Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 17 декабря 2013 г.

Інформація про здійснення діяльності прокуратурою Комсомольського району м. Херсона спрямовану на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави.



Інформація про здійснення діяльності
прокуратурою Комсомольського району м. Херсона
спрямовану на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав
 і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності
та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави.

    Станом на 01.10.2013  року прокуратурою Комсомольського району                           м. Херсона здійснювалась діяльність, спрямована на неухильне додержання та правильне застосування законодавства України щодо сприяння захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави, зміцненню законності та правопорядку в районі, поновлення прав громадян та інтересів держави, що в свою чергу відповідає принципам функціонування демократичної держави. 
         Зокрема, станом на 01.10.2013 до правоохоронних органів Комсомольського району м. Херсона надійшло  12965  заяв та повідомлень про можливе вчинення злочинів.
До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 5629 відомостей про вчинення кримінальних правопорушень, з них 379 особливо тяжких злочинів, 507 – тяжких, 1878 – середньої тяжкості та 2865 – невеликої тяжкості.
За вказаний період на території району зареєстровано 13 фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі 2, що спричинило смерть потерпілого, 3 згвалтування та 1 умисне вбивство.
Значну частину від усіх зареєстрованих злочинів – 4009,  з яких злочинів проти власності (у тому числі 1438 крадіжок, 89 грабежів, 10 розбійних нападів, та 411 шахрайств), 1471 зареєстровано злочинів проти життя та здоров’я особи, 590 – проти громадського порядку та моральності.
Станом на 01.10.2013 із внесенням до ЄРДР злочинів у поточному році (5629) закрито 4271 провадження за відсутності події або складу кримінального правопорушення, або 75,9%.
Відсоток розкриття злочинів становить 45,4 %, що є середнім по місту.
Прокуратурою району за вказаний період внесено 22 документа реагування за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 36 працівників міліції, скасовано 276 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень та надано 435 вказівок. 
Крім того за 9 місяців в поточному році у сфері правозахисної діяльності з метою реального усунення порушень законів внесено 114 подань, скасовано 41 незаконний нормативно-правовий акт, за допущені порушення закону за документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 39 посадових осіб, з яких - 32 органів державної влади та місцевого самоврядування, у тому числі - 7 органів державного контролю, відшкодовано за актами реагування                  1502,0 тис. грн., у тому числі 24 тис. грн. до бюджету.        
Протягом девяти місяців 2013 року прокуратурою району приділялась значна увага дотриманню законодавства про оплату праці. Зокрема прокуратурою району у сфері праці за актами прокурорського реагування відшкодовано на користь працівників підприємств-боржників заборгованість з виплати заробітної плати у сумі 1357,0 тис. грн., розглянуто із вжиттям заходів реагування 8 документів реагування, за порушення вимог закону до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу органів місцевого самоврядування.
Прокурором Комсомольського району м. Херсона до суду в інтересах громадян похилого віку та інвалідів подано 31 позовів про стягнення заборгованості по заробітній платі на загальну суму 97 тис. грн., які задоволено судом, на даний час відшкодовано кошти в повному обсязі на вказану суму.    
 Крім того, протягом дев’яти місяців першого півріччя 2013 року в сфері економічних відносин за наслідками перевірок вимог законів щодо здійснення державних закупівель, бюджетного законодавства, державної і комунальної власності внесено 8 документів реагування, які розглянуто із вжиттям заходів щодо усунення виявлених порушень, скасовано 2 незаконних нормативно-правових акта, за порушення вимог закону до дисциплінарної відповідальності притягнуто 1 посадову особу органів місцевого самоврядування. В інтересах держави у сфері державних закупівель прокурором району заявлено позов на суму 127 тис. грн., який перебуває на розгляді в суді.
Також, не залишилось поза увагою прокурора району здійснення представницьких функцій, зокрема протягом поточного  року прокурором заявлено 50  позовів на загальну суму 726 тис. грн.
На теперішній час задоволено  50  позовів  на суму  429 тис. грн., з яких:  в інтересах держави -  14  на загальну суму  322  тис. грн., громадян – 31  на суму  97 тис. грн.
Протягом поточного року за позовами прокурора виконано судових рішень на загальну суму  350 тис. грн., з яких: в інтересах громадян – 97 тис. грн., держави – 252 тис. грн.  
Значна увага прокуратурою району приділялась правозахисній діяльності у сфері охорони дитинства.
Всього упродовж поточного року за наслідками проведених перевірок щодо захисту прав і свобод дітей прокуратурою Комсомольського району м. Херсона внесено 21 подання, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної  відповідальності притягнуто 12 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, в тому числі 1 посадову особу органів контролю, за актами прокурорського реагування відшкодовано 120 тис.грн., з яких 9 тис.грн. до бюджету, поновлено права 150 дітей.
Не залишилось поза увагою прокуратури району питання у сфері земельних правовідносин.
Так, упродовж 9 місяців 2013 року прокуратурою району проведено перевірки з питань додержання вимог земельного законодавства на території району при використанні земельних ресурсів, вилученні земель, наданні їх у власність та користування, продажу, зміни цільового призначення, за їх результатами на усунення виявлених порушень прокуратурою району внесено 3 подання, яке розглянуто та задоволено, до дисциплінарної відповідальності 2 особи, скасовано 2 неправомірних рішення, чим попереджено незаконну передачу 1,7 га земельних ділянок у власність та користування фізичним і юридичним особам.
         Окрім того, прокуратурою району до суду пред’явлено 1 позов у сфері земельних відносин про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки, та відшкодування шкоди, який розглянуто судом та задоволено.
Крім того, прокуратурою району постійно здійснюється нагляд у сфері дотримання вимог законодавства про адміністративні правопорушення, зокрема, упродовж поточного періоду 2013 року прокурорськими перевірками охоплено Комсомольський РВ ХМУ УМВС України в Херсонській області, ВДВС Комсомольського РУЮ в м. Херсоні, Комсомольський районний суд в м. Херсоні та адміністративні комісії при виконавчих комітетах Комишанської селищної ради і Комсомольської районної у м. Херсоні ради.
За результатами перевірок у вказаній сфері внесено 46 подань, 3 апеляційні скарги на незаконні рішення суду, скасовано 37 незаконних актів, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 17 посадових осіб, за актами реагування відшкодовано 13 тис. грн.
Забезпечуючи виконання конституційної функції щодо підтримання державного обвинувачення в судах, прокуратура району спрямовує свою діяльність на додержання конституційних прав громадян під час судового розгляду кримінальних справ, невідворотність покарання за вчинення злочинів, поновлення порушених прав та законних інтересів громадян і держави.
Так, станом на 01.10.2013 забезпечено участь у судовому розгляді 237 кримінальних проваджень, з них у підготовчому судовому засіданні – 86, з ухваленням вироків –142, 4 - у розгляді судом клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру, 2 у розгляді судом клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.
Державні обвинувачі не залишаються сторонніми спостерігачами, займають послідовну та принципову позицію у реагуванні на призначення судами покарань, які не відповідають тяжкості скоєних злочинів.
Прокуратурою району вжито організаційних і практичних заходів, спрямованих на удосконалення роботи з розгляду звернень громадян.
        Так, впродовж поточного року до прокуратури району до прокуратури Комсомольського району м. Херсона надійшло 609 звернень громадян (у 2012 році - 836), з яких вирішено –394 (у 2012 році – 507), направлено в інші відомства – 196 (у 2012 році – 323), задоволено – 13 (у 2012 році – 2), прийнято звернень на особистому прийом 105 (у 2012 році – 146), з них прокурором – 20,  (у 2012 році - 26), а також 3 запита на інформацію.
           Прокурором району особисто здійснено 3 виїзних прийоми громадян, під час яких прийнято 10 громадян, зокрема: Комишанська селищна рада                                 - прийнято 7 осіб, яким надано роз’яснення по суті звернень та ТОВ «Україна» - 3 звернення громадян.
           Стан боротьби зі злочинністю та зміцнення законності на території Комсомольського району м. Херсона перебуває на постійному контролі прокуратури району.
         Так, 24.10.2013 року у приміщенні прокуратури Комсомольського району м. Херсона було проведено координаційну нараду за участі голови Комсомольської районної у м.Херсоні ради, начальника Комсомольського РВ ХМУ УМВС України та  прокурора м.Херсона щодо стану законності  і протидії злочинності, у тому числі її корумпованим проявам та ефективності вжитих координаційних заходів протягом 9 місяців 2013 року.
Зазначена інформація надається до відома.    



Прокурор
Комсомольського району м. Херсона                                                Г.Маренчук
           


Комментариев нет:

Отправить комментарий