Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 декабря 2015 г.

Рішення виконкому - Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 10.10.2014 року № 111 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги"




Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння

11 грудня 2015 р.                                                                                     



Про  хід   виконання   рішення     виконавчого
комітету районної у  місті ради  від 10.10.2014
року № 111 "Про стан роботи по наповненню та
використанню інформаційної системи Єдиного
державного автоматизованого реєстру осіб, які
мають право на пільги"


                 Заслухавши інформацію завідувача відділу персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги  управління праці та соціального захисту населення  Прокопчук О.В., виконком районної у місті ради визначає, що  відділом персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги  управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті Херсоні ради (далі-управління)  проводиться  робота  щодо постійного підтримання в актуальному стані для використання, в межах чинного законодавства, бази даних пільговиків "Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги" (далі-база пільговиків).
                 Станом  на  01  грудня  2015 року  база  даних  нараховує  26356  електронні та паперові справи пільговиків.
                 З метою підтримання бази в актуальному стані здійснюється  постійний зв'язок з місцевими органами юстиції для отримання інформації про померлих громадян району, вводяться уточнення про зміну місця реєстрації пільговиків. У відповідності зі змінами у нормативно – законодавчій базі  проводиться робота щодо введення нових категорій пільговиків або нових видів пільг, додаткової інформації про житлові умови, сім’ї пільговиків та інше.
              Відповідно до Закону України від 28.12.2014 року №76-VІІІ  «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», передбачено, що з 1 липня 2015 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (2015 році - 1710 грн).
              Керуючись Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї,  затвердженого постановою Кабінету  Міністрів  України від 4 червня 2015 року № 389, районне управління з 01 липня 2015  року щомісячно  опрацьовує   електронну  базу   даних пільговиків  з  урахуванням  доходів громадян,   щомісячно  25  числа формує  та  направляє електронні списки пільговиків, яким  підтверджено    право  на пільги на півріччя, до підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку.
              Також щомісячно надсилається районна база пільговиків до Управління соціальної політики міськвиконкому – Головному розпоряднику бюджетних коштів у місті Херсоні,  яке проводить звіряння та відшкодування підприємствам-надавачам за використані житлово-комунальні послуги пільговиками. Для опрацювання "двійників" по області,  щоквартально надається база даних пільговиків до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та до Центрального сховища Міністерства праці та соціальної політики України в м. Київ.             
               Для попередження нецільового використання бюджетних коштів здійснюється постійний контроль за контингентом пільговиків при нарахуваннях різноманітних допомог, компенсацій та привілеїв через звіряння з контингентом електронної бази ЄДАРП.
           Робота щодо підтримання в актуальному стані та використанні електронної бази пільговиків проводиться постійно.


            Враховуючи вищевказане, виконком районної у місті ради,
   
                                                           ВИРІШИВ:

1.     Інформацію завідувача відділу персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги Прокопчук О.В.   про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 10.10.2015 року № 111 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги" прийняти до відома.


2.     Відділу персоніфікованого обліку громадян пільгових категорій управління праці та соціального захисту населення  районної у місті ради продовжити роботу щодо наповнення та використання інформаційної системи ЄДАРП.

                                                                 Протягом 2015-2016  років

3.     Рішення виконкому районної у місті ради від 10.10.2014 року №111 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги" зняти з контролю, як виконане.

4.     Контроль  за  виконанням      цього  рішення  покласти  на    заступника голови районної у місті ради Назаренка Л.П. та начальника управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради Погорєлову Н.Г.

 

Голова районної у місті ради                                             Н.Є. Чорненька
 

Керуючий справами виконкому                                          В.О.Рижкова 


Довідка
Про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 10.10.2014 року № 111 "Про стан роботи по наповненню та використанню інформаційної системи Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги"

                                  

            На виконання  постанови  Кабінету  Міністрів  України  від  29.01.2003 року  № 117 "Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги", відділом персоніфікованого обліку громадян, які мають право на пільги управління праці та соціального захисту населення виконкому Комсомольської районної у м. Херсоні ради протягом 2014-2015 років проводилась постійна робота, щодо підтримання в актуальному стані, а саме уточнення та оновлення наявної інформації в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги (далі - ЄДАРП).
           Станом на 01.12.2015 року база даних ЄДАРП нараховує діючих 26356 справ.
  Серед них такі категорії громадян:
-         ветерани війни - 3299  ос.,
-         ветерани праці – 9675 ос.,
-         ветерани військової служби та органів внутрішніх справ – 487 ос.,
-         громадяни, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС –  416 ос.,
-         діти війни – 13022 ос.,
-         пенсіонери за віком – 20633 ос.,
-         інваліди – 2944 ос.,
-         реабілітовані -  13 ос.,
-         жертви нацистських переслідувань - 7 ос.,
-         багатодітні родини 428 сімей та 1289 дітей з багатодітних родин.
                Відповідно до Закону України від 28.12.2014 року №76-VІІІ  «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», передбачено, що з 1 липня 2015 року пільги на житлово-комунальні послуги окремим категоріям громадян надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (2015 році - 1710 грн).
              Керуючись Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015 р. № 389,  відділом персоніфікованого обліку з 01 липня 2015 року щомісячно опрацьовується  електронна база даних пільговиків з урахуванням доходів громадян,  щомісячно 25 числа формуються та направляються електронні списки пільговиків, яким підтверджено право на пільги на півріччя, до підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку.
              Також щомісячно надсилається районна база пільговиків до Управління соціальної політики міськвиконкому – Головному розпоряднику бюджетних коштів у місті Херсоні,  яке проводить звіряння та відшкодування за використані житлово-комунальні послуги пільговиками. Для опрацювання "двійників" по області,  щоквартально надається база даних пільговиків до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та до Центрального сховища Міністерства праці та соціальної політики України в м. Київ.             
               З метою підтримання бази в актуальному стані здійснюється  постійний зв'язок з місцевими органами юстиції для отримання інформації про померлих громадян району, вводяться уточнення про зміну місця реєстрації пільговиків. У відповідності зі змінами у нормативно – законодавчій базі  проводиться робота щодо введення нових категорій пільговиків або нових видів пільг, додаткової інформації про житлові умови, сім’ї пільговиків та інше.
              Для попередження нецільового використання бюджетних коштів здійснюється контроль за контингентом пільговиків при нарахуваннях різноманітних допомог, компенсацій та привілеїв через звіряння з контингентом  електронної бази ЄДАРП.
               Робота  з даного питання проводиться постійно.

 


Завідувач відділу персоніфікованого
обліку громадян, які мають право на  пільги
управління праці та соціального захисту населення
районної у місті  ради                                                             О.В. Прокопчук






Комментариев нет:

Отправить комментарий