Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 3 декабря 2015 г.

Відзначення 3 грудня - Дня інваліда




Відзначення 3 грудня - Дня інваліда

         У 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. А в Резолюції Комісії з прав людини цю дату визначено днем рівних прав і можливостей.
         В Україні Міжнародний день інвалідів уперше відзначили в 1992 році.
А з 1994–го – на державному рівні відзначають щорічно, прагнучи привернути увагу суспільства до проблеми людей, які потребують захисту, допомоги і підтримки.



         У 1998 році у Комсомольському районі створено територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), який здійснює соціальне обслуговування та надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, який не стоїть на узбіччі життя, а своїми діями всіляко підтримує громадян району. Територіальним центром  виявлено та обслуговується 1878 таких громадян. З них 643 інваліда різних груп захворювання.
         Відділенням соціальної допомоги вдома надаються різноманітні види соціально-побутових послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання.
         З квітня 2011 року в  територіальному центрі створено відділення соціально – побутової адаптації, яке спрямоване на обслуговування громадян, які мають часткове порушення рухової активності  та потребують соціально-побутової і психологічної адаптації, надання соціально-побутових, соціально-педагогічних, психологічних послуг з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримання соціальної незалежності, відновлення знань, вмінь та навичок з орієнтування в домашніх умовах, ведення домашнього господарства, самообслуговування, поведінки у суспільстві, сприяння розвитку різнобічних інтересів і потреб осіб, організації дозвілля і відпочинку.
         Ми не в змозі змінити долі людей, але можемо допомогти відчути повноту життя, і якщо допомога працівників територіального центру  приходить вчасно, людина вертається в суспільство і це є успішний результат - спільна радість.
      Бажаю здоров’я на многая літ !
Хай довгим і сонячним буде Ваш вік,
      Хай злагода буде, хай буде любов,
      Хай тисячу раз повторяться знов
      Хороші, святкові і пам’ятні дні !
Хай сонце всміхається Вам у житті !







Запрошуємо громадян похилого віку, інвалідів, які не здатні до самообслуговування звертатися до територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за адресою:
м. Херсон, вул.. Суворова, буд. 29, каб. 405, тел. 222622

Комментариев нет:

Отправить комментарий