Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 10 декабря 2015 г.

Пенсійне забезпечення громадян України, які проживають за її межами



Пенсійне забезпечення громадян України,
які проживають за її межами

Я працював в 2003 – 2006 роках в Росії трактористом в сільськогосподарському підприємстві. Чи буде зараховуватися мені ця робота в стаж, який дає право на пільгову пенсію?

Пенсійне забезпечення громадян України, що проживають за її межами, провадиться на основі договорів (угод) з іншими державами.
          Відповідно до Угоди між державами - учасницями Співдружності Незалежних Держав, пільговий стаж набутий на території Російської федерації зараховується до стажу, який дає право на пільгову пенсію. При зверненні тракториста-машиніста за призначенням пенсії на пільгових умовах адміністрація господарства подає довідку про стаж роботи, який дає право на пільгову пенсію. В довідці має бути вказано про безпосередню зайнятість у виробництві сільськогосподарської продукції. Також рекомендованими документами для підтвердження права на пільгове пенсійне забезпечення є атестат (свідоцтво) про навчання та присвоєння відповідної кваліфікації, посвідчення тракториста.
          У разі, якщо підприємство ліквідоване, заявник подає до управління Пенсійного фонду України заяву про підтвердження стажу роботи,  трудову книжку, документи, видані архівними установами. До матеріалів також долучається інформація з Єдиного державного реєстру про ліквідацію підприємства без правонаступництва. В разі необхідності працівниками управління Пенсійного фонду України надається допомога у зборі необхідних документів. Комісія з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах, розглядає подані документи та приймає відповідне рішення.


Начальник відділу з питань призначення та перерахунку пенсій № 1
                                     управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні                                                          Людмила Веніамінівна Матковська

Комментариев нет:

Отправить комментарий