Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 16 сентября 2013 г.

Рішення виконкому - Про здійснення контролю за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій, згідно з Положенням про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора



Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
13 вересня 2013 року                                                                          № ________


Про здійснення контролю за цільовим
використанням коштів, спрямованих на
виплату державних допомог та субсидій,
згідно з Положенням про головного
державного соціального інспектора та
державного соціального інспектора


Відповідно до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року №1098 головними завданнями державних соціальних інспекторів є здійснення контролю за правильністю надання всіх видів державних соціальних допомог та компенсацій, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового палива та цільовим використанням коштів державного бюджету.
З метою перевірки цільового використання коштів в 2012 році здійснено 1180 обстежень сімей, що в 1,1 рази більше у порівнянні з минулим періодом.
При здійсненні контролю за призначенням соціальних допомог і субсидій протягом 2012 року державними соціальними інспекторами проведено 2500 обстежень, що на 600 обстежень більше ніж у минулому 2011 році.
Керуючись Положенням про головного державного солціального інспектора та державного соціального інспектора, перевірено достовірність інформації, наданої заявниками шляхом запитів до державних органів та підприємств. Всього протягом 2012 року здійснено 1559 запитів.
Також державними соціальними інспекторами винесено питання щодо призначення державних соціальних допомог та субсидій на районну комісію з питань призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. За рішенням комісії призначено допомогу 12 сім’ям та 844 субсидії; відмовлено 38 сім’ям.
Протягом 2012 року державними соціальними інспекторами виявлено 12 сімей, які отримали надміру виплачені кошти та порушено питання у районному суді щодо повернення надміру виплачених коштів. На рахунок управління соціальної політики міськвиконкому повернуто надміру виплачених коштів на загальну суму 148 608 грн.
Враховуючи викладене вище, виконком районної у місті ради:


      В И Р ІШ И В :
1.     Інформацію головного державного соціального інспектора управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради Пітенко О.В. “Про здійснення контролю за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій прийняти до відома.
2.     Продовжити здійснення контролю за правильністю надання державних соціальних допомог та цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату державних допомог та субсидій.

                                                                                    Відповідальний: головний
державний соціальний інспектор                         управління праці та соціального
захисту населення Комсомольської
районної у місті ради
                                                                        Термін: протягом 2013р.

3.  Контроль за  виконанням даного рішення  покласти  на  заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті ради Погорєлову Н.Г.



   Голова районної у місті ради                                                        Л.Я.Третяк

 
   Керуючий справами виконкому                                                   В.О.Рижкова



Довідка
про здійснення контролю за цільовим використанням коштів,
спрямованих на виплату державних допомог та субсидій, згідно з
Положенням про головного державного соціального інспектора та
державного соціального інспектора


Відповідно до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 року №1098 головними завданнями державних соціальних інспекторів є здійснення контролю за правильністю надання всіх видів державних соціальних допомог та компенсацій, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та пічного побутового палива та цільовим використанням коштів державного бюджету.
З метою перевірки цільового використання одноразової допомоги при народженні дитини, забезпечення належних умов на утримання та виховання дітей на яких виплачуються кошти в 2012 році здійснено 1180 обстежень сімей, що в 1,1 рази більше у порівнянні з минулим періодом (за 2011 рік — 1080 обстежень).
При здійсненні контролю за призначенням соціальних допомог і субсидій та з метою підтвердження права сімей на їх призначення протягом 2012 року державними соціальними інспекторами проведено 2500 обстежень та складено відповідні акти. Це на 600 обстежень більше ніж у минулому 2011 році (в 1,3 рази більше).
Керуючись Положенням про головного державного солціального інспектора та державного соціального інспектора, перевірено достовірність та повноту інформації про доходи та майновий стан осіб, які входять до складу сім’ї шляхом запитів до державних органів та підприємств. Всього протягом 2012 року здійснено 1559 запитів (за 2011 рік — 1306), а саме:
-                  органів державної податкової адміністрації — 350;
-                  Державтоінспекції — 1030;
-                  бюро технічної інвентаризації — 150;
-                  за місцем роботи осіб, що звернулись за призначенням державної соціальної допомоги та субсидії — 29.
      Державними соціальними інспекторами з метою визначення права на допомогу і субсидію згідно Закону України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”, постанови Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2000 року № 211 “Про внесення змін і доповнень до постанов Кабінету Міністрів України з питанб надання населенню житлових субсидій та адресної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям” проведено акти обстежень та винесено питання щодо призначення допомоги та субсидій на розгляд   комісії.   За   рішенням   районної   комісії   з   питань    призначення 
державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначено:
   державну соціальну допомогу — 12 сім’ям;
            субсидії — 844.
            Відмовлено — 38 сім’ям.
  Державними   соціальними   інспекторами    постійно     здійснюється контроль за цільовим використанням коштів державного бюджету. Протягом 2012 року виявлено 59 сімей, які отримали надміру виплачені кошти та порушено питання у районному суді щодо повернення надміру виплачених коштів — 9 справ. На рахунок управління соціальної політики міськвиконкому повернуто надміру виплачених коштів на загальну суму 148 608 грн., з яких:
   державна соціальна допомога — 134 тис. грн.,
   субсидія — 14680 грн.
 Також одним з основних завдань державних соціальних інспекторів є надання консультацій та рекомендацій з призначення соціальних допомог. У 2012 році надано консультації та рекомендації 1300 сім’ям.



Головний державний соціальний
інспектор управління праці та
соціального захисту населення
Комсомольської районної у місті ради                                              О.В.Пітенко 

Комментариев нет:

Отправить комментарий