Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 23 сентября 2013 г.




 Сім’ї належить пріоритетне місце в процесі формування і розвитку дитини від моменту її народження. Вона є першим вихователем дитини і середовищем передачі духовного багатства, культурних традицій, формування ціннісних орієнтацій, практичних умінь і навичок, тому, безперечно, основну причину поширення бездоглядності і безпритульності дітей потрібно шукати в особливостях їхнього сімейного оточення.
У зв’язку з цим основним зобов’язанням служби у справах дітей   є раннє виявлення дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, попередження виникнення складних життєвих обставин, створення умов самостійно вирішувати проблеми, які виникли в родині, формування у батьків навичок по догляду, розвитку та вихованню дітей,  попередження та запобігання жорстокого поводження з дітьми, насилля в сім’ї.
Для вирішення зазначених проблем 19.09.2013 року Зубенко Вікторією Едуардівною, завідувачем служби у справах дітей, Чихун Оленою Володимирівною, головним спеціалістом служби у справах дітей, Зеленовою Наталею Володимирівною оперуповноваженим сектору кримінальної міліції у справах дітей, Прудніковою Іриною Юріївною, Садовою Оленою Дмитрівною фахівцями із соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Бригваль Іриною Дмитрівною, представником Комишанської селищної ради провели профілактичний рейд „Сім’я”, який висвітлювався телерадіокомпанією „ВТВ плюс”.
В ході проведення заходу відвідано 8 сімей, в яких проживає 16 дітей. Під час рейду перевірено умови їх проживання, складено 7 актів обстеження житлово-побутових умов, з усіма батьками проведено профілактичні бесіди щодо виховання та утримання своїх дітей та попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства за невиконання батьківських обов’язків. Визначено контингент дітей, які потребують першочергового соціального захисту, яких разом з батьками запрошено до служби у справах дітей з метою надання соціально - психологічної, юридичної, інформаційної та гуманітарної допомоги.
Мета здійснення подібної профілактичної роботи полягає у наданні допомоги та підтримці дитини в подоланні складних життєвих обставин, аби вона мала  гідне і повноцінне життя.




Комментариев нет:

Отправить комментарий