Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 17 декабря 2013 г.

РІШЕННЯ ХХХІ сесії районної у місті ради VІ скликання - Про стан забезпечення охорони громадського порядку на території Комсомольського району у ІІ півріччі 2013 року



КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА

РІШЕННЯ

ХХХІ сесії районної у місті  ради  VІ скликання

13 грудня 2013                                                                                          203                                                                                                            


Про стан забезпечення охорони
громадського порядку на території
Комсомольського району
у ІІ півріччі 2013 року

         Заслухавши інформацію про стан забезпечення охорони громадського порядку на території Комсомольського району у ІІ півріччі 2013 року, районна у місті рада відмічає, що  нестача робочих місць у м. Херсоні стали наслідками поширення пияцтва та алкоголізму, що спричинило збільшення  злочинів.  Комсомольським РВ ХМУ УМВС у ІІ півріччі 2013 році проведено комплекс заходів, спрямованих на боротьбу зі злочинністю, зміцнення правопорядку і забезпечення суспільної безпеки, виявлення ї попередження злочинів у сфері економіки та незаконного обігу наркотиків.
         З метою подальшого забезпечення охорони громадського порядку на території Комсомольського району, враховуючи вищевикладене, районна у місті рада
В И Р І Ш И Л А:

        1. Інформацію про стан забезпечення охорони громадського порядку на території Комсомольського району прийняти до відома (інформація додається).           
        2. Рекомендувати Комсомольському РВ ХМУ (Говорун О.В.):
       2.1. Акцентувати увагу на проведенні профілактичної роботи серед осіб, схильних до скоєння злочинів, посилити контроль за особами, які знаходяться на обліку.
       2.2. Вжити заходів щодо профілактики скоєння  злочинів та правопорушень у громадських місцях, розважальних закладах, дискотеках, відеотеках, в комп’ютерних клубах, а також  на вулицях  та парках.
        2.3. Активізувати взаємодію із службою у справах неповнолітніх, органами освіти, охорони здоров`я, культури, молоді та сім`ї  з питання організації виховної  та профілактичної роботи з неповнолітніми.
        2.4. Продовжити практику проведення перевірок за дотриманням у розважальних закладах та місцях відпочинку громадян вимог  законодавства з питань протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та широко висвітлювати у засобах масової інформації результати боротьби з наркозлочинністю, забезпечувати проведення брифінгів, прес-конференцій і «круглих столів» з представниками засобів масової інформації.
         2.5. Активізувати роботу по підвищенню ролі служби дільничних інспекторів міліції щодо запобігання правопорушень та профілактичної роботи з населенням.
                2.6. Вжити заходів щодо залучення до охорони правопорядку в районі громадських об`єднань.
        2.7. Спрямувати зусилля на боротьбу із наркоманією та в першу чергу зосередити увагу на перекриття каналів постачання наркотичних засобів до учбових і розважальних закладів.
 3. Про  стан забезпечення охорони громадського порядку на території Комсомольського району заслухати:
                                           ІІ кварталі, ІV кварталі 2014 року.
 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови районної у місті ради Кравченка Ю.П. та постійну мандатну комісію з питань депутатської діяльності, етики, законності, правопорядку та регуляторної політики (Задніпренко В.І)

              

Голова районної у місті  ради                                                                     Л. Я. Третяк 


ДОВІДКА

Про стан боротьби із злочинністю
на території Комсомольського району
м. Херсону за 09 місяців 2013 року

         Керівництвом Комсомольського РВ ХМВ УМВС України в Херсонській області впродовж поточного року вживалися організаційні та практичні заходи, спрямовані на стабілізацію криміногенної ситуації в районі, боротьбу зі злочинністю, зміцнення правопорядку і забезпечення громадської безпеки, виявлення і попередження злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.
Слід відмітити, що разом з позитивними тенденціями, досягнутими в оперативно-службовій діяльності відділу, наявні і негативні, а саме в динаміці та структурі злочинності.
Забезпечено реагування на 13963 заяв та повідомлень та прийняття за ними законних рішень. З них зареєстровано до ЄРДР – 5233 (40,5%), розглянуто на підставі Закону України «Про звернення громадян» - 7862 (54,9%), складено адміністративних протоколів – 238 (1,8%).
      Відповідно до ст. 276 КПК України слідчими райвідділу повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення 602 особі (37,0%). 
            З них особливо тяжких 8; тяжких 259; середньої тяжкості 221; невеликої тяжкості 114.
         Закінчено досудове розслідування та направлено до суду 485 (32,3%) обвинувальних актів для розгляду у порядку ст. 283 КПК України.
         Закрито провадження по 3824 кримінальним правопорушенням, (з них за п.2 ст. 284 – 2219, п.1 ст. 284 – 1605).
         Загальна кількість осіб, які вчинили кримінальні правопорушення становить 224 особи, значна їх частина, це працездатні особи, які не працювали і не навчались – 82, окремою категорією іде раніше засуджені  - 65, у стані алкогольного сп’яніння – 31, наркоманами – 1, жінки – 65, неповнолітні – 11 та іноземні громадяни – 1, групою осіб – 6.
Крадіжки
Сьогодні більшу частину зареєстрованих КП складають крадіжки (185 КК) – 1319 (25,3%), вжитими заходами працівниками райвідділу розкрито та повідомлено про підозру по 153 КП (32,4%). Направлено до суду 126 КП (30,6%). Закрито провадження по 847 КП (64,2%)
Шахрайства
Протягом поточного року на території району зареєстровано 411 КП (7,8%), вжитими заходами з зареєстрованих шахрайств повідомлено про підозру 25 (15,1%) особам, закрито проваджень 283 (63,0%). Закінчено досудове розслідування, КП направлено до суду по 19 (11,4%).
Пограбування, як окремий вид майнових злочинів заслуговує своєї уваги. Так, протягом поточного року зареєстровано 86 КП (1,3%) за ознаками злочину передбаченого ст. 186 КК України, з зареєстрованих в поточному році пограбувань повідомлено про підозру по 45 КП (57,0%), направлено до суду по 42 КП (51,5%).
Розбої
За результатами роботи у 2013 року зареєстровано 8 розбійних нападів, повідомлено про підозру по 7 КП (87,5%),  КП направлено до суду по 6 КП (66,7%) зареєстрованих у поточному році.
Незаконне заволодіння ТЗ
Протягом звітного періоду на території району скоєно 5 злочинів, які підпадає під ознаки злочину передбаченого ст. 289 КК України, повідомлено про підозру по 1 КП (20,0%), КП направлено до суду по 1 КП (20,0%) зареєстрованих у поточному році.
У протидії злочинам у сфері економіки основні зусилля спрямовувалися на викриття тяжких та особливо тяжких злочинів.
Разом із тим, ужиті заходи ще не повною мірою відповідають сучасним вимогам щодо протидії кримінальними правопорушенням вказаної категорії, так у поточному році у сфері економіки зареєстровано 255 кримінальних правопорушень, повідомлено про підозру по 164 КП (69,2%),  КП направлено до суду по 120 КП (59,4%) зареєстрованих у поточному році.
У сфері господарської діяльності виявлено 85 кримінальних правопорушень, встановлено 14 осіб які їх вчинили, закінчено досудове розслідування по 3 кримінальним правопорушенням.
У сфері службової діяльності зареєстровано 36 кримінальних правопорушень, встановлено 3 особи, які їх вчинили, закінчено досудове розслідування по 3 кримінальним правопорушенням
Вкрай не належно організована робота по викриттю та документуванню кримінальних правопорушень у сфері використання бюджетних коштів, протягом поточного року зареєстровано 40 КП, повідомлено про підозру по 16 КП (45,7%), жодного провадження до суду не направлено.
У сфері земельних відносин виявлено 1 КП, жодного провадження до суду не направлено.
Злочинність серед неповнолітніх
Статистичні дані свідчать, що протягом 2013 року підлітками скоєно 24 злочини, що складає майже на 12,7% від усіх осіб скоївших злочини.
Під час проведення оперативно-профілактичних заходів до Комсомольського РВ ХМУ за різні правопорушення доставлено 42 неповнолітні особи, на облік в підрозділи кримінальної міліції у справах дітей поставлено 11 підлітків-правопорушників. В цілому в Комсомольському РВ ХМУ на сьогодні профілактичному обліку перебуває 22 підлітка правопорушника. Під час проведення відпрацювань також виявлено 26 неповнолітніх, які самовільно залишили сім’ї і навчально-виховні заклади та займались бродяжництвом і жебракуванням, 12 з яких працівниками КМСД поміщено у притулок для дітей.
Сектором КМСД складено 180 адміністративних протоколів, з них на 42 дітей. Навантаження на одного працівника складає – 4,9%.
Слабо вживаються заходи щодо виявлення та ізоляції дорослих осіб, які втягують неповнолітніх у злочину діяльність, так протягом звітного періоду виявлено 4 злочини за ст. 304 КК України. Взагалі не зареєстровано жодного злочину щодо порушення прав дітей, жорстоке з ними поводження та скоєння насильства відносно них порушено (ст. 166 КК України, злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною).
Громадські місця, охорона громадського порядку
В громадських місцях вчинено 293 кримінальних правопорушень, питома вага яких склала 8,2%. Розкрито 200 КП  або 68,2%. Кількість кримінальних правопорушень скоєних на вулицях складає 165 (56,3%). Відсоток розкриття кримінальних правопорушень скоєних у громадських місцях складає 52,6%.
         Адміністративна діяльність
1.                Кількість складених адмінпротоколів (всього) - 163 (38)
2.                Винесено постанов про накладання штрафу – 39
3.                Сума накладеного штрафу – 1989
4.                Сума стягненого штрафу –102
5.                Перераховано до бюджету –102
6.                Відсоток стягнення (%) – 5,1
7.                Направлено на розгляд суду (всього) –  34  (23)
8.                Застосовано арешт (всього) -0 (0)
9.                Надійшло скарг від громадян про необґрунтоване притягнення до адмінвідповідальності – 0
Основні показники щодо протидії наркозлочинності

КП за 2013 рік                                             Повідомлено про підозру %
Всього за ст.ст. 305-324 КК       146               79                 91,7
ст. 307 (збування)                       51                 36                 92,3
ст. 309 (зберігання та перев)      82                31                 37,8
ст. 315 (схиляння до вживання)                     -                   -  -
ст. 317 (притоноутримання)     3                   3                  100


Начальник Комсомольського РВ ХМУ
УМВС України в Херсонській області
майор міліції                                                                          О.В. Говорун


 


Комментариев нет:

Отправить комментарий