Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 6 сентября 2013 г.

Ми знаємо - чужих дітей не буває!





5 вересня 2013р. у виконкомі Комсомольської районної у місті Херсоні ради пройшла традиційна зустріч керівництва виконкому з опікунами дітей-сиріт, які проживають у Комсомольському районі.  В  зустрічі приймали участь:  голова  Комсомольської районної у місті ради Третяк Л.Я, головний спеціаліст з питань охорони дитинства, відділу з питань виховної роботи управління освіти Херсонської міської ради Азегова А.Д. ,спеціаліст районного управління соціального захисту Теленга В. А., завідувач сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей виконкому Ромадіна О.М. та головний спеціаліст цього сектору    Котько С.В.


Зустріч розпочалася з привітання дітей та їх опікунів головою районної у місті ради Третяком Л.Я. з початком нового навчального року та побажання дітям успішно навчатися та зростати гідними людьми своєї країни. Серед дітей, які наразі перебувають в опікунських родинах (на сьогодні це 161 дитина у Комсомольському районі) також є цьогорічні першокласники (9 дітей.), які були запрошені на зустріч і отримали персональні подарунки та привітання від Леоніда Яковлевича, пообіцявши, що будуть навчатися на відмінно. Також Леонід Якович звернувся до опікунів, ще раз нагадавши  про діючі  соціальні ініціативи    Президента України , розповів, з якими саме труднощами   стикається  виконком в роботі з даною категорією дітей, тісно взаємодіючи з міським управлінням освіти, прокуратурою, міліцією та закликав опікунів за будь-якої потреби  звертатися до працівників служби у справах дітей,аби опікуни мали змогу на якісне та своєчасне вирішення питань, які у них виникають.
     Наступною виступила  головний спеціаліст з питань охорони дитинства, Азегова А.Д., детально розповівши присутнім в залі опікунам про рішення Херсонського міськвиконкому щодо  забезпечення харчуванням у школах дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Запросила опікунів разом з дітьми відвідувати жіночий клуб «Ініціатива», яким  опікується З.Я. Бережна, що тимчасово  виконує обов’язки  мера міста . Також Анна Дмитрівна розповіла за  оздоровлення дітей, За поточний рік  за рахунок  місцевого бюджету було отримано 86 путівок до позаміських таборів, також, 157 дітей з усього міста оздоровилися  у літніх шкільних таборах. Наприкінці виступу нагадала номер телефону, за яким до неї можуть звертатися опікуни у разі необхідності : 42-33-37.
   Спеціаліст райнного управління соціального захисту Теленга В. А. під час виступу донесла до відома опікунів інформацію про розмір  грошової допомоги дітям, над якими встановлюється опіка. Допомога призначається на 6 місяців у розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини. Віра Андріївна відповіла на деякі питання присутніх і теж нагадала номери  телефону координатора, до якого можна звертатися: 22-96-81 ; 26-47-71.
         Завідувач сектору з питань опіки та піклування Ромадіна О.М. у розмові з присутніми в залі опікунами нагадала  про  їхні обов’язки : своєчасно звітувати про витрачені кошти,  про доцільне використання державної допомоги, та наголосила, що зі свого боку,сектор з питань  опіки та піклування завжди проявляє ініціативу  та бере участь у  організації  свят та дозвілля для дітей-сиріт.  Помітно, що Ольга Миколаївна  всю душу віддає людям, по-материнськи переймається долею кожної дитини, її цікавить  абсолютно все, що стосується добробуту та екосистеми, в якій перебуває дитина-сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування. До неї приходять не тільки за порадою чи необхідністю, а й поділитися своїми  першими досягненнями та успіхами.
      Наразі  в її секторі ведеться щоденна  кропітка робота по розширенню світогляду  дітей та покращенню їхнього матеріального та емоційного стану. Наприклад, цікавим виявилося  свято Нового року, де дітям було запропоновано концертну програму та вручено новорічні подарунки, для школярів середнього віку з допомогою небайдужих людей  було організовано поїздку у Миколаївський зоопарк та Макдональдс, яка неабияк порадувала малечу , і ще багато заходів, зорієнтованих на всебічний розвиток дитини та її успішну інтеграцію в суспільне життя.
    Головний спеціаліст сектору з питань опіки та піклування  Котько С.В.  доповнила виступ Ромадіної О.М. нагадавши опікунам, що вони несуть юридичну, моральну, матеріальну та громадську відповідальність за виховання кожної дитини, тому порекомендувала ретельно стежити за кожним словом,  ділом, і навіть думками своїх підопічних, адже від того, якими виростуть  діти, ввірені їм  державою, залежить   майбутнє країни.
     Опікуни  у свою чергу завжди мають змогу звертатися за допомогою до керівництва та апарату виконкому стосовно різноманітних питань та ситуацій, і у вигляді конструктивного діалогу та завдяки системній роботі отримувати своєчасну  допомогу. Адже тут кожну посаду обіймає  небайдужа до долі дітей  людина, а разом це колектив високопрофесійних, ініціативних, талановитих людей, які своєю спільною працею створюють наше сьогодення таким, де не буває чужих дітей чи чужих проблем, адже ці люди розуміють, що за кожним щоденним папірцем  криється життя і доля окремої людини.
                                                                                                                                                   
 Сакара Марина
  

Комментариев нет:

Отправить комментарий