Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 10 сентября 2015 г.

Проект РІШЕННЯ ХLVIII сесії районної у місті ради VІ скликання - Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району



                                          ПРОЕКТ
КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

                         РІШЕННЯ

ХLVIII сесії районної у місті  ради  VІ скликання
                       

      ____                                                              №                                                                 

Про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території
району

Заслухавши інформацію щодо стану роботи по благоустрою  території району, районна рада відмічає, що керуючись статтею 41 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рішенням Херсонської міської ради від 28.12.2010 р. № 23 «Про визначення обсягів і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів», Законом України «Про благоустрій населених пунктів»  відділом з питань життєдіяльності району проводиться робота щодо благоустрою та забезпечення санітарного стану індивідуальної забудови, а також контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
         Для поліпшення загального стану та благоустрою району, керуючись статтею  55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, з  02.03.2015р. по 08.05.2015р. в районі проводився двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 02.03.2015р. № 16-р по цьому питанню).
Підприємствами, організаціями, установами, медичними та навчально-освітніми закладами було приведено до належного санітарного стану:
- парки, сквери та зелені зони Комсомольського району;
- Забалківське кладовище,
- прилеглу територію до підприємств та установ.
Ними було виконано:
-         вивезено на міське звалище – 96 м3;
-         очищено зелених зон від сміття – 184,8 тис. кв. м.;
-         задіяно людей – 1877 чол.;
-         задіяно техніки – 19 од.;
-         побілено дерев – 954 шт.;
-         висаджено дерев – 87 шт.;
-         побілено бордюрів – 654 п.м.;
-         покошено трави – 63,9 тис. м2
Підрядною організацією ТОВ «Херсонавтокомунервіс» станом на вересень місяць ліквідовано 20 сміттєзвалищ, вивезено на міський полігон 556 м3 сміття.
Виконкомом районної у місті Херсоні ради постійно проводяться наради з керівниками підприємств, організацій, навчально-освітніх закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, де розглядаються питання додержання Правил  благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Херсоні.
Також проводяться Дні благоустрою, під час яких робітники виконкому організовують і перевіряють із правом на складання протоколів про адміністративні порушення закріплені вулиці в приватному секторі та біля підприємств і установ.
З 01.08.2015 по 31.08.2015 на території  району проводилися конкурси на «Кращий орган самоорганізації населення» в приватній забудові та «Краще об’єднання співвласників багатоквартирних будинків з утримання житлового фонду та прибудинкової території». По результатам проведеної роботи переможців буде нагороджено Почесними грамотами Комсомольської районної у місті ради.
Виходячи з вищевикладеного, районна у місті рада

В И Р І Ш И Л А:
1.     Інформацію щодо питання роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району прийняти до відома.
2.     Рекомендувати керівникам підприємств, організацій, установ незалежно від форм власності та відомчої належності, головам органам самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів щотижня проводити Дні благоустрою по санітарній очистці прилеглих територій. Про результати проведеної роботи щочетверга надавати інформацію до відділу з питань життєдіяльності району (вул. Суворова, 29, каб. 301).    
3.     Директору Комарову С.М. (ТОВ „Херсонавтокомунсервіс”) покращити роботу по вивезенню твердих побутових відходів та сміття з сектору індивідуальної забудови району.
4.     Рішення XХXIX сесії районної у місті ради VІ скликання від 10.10.2014 року № 251 «Про стан роботи по благоустрою та санітарному дотриманню території району» зняти з контролю по закінченні терміну дії, як виконане.
  5.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника голови
       районної у місті ради Л.П. Назаренка та постійну комісію з питань індивідуального будівництва, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, благоустрою та охорони навколишнього середовища   (Глухова Л. В.).

Голова районної у місті ради                                                              Л.Я. Третяк



Довідка
про стан роботи по благоустрою
та санітарному дотриманню території району

         Основним завданням відділу з питань життєдіяльності району є організація та контроль за благоустроєм і забезпеченням санітарного стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій.
         Для поліпшення загального стану та благоустрою району, керуючись статтею  55 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, з  02.03.2015р. по 08.05.2015р. в районі проводився двомісячник по благоустрою та санітарному очищенню території району (розпорядження голови районної ради та виконкому від 02.03.2015р. № 16-р по цьому питанню).
Райвиконкомом 24.02.2015 року проведена нарада з керівниками ЖЕКів, підприємств, організацій, навчально-освітніх закладів, установ охорони здоров’я та головами органів самоорганізації населення, де розглядалися питання додержання Правил благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в м. Херсоні, проведення двомісячника з благоустрою та Днів довкілля.
           Щотижнево райвиконкомом підводились підсумки про проведення двомісячника та надавалась оперативна інформація з цього приводу голові районної у місті ради та департаменту житлово-комунального господарства міської ради.  
З метою контролю та поліпшення санітарного стану району виконкомом систематично направляються телефонограми на організації, установи, підприємства всіх форм власності, загальноосвітні та вищі навчальні заклади, які розташовані на території Комсомольського району, з проханням щотижня проводити роботи по приведенню до належного санітарного стану власних та прилеглих територій.
У цілях поінформування мешканців району щодо питання покосу трави, недопущення несанкціонованих звалищ та проведення Днів довкілля проводяться наради за участю голів ОСББ, ЖБК, відомчих будинків та голів ОСН. Їх  поінформовано  щодо   встановлення табличок з інформацією про дотримання мешканцями  Правил  благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в місті, а також  проведення  роз'яснювальної роботи з громадянами з порушеного питання.
Співробітники районної у місті ради разом з дільничними інспекторами Комсомольського РВ ХМУ УМВС, представниками підрядної організації ТОВ “Херсонавтокомунсервіс” здійснюються рейди з питань  дотримання мешканцями Правил  благоустрою території, забезпечення чистоти і порядку в місті, проводяться перевірки вулиць приватного сектору на наявність у громадян договорів з вивозу твердих побутових відходів.
Спеціалістами виконавчого комітету щочетверга проводяться рейди по закріпленим вулицям з контролю за благоустроєм району та виявлення недоліків, за результатами чого до організацій, установ, підприємств направляються листи, телефонограми, в телефонному режимі з’ясовується питання наведення порядку та/або покіс трави на  прилеглих територіях.
Також проводяться Дні довкілля, під час яких працівники райвиконкому та підрядна організація ТОВ “Херсонавтокомунсервіс” прибирають території, які є безхозними.
Співробітниками виконкому за участю курсантів Морехідного училища, підрядної організації ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» та двох керівників ОСН 16.04.2015 року проведено День благоустрою на території Забалківського кладовища. Цвинтар та прилеглі ділянки приведені до належного санітарного стану, вивезено 4 м³ сміття.
17.04.2015 року із допомогою студентів Державного аграрного університету була впорядкована прилегла територія до адмінбудівлі райвиконкому.
Силами ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» прибрано парк ім. Димитрова, сквер Нафтовиків.
Сквер Медиків упорядковували робітники Обласної станції переливання крові, сквер Тропіних – співробітники лікарні ім. А. і О. Тропіних.
Вважаємо за необхідне відмітити учнівську молодь, яка завжди відкликається на наші прохання з проведення Днів довкілля, активно приймає участь у даних заходах – усі загальноосвітні заклади без виключення.
Згідно графіку проведення заходів із благоустрою по району в рамках двомісячника 23.04.2015 силами апарату виконкому прибрано «Казенний сад» (біля Херсонського обласного ліцею).
25 квітня 2015 року в рамках щорічної акції «Зробимо Україну чистою» проведено День благоустрою (всеукраїнський суботник), в якому взяли участь:
-  Парк ім. Димитрова – Департамент соціального захисту; управління капітального будівництва; Обласне управління антимонопольного комітету; Обласне управління статистики; підрядна організація ТОВ «Терен-Юг»; ЗОШ № 4, 11, 54.
-         Сквер „Нафтовиків” – Департамент ЖКГ ОДА; управління архітектури ОДА; управління з питань цивільного захисту; управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку; фонд державного майна; головне територіальне управління юстиції (ОДА); підрядна організація ТОВ «Терен-Юг»; ЗОШ № 8.
-         Забалківське кладовище - КП Ритуальна служба м. Херсона; Департамент охорони здоров’я (ОДА); головне управління фіскальної служби;
-  Казенний парк біля Обласного ліцею – Департамент зовнішньої економічної діяльності, туризму і курорту; Департамент фінансів; підрядна організація ТОВ «Терен-Юг».
-    Гідропарк – Державний агропромисловий розвиток (ОДА); Херсонське обласне управління водних ресурсів; служба у справах дітей (ОДА); головне управління держземагентства; Альфа-банк; ЗОШ № 14; МКП «Гарантія».
-    Берег р. Кошової – Гідрометереологічний технікум; Ветмедицина; Центр зайнятості; ЗОШ № 9, 57; ТОВ «Херсонавтокомунсервіс».
07.05.2015 року знову ж таки співробітниками райвиконкому з метою підготовки місця братського поховання на Забалківському кладовищі до святкування Дня Перемоги було виконано заходи із впорядкування даної ділянки.
Також протягом весняно-літнього періоду підприємствами, організаціями, установами, медичними та учбовими закладами приведено в належний стан:
-         прилегла територія  до лікарні ім. А. і О. Тропіних – апарат лікарні;
-         Комишанською селищною радою організовано та проведено ліквідацію сміттєзвалищ поблизу с. Геологів та на узбіччях автошляхів по вул. Радянській, Білозерському шосе та с. Приозерне;
-         приведено до належного санітарного стану (перекопано газони та побілено дерева) прибудинкових територій до об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельних кооперативів та відомчих будинків;
-         прилегла територія до адміністративної будівлі Комсомольської районної у місті ради  – апарат виконкому районної у місті ради за участю студентів Аграрного університету, Морехідного училища рибної промисловості - перекопка газонів, висадка квітів, побілка дерев, висадка дерев, влаштування пристовбурних лунок;
-         Забалківське кладовище - апарат виконкому;
-         Казенний парк біля Обласного ліцею - апарат виконкому.
        Активну участь в проведенні двомісячника з благоустрою взяли підрядне підприємство ТОВ „Херсонкомунавтосервіс”, Херсонський державний завод „Палада”, ЗАТ «Таврійська будівельна компанія», Херсонська державна біологічна фабрика, ВАТ «Херсонський механічний завод», Дочірнє підприємство „Херсонський річковий порт” АСК «Укрріфлот», «Бебко - Авто», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод», Меблева фабрика, Аеропорт м. Херсона, МКП «Херсонтеплоенерго».
Станом на вересень місяць 2015 року підприємствами було виконано:
-         вивезено на міське звалище – 96 м3;
-         очищено зелених зон від сміття – 184,8 тис. кв. м.;
-         задіяно людей – 1877 чол.;
-         задіяно техніки – 19 од.;
-         побілено дерев – 954 шт.;
-         висаджено дерев – 87 шт.;
-         побілено бордюрів – 654 п.м.;
-         покошено трави – 63,9 тис. м2

До святкування Дня Перемоги були приведені  в належний санітарний стан пам’ятники, монументи, братські могили, військові поховання, які розташовані на території району:
  -  пам’ятник на честь воїнів - земляків на Карантинному острові;
  - Стелла на пл. Перемоги – проведено покраску Стелли;
  - с. Комишани  – пам’ятник односельчанам, які загинули в роки ВВВ, дві братських могили радянським громадянам, жертвам фашизму (1941 – 1944 рр.); 
   - завод ім. Комінтерну – пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод ім. Куйбишева - пам’ятник працівникам заводу, які загинули в роки ВВВ;
  - завод „Палада” – пам’ятник загиблим працівникам суднобетоноверфі;
  -  пам’ятний камінь на місці розстрілу юних підпільників по вул. Суворова, 29 – апарат виконкому Комсомольської районної у місті ради;
         Військова частина (П – 1604) систематично проводить санітарну  очистку на прилеглій території до постаменту „Літак” по Миколаївському шосе. 
Виконавчий комітет районної у місті ради постійно тримає на контролі питання ліквідації сміттєзвалищ на території району.
Підрядною організацією ТОВ «Херсонавтокомунервіс» станом на серпень місяць ліквідовано 20 сміттєзвалищ, вивезено на міський полігон 556 м3 сміття:
1) на розі вулиць Червонопрапорної та Смольної – 50 м3
2) на розі вулиць Червонопрапорної та Доброхотова – 56 м3
3) на розі вулиць Червонопрапорної та Фрітаун – 38 м3
4) на розі вулиць Сорокіна та Яружної – 112 м3
5) вул. Сорокіна, 8 та 13 – 34 м3
          6) на розі вулиць Д.Ульянова та Лугової – 28 м3
7) на розі вулиць Д.Ульянова та Комкова – 34 м3
8) вул. Д. Ульянова, 140 – 14 м3
9) на розі вулиць Ш.Алейхема та вул. 9-го Січня – 56 м3
10) на розі вулиць Чайковського та Куйбишева – 8 м3
11) на розі вулиць Декабристів та Л.Толстого – 12 м3
12) вул. Р. Люксембург (від № 25 до № 109) – 8 м3
13) вул. Макарова (від вул. Полтавської до Силікатного) – 18 м3
14) парк ім. Димитрова – 16 м3
15) на розі вулиць Д.Ульянова та Тракторна – 10 м3
16) вул. Р. Люксембург (від вул. Р. Люксембург до вул. Пролетарської)     – 18 м3
17) вул. М. Фортус (навпроти № 261) – 6 м3
18) Херсонський обласний ліцей – 12 м3
19) на розі вулиць Куйбишева та вул. Запорізької (Забалківське кладовище) – 10 м3
20) на розі вулиць Суворова та Комсомольської – 16 м3
  Також вкрай важливе питання, яким опікується виконавчий комітет покіс трави. Станом на вересень місяць покошено 640 тис.м2 зеленої зони.
         На відповідному рівні підтримують чистоту в мікрорайонах району 3 підрядні підприємства (ТОВ «Херсонавтокомунсервіс» - м-н «Корабел»; ТОВ «ТЕРЕН ЮГ» - м-н «Шуменський»; ТОВ «Дніпровський» - м-н «Житлоселище», «Старий центр»), 6  житлових організацій (КП «Центр», ТОВ „Шумен”, ТОВ „Україна”, ПП „Жилсервіс”, ПП „Жилтранс”, ЖЕК-1 Суворовського району), 66 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, 8 житлово-будівельних кооперативів та 19 відомчих будинків.
          Вивозом твердих побутових відходів в індивідуальній забудові району займається  ТОВ „Херсонавтокомунсервіс” (директор Комаров С. М.)  -  обслуговує 29 органів самоорганізації населення.
З 01.08.2015 по 31.08.2015 на території  району проводилися конкурси на «Кращий орган самоорганізації населення» в приватній забудові та «Краще об’єднання співвласників багатоквартирних будинків з утримання житлового фонду та прибудинкової території». По результатам проведеної роботи переможців буде нагороджено Почесними грамотами Комсомольської районної у місті ради.
        Згідно рішення ХLI сесії районної у місті ради VІ скликання від 26.12.2014 року № 257  „Про затвердження програми організації зовнішнього благоустрою району на 2015 рік ”, заплановано фінансування на приведення району в належний санітарний стан у відповідності до кошторису витрат на проведення даної програми, який становить 2 058 886 грн.
         При надходженні фінансування з міського бюджету на виконання Програми організації зовнішнього благоустрою району на 2015 рік, роботи щодо санітарного очищення району  будуть виконані.   
Роботи по санітарній очистці та благоустрою в районі тривають.






Головний спеціаліст відділу
з питань життєдіяльності району                                           Т.В. Красильникова










Комментариев нет:

Отправить комментарий