Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

вторник, 29 декабря 2015 г.

Про індексацію соціальних виплат



Про індексацію соціальних виплат

         Чи індексуються соціальні виплати, які залежать від прожиткового мінімуму?

         Індексація пенсій провадиться відповідно до Закону України “Про індексацію грошових доходів населення“ та Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 №1078 (зі змінами).
Індексація грошових доходів населення проводиться у разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який встановлюється в розмірі 101 відсотка.
Індекс споживчих цін обчислюється Держстатом і не пізніше 10 числа місяця, що настає за звітним, публікується в офіційних періодичних виданнях.
Підвищення грошових доходів громадян у зв’язку з індексацією здійснюється з першого числа місяця, що настає за місяцем, в якому офіційно опубліковано індекс споживчих цін.
Обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації грошових доходів населення провадиться наростаючим підсумком.
Пенсії (з урахуванням надбавок, доплат, підвищень до пенсії, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги на прожиття, державної допомоги та компенсаційних виплат) індексуються у межах прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.
Водночас, до об’єктів індексації не належать соціальні виплати, які визначаються залежно від прожиткового мінімуму, зокрема, пенсії, обчислені з урахуванням абзацу першого частини першої статті 28 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”; додаткова пенсія, підвищення, компенсаційні виплати, надбавки та інші доплати до пенсії, які визначаються залежно від прожиткового мінімуму.
   Таким чином, пенсії, обчислені в мінімальному розмірі, не підлягають       індексації.


Начальник відділу з питань призначення та перерахунку пенсій № 2                                                                         управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні
Анна Іванівна Демків

Комментариев нет:

Отправить комментарий