Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 9 декабря 2013 г.



ОТОЧЕНІ ТУРБОТОЮ І ПІКЛУВАННЯМ

      Прогресивне людство, відзначаючи щороку 3 грудня Міжнародний день інвалідів, засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги, для них мають бути створені такі умови, які дозволяють відчувати себе рівними серед рівних. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.
      Наша держава взяла на себе і виконує конкретні зобов’язання щодо матеріального забезпечення інвалідів, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов, надала ряд пільг, а також конституційно гарантувала рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства.
      Відзначення Міжнародного дня інвалідів в Комсомольському районі м. Херсона — це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя людей скривджених долею, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.
     На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення перебуває 5870 інвалідів та 300 дітей-інвалідів.
     Відповідно до індивідуальної програми реабілітації така категорія людей забезпечується технічними засобами реабілітації, протезними виробами, матеріальною допомогою, санаторно – курортним лікуванням, компенсаційними виплатами на бензин та транспортне обслуговування, а також за невикористане санаторно –курортне лікування. Так, в поточному році видано путівок для отримання санаторно-курортного лікування інвалідам загального захворювання та дитинства – 32 особам; нараховано грошову компенсацію за невикористану санаторно-курортну путівку інвалідам війни, загального захворювання та дитинства – 56 особам; виплату компенсації на бензин  - 59 особам; виплачено компенсацію на транспортне обслуговування інвалідів – 52 особам; забезпечено засобами протезування, реабілітації та пересування – 501 особу; надано матеріальну допомогу -  22 особам на загальну суму 9834 грн.
     В Херсонському центрі реабілітації дітей-інвалідів проходять реабілітацію 37 дітей-інвалідів, які мешкають в Комсомольському районі м. Херсоні та потребують реабілітації та корекції.
      Згідно з рішенням Херсонської міської ради від 25.10.2005 року № 932 “ Про затвердження міської комплексної програми “Соціальний захист ” інваліди 1 та 2 груп по зору  та сім’ї в яких виховують дітей-інвалідів користуються пільгами у розмірі 50% по оплаті за житлово-комунальні послуги, послуги зв’язку.
      Коли самотня людина-інвалід, пенсіонер чи малозабезпечена родина залишаються наодинці зі своїм лихом, вони можуть розраховувати на допомогу територіального центру (надання соціальних послуг), який на сьогоднішній день обслуговує 1707 одиноких непрацездатних громадян та інвалідів.
      Робота територіального центру ведеться за декількома напрямами. Один з них – надання послуг удома інвалідам та людям похилого віку. Соціальні працівники допомагають таким людям створити належні умови для життя: прибирають у квартирах,  закуповують продукти та ліки, готують, допомагають тим, хто не встає.
     До Дня інвалідів територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для 20 людей з особливими потребами організовано відвідання музею природи.
     Працівниками філіалу міської бібліотеки №3 сумісно з територіальним центром  для 28 інвалідів за участю учнів гімназії № 20 проведено відповідні заходи. Присутніх зі святом привітали голова районної у місті ради Л.Третяк, заступник голови районної у місті ради Ю.Кравченко, начальник управління праці та соціального захисту населення Н.Погорєлова, яка відповіла на запитання щодо соціального захисту  та пенсійного забезпечення, вирішення проблем життєдіяльності  інвалідів та можливих шляхів їх вирішення. В дружній теплій атмосфері пройшли спогади минулого та спілкування за чашкою кави.
      За рахунок благодійних коштів, які  надійшли на рахунок територіального центру, надано продуктові набори 61 інваліду на загальну суму 2400 грн.
      Користуючись нагодою хочу подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги — реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього.
Від усього серця зичу вам міцного здоров'я, щастя, успіхів у всіх ваших  справах.



Начальник управління праці та соціального
захисту населення Комсомольської районної
у місті Херсоні ради
депутат районної у місті ради                                                                              Н.Погорєлова






Комментариев нет:

Отправить комментарий