Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 30 декабря 2015 г.

РІШЕННЯ ІV (позачергова) сесія районної у місті ради VІІ скликання - Про районний у місті бюджет на 2016 рік.




КОМСОМОЛЬСЬКА РАЙОННА У МІСТІ ХЕРСОНІ РАДА
РІШЕННЯ
 ІV (позачергова) сесія районної у місті  ради VІІ скликання
   

 29 грудня   2015                                                                                       № 11



Про районний у місті бюджет
на 2016 рік.

     Керуючись статтею 41 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетним кодексом України, Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік, рішеннями міської ради від 29.12.2015р. №           “Про міський бюджет на 2016 рік” , районна  у місті рада

В И Р І Ш И Л А :

       1.Визначити на 2016 рік  :
       -  доходи районного у місті бюджету у сумі  30730727грн., в тому числі доходи загального фонду районного у місті бюджету  30679727 грн.,  доходи спеціального фонду районного у місті бюджету 51000 грн., у тому числі бюджету розвитку  30000 грн. згідно з додатком №1 цього рішення;
       -   видатки районного  у місті бюджету у сумі  30730727 грн., в тому числі  видатки загального фонду районного у місті бюджету - 30679727 грн., видатки спеціального фонду районного у місті бюджету -51000 грн.
  2.Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного у місті бюджету на 2016 рік, у тому числі по загальному фонду -30679727грн. та спеціальному фонду - 51000грн. згідно з додатком № 2 до цього рішення.
  3. Визначити  оборотний касовий залишок бюджетних коштів  районного у   місті бюджету   у  сумі 50000 грн.
        4. Затвердити на 2016 рік перелік об»єктів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів бюджету розвитку згідно з додатком № 3 до цього рішення
        5. Затвердити  перелік захищених статей видатків загального фонду районного у місті бюджету на 2016 рік за їх економічною структурою :
     -  оплата праці працівників бюджетних установ ;
    -  нарахування на заробітну плату ;
    -  оплата комунальних послуг та енергоносіїв ;
    -  поточні трансферти населенню .                                                                                                                                                                                        
        6. Затвердити у складі видатків районного у місті бюджету кошти на     реалізацію районних програм у сумі  433033грн. згідно з додатком №4 до цього рішення.
    7.Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного Кодексу України надати право виконкому районної у місті ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України :
 - короткотермінові позики  на покриття тимчасових касових розривів районного у місті бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
        8. Розпорядникам коштів районного у місті бюджету забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення  та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань.
         9. Установити, що у загальному фонді районного у місті бюджету на 2016 рік  :
        до доходів належать надходження, визначені  статтєю 68 Бюджетного кодексу України.
        джерелами формування у частині фінансування є надходження, визначені статтею 68 Бюджетного кодексу України.
           10. Встановити, що джерелами формування спеціального фонду районного у місті бюджету на 2016 рік у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, статтею 71 Бюджетного кодексу України.
           Встановити, що джерелами формування спеціального фонду районного у місті бюджету на 2016 рік у частині фінансування є надходження, визначені статею 71 Бюджетного кодексу України.
         Кошти спеціального фонду районного у місті бюджету витрачаються на заходи, передбачені законодавством, а саме :
           - видатки на утримання  та ремонт майна виконавчого комітету районної у місті ради за рахунок власних надходжень ( плата за оренду майна бюджетних установ).   
           -  видатки на покриття витрат, пов»язаних з організацією та наданням соціальних послуг за рахунок власних надходжень від платного обслуговування громадян у відділенні соціальної допомоги вдома (плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю);
         - капітальні видатки бюджету розвитку (капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення району).
         11. У виняткових випадках в процесі виконання районного у місті бюджету, за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів голова районної у місті ради, здійснює перерозподіл бюджетних призначень  у розрізі економічної класифікації у межах загального обсягу його бюджетних призначень по загальному та спеціальному фондах районного у місті бюджету  ( крім власних надходжень бюджетних установ).
Будь-які видатки, пов»язані з утриманням бюджетних установ, можуть здійснюватися головними розпорядниками бюджетних коштів районного у місті бюджету в разі, коли відсутня прострочена заборгованість із заробітної плати, за спожиті комунальні послуги та енергоносії.
        12. Керівникам  бюджетних установ установити контроль за споживанням енергоносіїв у межах затверджених  у фізичних обсягах лімітів .
    13. Виконкому щоквартально звітувати перед сесією районної у місті ради про хід виконання районного у місті бюджету та щомісячно районній раді надавати відомості про його виконання.
         14. Додатки 1-4 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
         15. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань планування, області, бюджету та фінансів (Сінев Б.В.).



Голова районної   у місті  ради                                                      Н. Чорненька  


Пояснювальна записка
до бюджету Комсомольського району у м.Херсоні на 2016 рік

Формування районного бюджету на 2016 рік проводилось виходячи з положень Бюджетного кодексу України,  законів України “Про Державний бюджет України на 2016 рік”  і “Про місцеве самоврядування в Україні” та інших законодавчих актів, рішення міської ради від 25.12.2015 р.     “Про міський бюджет на 2016 рік”
Дохідна частина складається з :
- надходжень по адміністративним штрафам, що накладаються адміністративною комісією, затвердженою виконавчим комітетом районної ради  у сумі  22000грн.;
- міжбюджетних трансфертів :
- інша додаткова дотація  з міського бюджету – 8442913 грн.;
- субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату  електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот- 21386000грн.;
-  субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу - 204520 грн.;
-  інші субвенції -  453033 грн.;
-   субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей,  позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім"ях за принципом "гроші ходять за дитиною"- 171261 грн.;   
- надходження коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту- 30000 грн.; 
-  плата за оренду майна бюджетних установ – 1000 грн.;
-   плата за послуги , що надаються бюджетними     установами    згідно з функціональними повноваженнями -20000грн.

          Видаткова частина складається з :
            - видатків на утримання органів місцевого самоврядування у сумі 6101760 грн.;
- видатків на утримання територіального центру  соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у сумі 2330300грн.;
- видатків на надання матеріальної допомоги на поховання деяких категорій осіб 23353 грн.;
- видатків на виплату компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами у сумі  9500 грн.;
- видатків на субсидії  та компенсації населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг 21386000грн.;
- видатків на субсидії і пільги  населенню для відшкодування витрат на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу - 204520 грн.;
- видатків на дитячі будинки ( в т.ч.сімейного типу, прийомні сім»ї)- 171261грн.;
- видатків на благоустрій (відповідно до програми зовнішнього благоустрою району )30000 грн.( капітальні видатки);
- інших видатків ( відповідно до районної програми підтримки органів самоорганізації населення на преміювання голів квартальних комітетів)-403033грн.
  видатків на  організацію  та проведення громадських робіт  - 50000грн.

    Виходячи з того, що для районних у місті рад розрахувати обсяг витрат на утримання органів місцевого самоврядування на населення відповідної території неможливо, розподіл видатків по цій галузі проведений міською радою, виходячи з повноважень районних у місті  рад.Штатна чисельність працівників виконкому, управління праці та територіального центру  станом на 01.01.16 р. складає  151 одиниці з них виконком – 53 управління праці 43 та територіальний центр 55. 
               Видатки на утримання апарату райвиконкому та управління праці заплановані у загальному розмірі  у сумі 6101760 грн. Вказані видатки направлені на оплату праці апарату   виконкому та  управління праці, на забезпечення їх функціонування і на поточне утримання  адмінбудівлі Суворова 29 , оплату енергоносіїв .
    Видатки на забезпечення діяльності територіального центру соціального обслуговування по соціальному захисту одиноких пенсіонерів , яким надається допомога з доставки ліків та продуктів харчування, прибирання житла, ремонту взуття, одягу тощо, в районному бюджеті на 2016 р.  складають 2330300 грн.
               По соціальному захисту окремих категорій населення району  передбачені кошти  у сумі 9500грн. на виплати компенсацій фізичним особам по догляду за одинокими непрацездатними громадянами та для надання  допомоги на поховання безробітних на суму 23353 грн. 
У відповідності зі статтею 76 Бюджетного кодексу України рішенням районної ради установлений розмір оборотного касового залишку районного  у місті бюджету у сумі 50000грн.
В  рішенні районної у місті ради “Про районий у місті бюджет на 2016 рік” передбачено право голови районної ради за обґрунтованим поданням розпорядника коштів здійснювати перерозподіл його плану асигнувань по загальному фонду в межах його загального обсягу з наступним затвердженням його на районній сесії.
  Згідно з ст. 72 Бюджетного кодексу України при затверджені районного бюджету затверджується перелік захищених статей  видатків загального фонду районного бюджету. До вказаного переліку на 2016 рік включені такі видатки (за їх економічною  класифікацією):
    -  оплата праці працівників бюджетних установ(код 2111) ;
    -  нарахування на заробітну плату(код 2120) ;
    -  оплата комунальних послуг та енергоносіїв (когд 2270);
  -  поточні трансферти населенню(код 2730);                                                                                                                                                                                        
Установлено, що розпорядники коштів районного бюджету мають право брати зобов’язання на здійснення видатків лише в межах відповідних асигнувань, затверджених  рішенням ради  про районний  у місті бюджет.
Рішенням встановлена періодичність звітування виконкомом районній раді про хід виконання районного бюджету.


Завідувач відділу бухгалтерського
обліку   та звітності                                                                   Т.Г.Тележенко


 




























Комментариев нет:

Отправить комментарий