Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 6 сентября 2013 г.

Ми пишаємося вами, матері-героїні !



   У середу, 4 вересня  2013р. на сесії Комсомольської районної ради відповідно до Указу Президента України  про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» за  материнську самовідданість , народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для їх всебічного розвитку ,  відбулося  вручення посвідчень та нагрудних знаків   двом багатодітним  матерям-героїням,мешканкам Херсона, матері пяти дітей Прориній Анні Василівні а також матері пяти дітей Чернявій  Людмилі Василівні.   Вручення здійснили Голова районної у місті ради - Третяк Л. Я.  та заступник голови районної у місті ради Кравченко Ю. П.  Управління праці та соціального захисту населення виплатить їм   разову грошову допомогу у 10-кратному розмірі  прожиткового мінімуму  для працездатного населення з  коштів  державного бюджету.


     На питання, чим відрізняється доля багатодітної матері від долі  звичайної жінки вони  відповіли, що насамперед вони дуже люблять дітей, (кожна з них народила і виховала  по 5 дітей)і побажали теперішнім і майбутнім мамам не боятися народжувати і виховувати діток, тим більше, що сьогодні для цього державою  створені всі умови,   а саме: посилення соціального захисту , допомога при народженні першої дитини складає 29 тис.160 грн. і виплачується протягом 2-х років, допомога при народженні другої дитини  складає 58 тис.320 грн. виплачується протягом 4-х років,допомога при народженні третьої і наступних дітей складає 116 тс.640грн.і виплачується протягом шести років. Доречі ,  наразі мами мають змогу до трьох років перебувати у відпустці по догляду за дитиною, яка зараховується в трудовий стаж та сприяє подовженню   грудного  вигодовування  дитини що  в подальшому забезпечує  їй якісний фізичний та психоемоційний   стан .  Тож як би складно  не було сучасній   жінці поєднувати  материнство, кар’єру , родину з власними інтересами та уподобаннями, з бажанням бути скрізь успішною та все встигати, на прикладі цих і багатьох  інших жінок ми бачимо, що немає нічого такого, з чим би не впоралася сучасна жінка,якщо у неї добре, любляче серце, щира та багата на ласку та ніжність душа.
       Під час бесіди, одна з багатодітних мам, Чернявая  Людмила Василівна  пригадала, як  ще до заміжжя служила   в армії механіком по озброєнню на гідролітаках в м.Євпаторія . Там познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком та батьком своїх  дітей. Зізналася , що  у подружньому житті вони з чоловіком  чітко не планували кількість дітей, а просто приймали щирий дарунок Божий- своїх  янголят . Людмила Василівна впевнена, що діти повинні повсякчас відчувати батьківську любов та турботу, а їм, батькам, і тоді, і зараз важливо також відчувати постійну  підтримку з боку держави, адже саме діти є квітом кожного народу ,тими паростками, на яких батьки та держава  покладає великі надії та сподівання у майбутньому.
Мати- героїня Прорина Анна Василівна теж надзвичайно любляча та лагідна жінка, глибоко віруюча, вона виховала своїх дітей у любові до Бога, до людей , до своєї країни. Змогла зберегти та привити їм такі людські якості як чесність, порядність, справедливість,людяність.  На власному прикладі навчила дітей жити в гармонії зі світом та  оточуючими людьми.
     Наразі ж   управлінням  праці та соціального захисту населення Комсомольської районної ради  постійно ведеться продуктивна  роз’яснювальна робота серед населення району у вигляді бесід, моніторингів, зустрічей у лікувальних закладах для надання своєчасної підтримки та допомоги  тим, хто її потребує.  Тож любі жінки, не спішіть робити вибір між  кар’єрою та  материнством,адже за сьогоднішніх умов  і на прикладі наших жінок ми бачимо, що це вдало можна поєднати. І як говорила мати Тереза «Якщо ви  хочете  миру  у всьому мирі, тоді йдіть  додому і зробіть свої  родини щасливими».
                                                                                                                                                     
  Сакара Марина



Комментариев нет:

Отправить комментарий