Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 29 сентября 2015 г.

Вже сьогодні слід турбуватися про своє “завтра”



Вже сьогодні слід турбуватися про своє “завтра”


Легалізація заробітної плати залишається одним із найактуальніших питань сьогодення, адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (часто мінімальну) та неофіційну (значно вище мінімальної) зарплатню. Трапляється, що вони навіть не знають про те, що їхня «прозора» зарплата значно відрізняється від тої, яка записана у відомості. Ця різниця з’ясовується згодом, коли працівнику потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання кредиту чи для пред’явлення  у Пенсійний фонд при оформленні пенсії. От тоді шило і вилазить з мішка.
Розуміючи актуальність даного питання в реаліях сьогодення, коли більшість людей погоджується на нелегальні трудові відносини, зарплати “в конвертах”, не піклуючись про свою старість, позбавляючи себе страхового стажу, спеціалісти управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні постійно стикаються з незадоволенням даної категорії осіб при призначенні пенсій.
Потрібно вже зараз турбуватися про своє “завтра” і не погоджуватися на отримання нелегальної заробітної плати. Право кожного – нести в свої сім'ї добробут і спокій, отримувати певні соціальні гарантії.
Отримуючи заробітну плату у “конверті”, працівник скоює правопорушення - ухилення від оподаткування.
 Тож від власної байдужості й мовчазної бездіяльності кожен “трудовий нелегал” втрачає трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше.
 Отже, самі працівники мають бути зацікавленими, щоб кожна гривня виплачувалася їм офіційно.
Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні  закликає громадян і працедавців не порушувати  законодавство та відмовитися від зарплат в “конвертах”.


Начальник відділу контрольно-перевірочної роботи
управління Пенсійного фонду України в мiстi Херсоні
Юлія Павлівна Караулова
                                                                                  


Комментариев нет:

Отправить комментарий