Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 17 декабря 2013 г.

РІШЕННЯ ХХХІ сесії районної у місті ради VІ скликання - Про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців



КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

                                                             РІШЕННЯ

                                 ХХХІ сесії районної у місті ради VІ скликання
                       

13 грудня  2013  р.                                                                                        208

Про роботу відділу ведення Державного
реєстру виборців з проведення
уточнення персональних
даних виборців


Заслухавши інформацію завідувача відділу ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ), Смирнової О.І., районна у місті рада відмічає, що у своїй діяльності відділ керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про Державний реєстр виборців» (далі - Закон), указами Президента України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України та Центральної виборчої комісії, розпорядженнями голови районної у місті ради, положенням про відділ.
Станом на 1 листопада 2013 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 98163 записи про виборців. Загальна кількість будинків у районі складає 11517, розташованих на 321 вулиці.
Протягом поточного року відділом ведення ДРВ уточнено персональні дані 26608 виборців й внесено зміни до Реєстру.  
На виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року надано 165 відомостей з інформацією,  необхідною для ведення Реєстру. Загальна кількість внесених змін на підставі поданих відомостей складає 10215 записів про виборців.
Уточнення персональних даних виборців здійснюється також на підставі звернень виборців. Станом на 1 листопада 2013 року до відділу ведення ДРВ надійшло 4 звернення громадян, які вчасно розглянуто з урахуванням вимог чинного законодавства та внесено відповідні зміни до Реєстру.
За 10 місяців поточного року відділом ведення ДРВ опрацьовано 6 доручень Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 96 записів кратних включень.
Щомісяця спеціалістами відділу переглядається близько 300 записів про виборців та опрацьовується близько 15 некоректних записів. Результатом  проведеної  роботи  є  перегляд  понад 3,5 тисяч даних виборців. Задля  уникнення  можливих  помилок  при  внесенні  даних  до  Реєстру  за  звітній період зроблено 81 запит щодо 10490 тисяч виборців.
Також  проведено  перевірку  даних  353 осіб,  старших  90 років; здійснено аналіз інформації по “порожнім” квартирам; уточнено дані 750 осіб, які мешкають в гуртожитках. Результати відповідей та відповідні зміни внесено  до  Реєстру.
Службою розпорядника Реєстру з 18 березня 2013 року введено в постійну експлуатацію дві підсистеми -  підсистему обліку виборчих дільниць і  підсистему виготовлення іменних запрошень виборцям.
На даний час Комсомольський район містить 51 звичайну виборчу дільницю, більша частина з яких розташована у школах, і 3 спеціальні виборчі дільниці, розташовані у лікарнях. Відділом ведення ДРВ сформовано 5 подань щодо внесення змін до опису меж 23 звичайних виборчих дільниць.
Ітоговою  кількістю  проведеної роботи є перегляд персональних даних кожного 3 виборця району.
На даний час вирішується питання щодо забезпечення приміщення відділу автоматичною системою пожежної сигналізації відповідно до вимог постанови Центральної виборчої комісії від 20 грудня 2007 року № 572 «Про вимоги до приміщень відділів ведення Державного реєстру виборців та про норми забезпечення засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою» (із змінами, внесеними постановою Комісії від 4 червня 2010 року №302).
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.
Враховуючи викладене вище, районна у місті рада

 
                                  В И Р І Ш И Л А:

 1. Інформацію завідувача відділу ведення Державного реєстру виборців Смирнової О.І. про  розгляд роботи відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців прийняти до відома.

    2. Продовжити  роботу з проведення  уточнення  персональних  даних виборців.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2014 року

              3. Продовжити здійснення контролю за наданням органами, закладами, установами, організаціями інформації по періодичному поновленню персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: щомісяця протягом 2014 року
4. Провести  нараду-навчання  з  суб’єктами   подання   відомостей періодичного поновлення персональних даних Реєстру.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: квітень 2014 року
 5. Висвітлювати роботу відділу ведення Державного реєстру виборців у ЗМІ.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2014 року

 6. Проінформувати районну у місті раду про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з проведення уточнення персональних даних виборців.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: ІV квартал 2014 року

   7. Контроль  за  виконанням  даного  рішення  покласти   на   постійну комісію мандатну, з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку та регулярної політики (В.І.Задніпренко).

 


Голова районної  у місті ради                                                           Л. Я. Третяк


 


Довідка
про розгляд роботи відділу ведення Державного реєстру виборців
з проведення уточнення персональних даних виборців

Рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання від 10 серпня 2007 року №119 створено відділ ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ).
Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система - функціонує незалежно від строків проведення виборів чи референдумів й створена для обліку громадян, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України. Система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року й функціонує понад 4 роки.
Відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон) основними завданнями відділу ведення ДРВ є:
- ведення  персоніфікованого  обліку  громадян  України,  які  мають  право  голосу,
- складання    списків   виборців   для   проведення   загальнодержавних виборів,  всеукраїнського референдуму, а також місцевих виборів та референдумів.
Станом на 1 листопада 2013 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 98163 записи про виборців, які зареєстровані на території району, зняті з реєстрації й на даний час перепрописуються (з урахуванням території, підпорядкованій Комишанській селищній раді).
Загальна кількість будинків у районі складає 11517, розташованих на 321 вулиці.
Протягом поточного року відділом ведення ДРВ уточнено персональні дані 26608 виборців й внесено зміни до Реєстру.  

Уточнення персональних даних Реєстру здійснюється відділом ведення ДРВ у разі встановлення факту невключення виборця до Реєстру, неправомірного або кратного включення особи до Реєстру, виявлення неправильностей у персональних даних виборців. Зазначені обставини можуть виявлятися під час:
- проведення візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру в порядку, встановленому розпорядником Реєстру;
- звернення  виборця  в  разі  наявності  в  нього достовірної інформації щодо невідповідностей чи неточностей у персональних даних у порядку,      передбаченому статтями 19, 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон);
          - внесення змін до уточнених списків виборців.

Точність списків виборців залежить від актуальності персональних даних виборців, що містяться в базі даних Реєстру, поновлення якої здійснюється щомісяця на підставі відомостей суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій). Так, на виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року надано 165 відомостей з інформацією,  необхідною для поновлення Реєстру (актуалізації), а саме:
1) районним відділом міліції надано 66 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 7123;
2) органами Міністерства юстиції України надано 49 відомостей,  на підставі яких  кількість внесених змін до Реєстру складає 2909;
3) військовою  частиною,  дислокованою   на   території   району   надано 20 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 166;
4) районним  судом  міста  Херсона  надано  20  відомостей,  на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 12;
5) управлінням  охорони  здоров’я  Херсонської  міської  ради надано 10 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 5.
Загальна кількість внесених до Реєстру змін на підставі поданих відомостей складає 10 215 записів про виборців.
Всі відомості подано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства. Станом на 1 листопада 2013 року всі відомості відділом ведення ДРВ опрацьовано на 100%.
Окрім зазначених відомостей відділ ведення ДРВ щомісяця вносить зміни до виборчої адреси виборця на підставі звернень інших відділів засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”. Загальна кількість внесених змін за звітній період складає близько 1,2 тисяч.
Також  відповідно  до статті  22 Закону  відділ  ведення ДРВ  щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до підсистеми “Адресний реєстр” автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” вносяться відповідні зміни.
Уточнення персональних даних виборців відділом ведення ДРВ здійснюється також на підставі особистих звернень виборців. Станом на 1 листопада 2013 року до відділу надійшло 4 звернення громадян (за 10 місяців минулого року - 702 звернення) з питань щодо:
            - включення до Реєстру - 1,
            - зміни ідентифікаційних персональних даних - 1,
            - зміни виборчої адреси - 2.
          Всі  звернення  розглянуто  вчасно з урахуванням  вимог статей 19 і 20 Закону, відповідні зміни внесено до Реєстру. Велика кількість звернень громадян за минулий період обумовлена проведенням чергових виборів народних депутатів  України 28 жовтня 2012 року до Верховної ради.
За 10 місяців поточного року відділом ведення ДРВ опрацьовано 6 доручень Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 96 записів кратних включень (у 2012 році - 517, у 2011 році - 865). Кількість записів по кратним включенням щороку зменшується, що свідчить про поліпшення якості Реєстру.



Під час виконання завдань відділом ведення ДРВ постійно здійснюється  візуально-автоматизований контроль за повнотою та коректністю персональних даних виборців на відповідність вимогам Закону. Щомісяця спеціалістами відділу переглядається близько 300 записів про виборців та опрацьовується близько 15 некоректних записів (значення поля «ім’я», «по батькові» зустрічається рідко або помилкове, недопустимі символи в полі «прізвище», «ім’я» та «по батькові», не зазначено район, область у полі «місце народження»). Результатом  проведеної  роботи  є  перегляд  понад 3,5 тисяч даних виборців.
Задля  уникнення  можливих  помилок  при  внесенні  даних  до  Реєстру  за  звітній період зроблено 81 запит щодо 10490 виборців:
- уточнення дати та місця народження -  2998 ос.,
- уточнення виборчої адреси - 2540 ос.,
- уточнення факту смерті - 191 ос.,
- уточнення факту нездатності пересуватись самостійно - 7 ос.,
- інші уточнення (номер квартири чи будинку, правильність написання ПІБ, дата реєстрації або зняття з реєстрації) -  4754 ос.
Також  відділом  ведення  ДРВ проведено  перевірку  даних  осіб,  старших  90 років (353 ос.). Особливу увагу приділено аналізу інформації по “порожнім” (в яких відсутня реєстрація виборців) квартирам та уточненню персональних даних 750 осіб, які мешкають в гуртожитках (зняття з реєстрації в зв’язку із закінченням навчального закладу, реєстрація в зв’язку зі вступом до навчального закладу). Після   ретельного  аналізу  отриманих   даних  до  Реєстру внесено всі отримані відповіді та внесено відповідні зміни до персональних даних виборців.
Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система “Державний реєстр виборців” постійно розвивається. Так, Службою розпорядника Реєстру здійснено розробку двох нових підсистем - підсистему обліку виборчих дільниць, які існують на постійній основі, та підсистему виготовлення іменних запрошень виборцям. Зазначені підсистеми введено в постійну (промислову) експлуатацію з 18 березня 2013 року.
На даний час Комсомольський район містить 51 звичайну виборчу дільницю, більша частина з яких розташована у школах, і 3 спеціальні виборчі дільниці, розташовані у лікарнях.
Подання, на підставі яких Центральна виборча комісія приймає рішення про утворення виборчих дільниць на постійній основі, зміни відомостей щодо таких дільниць, їх тимчасового закриття та ліквідації, формуються відділом ведення ДРВ. Так, протягом звітного періоду з урахуванням вимог статті  19 Закону України “Про вибори народних депутатів України” (в редакції від 17 листопада 2011 року), постанови Центральної виборчої комісії від 24 січня 2012 року №11 “Про Порядок утворення звичайних, закордонних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі” (із змінами і доповненнями, внесеними постановами Комісії від 14 серпня 2012 року №381, від 1 липня 2013 року №163) відділом ведення ДРВ сформовано 5 подань щодо внесення змін до опису меж 23 звичайних виборчих дільниць.
Роз’яснення про внесення змін до чинного законодавства щодо ведення Реєстру, оголошення для виборців із запрошенням перевірити свої персональні дані у Реєстрі друкуються у засобах масової інформації (газета “Херсонський вісник”).
Ітоговою  кількістю  проведеної роботи є перегляд персональних даних кожного 3 виборця району.
На даний час вирішується питання щодо забезпечення приміщення відділу автоматичною системою пожежної сигналізації відповідно до вимог постанови Центральної виборчої комісії від 20 грудня 2007 року № 572 «Про вимоги до приміщень відділів ведення Державного реєстру виборців та про норми забезпечення засобами зв’язку, обладнанням, інвентарем, оргтехнікою» (із змінами, внесеними постановою Комісії від 4 червня 2010 року №302).
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.


Завідувач відділу ведення ДРВ                                                           О.І.Смирнова






Комментариев нет:

Отправить комментарий