Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 4 декабря 2013 г.




Зарплата у «конверті» – тимчасова вигода або втрачені
соціальні гарантії?

Фахівцями ДПІ у м. Херсоні постійно проводять роботу по виявленню фактів використання роботодавцями неоформленої належним чином найманої праці та виплат заробітної плати у «конвертах».
З початку червня 2013 року ревізори перевірили 107 суб’єктів господарювання, з яких 19 виявились порушниками податкового законодавства. За результатами перевірок до бюджету додатково сплачено 9,1 тис. грн податку на доходи з фізичних осіб.
Нагадаємо, що отримання заробітку у «конвертах» – це, у першу чергу, удар по пенсійних накопиченнях громадян, а відсутність запису в трудовій книжці зовсім позбавляє працівників пенсійного стажу. Адже нарахування страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування проводиться роботодавцем тільки виходячи з офіційної суми заробітної плати.
Крім того, у разі звільнення у зв’язку зі скороченням штатів або ж при виникненні проблеми зі здоров'ям, працівник не отримає компенсаційних виплат і оплати лікарняного листа. Все тому, що такі виплати проводяться тільки з розрахунку офіційної фактичної зарплати.
До того ж для керівників та підприємців передбачена відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати.
В котрий раз звертаємось до роботодавців: не зловживайте людською довірою, не залишайте людей без соціальних гарантій.
Шановні громадяни, усі ті, кого називають найманими працівниками та чиїми руками заробляються гроші! Не дайте ошукати себе та позбавити соціального захисту. Радимо Вам потурбуватися про своє майбутнє вже сьогодні.
Прес-служба ДПІ у м. Херсоні
ГУ Міндоходів у Херсонській області

Комментариев нет:

Отправить комментарий