприємств щодо поліпшення умов працюючих.
На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.04.2013 року № 226 „Про виконання соціальних ініціатив Президента України та завдання органів Пенсійного фонду України в Херсонській області на 2013 рік щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи та підвищення соціальних стандартів”, рішенням виконавчого комітету Херсонської міської ради від 18.06.2013року №148 затверджено оновлений склад  районної робочої групи з питань легалізації оплати праці та зайнятості населення, повноти сплати внесків до соціальних фондів. Ця  група у червні поточного року перевірила 13 суб’єктів господарювання, на 5 із них виявила 9 працівників, які  не надали документи,  трудові договори. За звітними даними Херсонського міського центру зайнятості станом на 01.08.2013 року всі робітники працевлаштовані згідно законодавства.
      Робота з цього питання продовжується.


Заступник начальника управління праці
та соціального захисту населення,
завідувач відділу праці Комсомольської
районної у м. Херсоні ради                                                                    Л.О.Соколова
 



Комментариев нет:

Отправить комментарий