Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 декабря 2015 г.

Рішення виконкому - Про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців з уточнення персональних даних виборців




Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
11 грудня 2015 року                                                                          № ________


Про роботу відділу ведення
Державного реєстру виборців
з уточнення персональних
даних виборців


Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система - створена для обліку громадян, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України.
Станом на 10 листопада 2015 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 97563 записи про виборців. Загальна кількість будинків у районі складає 11818, розташованих на 322 вулицях.
Протягом поточного року відділом ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ) уточнено персональні дані 20066 виборців й внесено зміни до Реєстру.  
Точність списків виборців залежить від актуальності персональних даних виборців, що містяться в базі даних Реєстру, поновлення якої здійснюється щомісяця на підставі відомостей суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій).
На виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року подано 187 відомостей, на підставі яких до 10330 записів про виборців внесено зміни. Ввідділ ведення ДРВ щомісяця вносить зміни до персональних даних виборців на підставі звернень інших відділів засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”. Загальна кількість внесених змін за звітній період складає 870 осіб.
Також  відповідно  до статті  22 Закону  відділ  ведення ДРВ  щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до підсистеми “Адресний реєстр” автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” постійно вносяться відповідні зміни (у порвнянні з минулим роком кількість будинків збільшилась на 149).
Уточнення персональних даних виборців здійснюється також на підставі звернень виборців.  Станом на 10 листопада 2015 року загальна кількість звернень громадян за поточний рік складає 113. Всі звернення розглянуто вчасно; відповідні зміни внесено до Реєстру й враховано при виготовлені списків виборців. 
Відповідно до вимог статті 26 Закону відділом ведення ДРВ протягом поточного року надано відповіді щодо персональних даних 1886 осіб.
 Під  час  проведення  виборчої  кампанії  2015 року письмових  скарг від виборців до відділу ведення ДРВ не надходило, звернень на Урядову гарячу лінію і районного суду щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності відділу ведення ДРВ не зафіксовано.
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.
          Враховуючи викладене вище, виконком районної у місті ради
                                
 В И Р І Ш И В:

 1. Інформацію завідувача відділу ведення ДРВ Смирнової О.І. про  роботу відділу ведення ДРВ з уточнення персональних виборців прийняти до відома.
    2. Продовжити  роботу з проведення  уточнення  персональних  даних виборців.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2016 року
             
 3. Висвітлювати роботу відділу ведення Державного реєстру виборців у ЗМІ, сайті районної у місті ради.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: протягом 2016 року
  4. Проінформувати районну  у  місті раду про роботу відділу ведення ДРВ з уточнення персональних даних виборців.
Відповідальний: завідувач відділу ведення Державного реєстру виборців
Термін: IV кварталу 2016 року
  5. Контроль  за виконанням  даного рішення покласти на керуючого справами виконкому В.О.Рижкову.



Голова районної  у місті ради                                                          Л.Я.Третяк


Керуючий справами виконкому                                                       В.О.Рижкова

Довідка
про роботу відділу ведення Державного реєстру виборців
 з уточнення персональних даних виборців

Рішенням ХVІ (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання від 10 серпня 2007 року №119 створено відділ ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ).
Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система - функціонує незалежно від строків проведення виборів чи референдумів й створена для обліку громадян, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України. Система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року й функціонує понад 6 років.
Відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон) основними завданнями відділу ведення ДРВ є:
- ведення  персоніфікованого  обліку  громадян  України,  які  мають  право  голосу,
- складання    списків   виборців   для   проведення   загальнодержавних виборів,  всеукраїнського референдуму, а також місцевих виборів та референдумів.
Станом на 10 листопада 2015 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 97563 записи про виборців, які зареєстровані на території району, зняті з реєстрації й на даний час перепрописуються (з урахуванням території, підпорядкованій Комишанській селищній раді).
Загальна кількість будинків у районі складає 11818, розташованих на 322 вулицях.
Протягом поточного року відділом ведення ДРВ уточнено персональні дані понад 20066 виборців й внесено зміни до Реєстру.

Уточнення персональних даних Реєстру здійснюється відділом ведення ДРВ у разі встановлення факту невключення виборця до Реєстру, неправомірного або кратного включення особи до Реєстру, виявлення неправильностей у персональних даних виборців. Зазначені обставини можуть виявлятися під час:
- проведення візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю персональних даних Реєстру в порядку, встановленому розпорядником Реєстру;
         - звернення  виборця  в  разі  наявності  в  нього достовірної інформації щодо невідповідностей чи неточностей у персональних даних у порядку,
передбаченому статтями 19, 20 Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон);
          - внесення змін до уточнених списків виборців.
Точність списків виборців залежить від актуальності персональних даних виборців, що містяться в базі даних Реєстру, поновлення якої здійснюється щомісяця на підставі відомостей суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій). Так, на виконання статті 22 Закону до відділу ведення ДРВ протягом поточного року надано 187 відомостей з інформацією,  необхідною для поновлення Реєстру (актуалізації), а саме:
1) районним відділом міліції надано 78 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 8513;
2) органами Міністерства юстиції України надано 52 відомості,  на підставі яких  кількість внесених змін до Реєстру складає 1732;
3) військовою  частиною,  дислокованою   на   території   району   надано 22 відомості, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 0;
4) районним  судом  міста  Херсона  надано  22  відомості,  на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 53;
5) управлінням  охорони  здоров’я  Херсонської  міської  ради надано 13 відомостей, на підставі яких кількість внесених змін до Реєстру складає 32.
Загальна кількість внесених до Реєстру змін на підставі поданих відомостей складає 10330 записів про виборців.
Всі відомості подано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства. Станом на 10 листопада 2015 року всі відомості відділом ведення ДРВ опрацьовано на 100%.
Окрім зазначених відомостей відділ ведення ДРВ щомісяця вносить зміни до персональних даних виборців на підставі звернень інших відділів засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”. Загальна кількість внесених змін за звітній період складає 870 осіб.
Також  відповідно  до статті  22 Закону  відділ  ведення ДРВ  щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до підсистеми “Адресний реєстр” автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” постійно вносяться відповідні зміни (у порвнянні з минулим роком кількість будинків збільшилась на 149).
Уточнення персональних даних виборців відділом ведення ДРВ здійснюється також на підставі особистих звернень виборців. Станом на 10 листопада 2015 року загальна кількість звернень громадян за поточний рік складає 113, а саме:
 - звернення виборців щодо включення до Реєстру - 47 (за минулий рік - 534 звернення);
 - звернення виборців щодо зміни ідентифікаційних даних в Реєстрі - 36 (за минулий рік - 193 звернення);
 - звернення виборців щодо зміни виборчої адреси - 30 (за минулий рік - 167 звернень);
          - звернення  виборців  щодо  тимчасової  зміни  місця  голосування  - 0   (за минулий рік - 986 звернень).
     
       Всі звернення розглянуто вчасно; відповідні зміни внесено до Реєстру й враховано при виготовлені уточнених списків виборців. 

Кількість звернень виборців
за поточний рік (станом на 10.11.2015р.)
Кількість звернень виборців
за минулий рік
Заяви виборців щодо:
- включення до Реєстру - 47,
- внесення змін до даних - 36,
- змін до виборчої адреси - 30,
- зміни місця голосування - 0,
- відмовлено - 0.
Всього: 113 звернень.
Заяви виборців щодо:
- включення до Реєстру - 534,
- внесення змін до даних - 193,
- змін до виборчої адреси - 167,
- зміни місця голосування - 986.
- відмовлено - 35.
Всього: 1915 звернень.

2. Опрацювання звернень виборців.

Значна кількість звернень виборців у поточному році надійшла під час проведення виборчої кампанії 25 жовтня 2015 року. Відповідно до частини 3 статті 30 Закону України “Про місцеві вибори” механізм тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси під час проведення місцевих виборів не застосовувався.
Велика кількість звернень громадян за минулий період обумовлена одночасним проведенням позачергових виборів Президента України і виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року, а також  позачергових виборів депутатів Верховної ради України 26 жовтня 2014 року.
За 10 місяців поточного року відділом ведення ДРВ опрацьовано 6 доручень Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 62 записи кратних включень, що у 2 разі менше у порівнянні з минулим періодом (у 2014 році - 128, у 2013 році - 108, у 2012 році - 517).    
Зменшення кількості записів по кратним включенням свідчить про те, що механізми ведення й поновлення бази даних Реєстру є дієвими.

Під час виконання завдань відділом ведення ДРВ постійно здійснюється  візуально-автоматизований контроль за повнотою та коректністю персональних даних виборців на відповідність вимогам Закону. Щомісяця спеціалістами відділу

переглядається близько 300 записів про виборців та опрацьовується близько 15 некоректних записів (значення поля «ім’я», «по батькові» зустрічається рідко або помилкове, недопустимі символи в полі «прізвище», «ім’я» та «по батькові», не зазначено район, область у полі «місце народження»). Результатом  проведеної  роботи  є  перегляд  понад 3,5 тисяч даних виборців.
Задля  уникнення  можливих  помилок  при  внесенні  даних  до  Реєстру  за  звітній період за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” сформовано 123 запити щодо уточнення персональних даних 2952 виборців:
- до Державної міграційної служби - 107 запитів щодо 2737 ос.,
- до органів юстиції - 14 запитів щодо 210 ос.,
- до органу охорони здоров’я - 1 запит щодо 3 ос.,
- до районного суду - 1 запит щодо 2 ос.
Особлива увага приділялася уточненню персональних даних осіб, які мешкають в гуртожитках (зняття з реєстрації в зв’язку із закінченням навчального закладу, реєстрація в зв’язку зі вступом до навчального закладу).
Відповідно до вимог статті 26 Закону відділом ведення ДРВ протягом поточного року надано відповіді щодо персональних даних 1886 осіб, а саме:
  -  на вимогу суду - 3 ос.,
 - на вимогу органу державної  міграційної служби  - 1883 ос. (мешканці Автономної республіки Крим, Луганської і Донецької областей).
Автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система “Державний реєстр виборців” постійно розвивається. Так, Службою розпорядника Реєстру здійснено розробку двох нових підсистем - підсистему обліку виборчих дільниць, які існують на постійній основі, та підсистему виготовлення іменних запрошень виборцям. Зазначені підсистеми введено в постійну (промислову) експлуатацію з 18 березня 2013 року.
На даний час Комсомольський район містить 51 звичайну виборчу дільницю, більша частина з яких розташована у школах, і 3 спеціальні виборчі дільниці, розташовані у лікарнях.

За допомогою підсистеми виготовлення іменних запрошень виборцям відділом ведення ДРВ протягом поточного року двічі виготовлено іменні запрошення виборцям для:
проведення голосування 25 жовтня 2015 року;
проведення повторного голосування з виборів міського голови 15 листопада.
Іменні запрошення виготовлено вчасно й передано представникам дільничних виборчих комісій для подальшого надсилання або доставки в інший спосіб кожному виборцю.
Під час проведення чергових виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року відділом ведення ДРВ виготовлено попередній та уточнений списки виборців. Також відділом ведення ДРВ виготовлено список виборців для проведення повторного голосування з виборів міського голови.
Попередні списки виборців, уточнені списки виборців, а також список виборців для проведення повторного голосування виготовлено у визначений законодавством строк і передано представникам дільничних виборчих комісій.
В день голосування голова, заступник голови або секретар дільничної виборчої комісії мають право виправляти неточності та технічні описки в уточненому списку виборців. Відомості про виборців, включених чи виключених з уточненого списку виборців, а також про виборців, стосовно яких були внесені зміни, дільнична виборча комісія передає до відділу ведення Державного реєстру виборців. Зазначені відомості до відділу ведення ДРВ після проведення виборчої кампанії передали всі  51 дільничні виборчі комісії:
         дільничні  виборчі комісії, які   зазначили,  що  зміни  до  уточненого  списку виборців не вносились - 17;
      дільничні  виборчі  комісії,  які  передали  відомості  щодо  виправлених неточностей  та  технічних описок - 34 (щодо 353 осіб, що складає 0,36% від загальної кількості виборців району).
      Для здійснення  перевірки  наданих  дільничними  виборчими  комісіями відомостей відділом ведення ДРВ направлено запит до районної міграційної служби. Після отримання відповіді, здійснення аналізу отриманої інформації відповідні зміни буде внесено до Реєстру.
Також відділом ведення ДРВ під час підготовки та проведення виборчої кампанії було вперше проведено роботу щодо надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів згідно з Порядком, затвердженим постановою Центральної виборчої комісії від 9 вересня 2015 року №239 (із змінами, внесеними згідно з постановою Центральної виборчої комісії від 9 жовтня 2015 року №408). Інформація отримана від  Комсомольської районної у місті Херсоні виборчої комісії, Херсонської міської виборчої комісії передавалась за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” протягом всього періоду проведення виборчої кампанії.
 На виконання вимог постанови Центральної виборчої комісії від 22 жовтня 2015 року №493 відділ ведення ДРВ було задіяно для передачі Центральній виборчій комісії оперативної інформації про хід голосування у день голосування та день повторного голосування на чергових виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Передача оперативної інформації також здійснювалась за допомогою автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців”.

Слід наголосити, що під час проведення виборчої кампанії 2015 року письмових скарг від виборців до відділу ведення ДРВ не надходило, звернень на Урядову гарячу лінію і районного суду щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності відділу ведення ДРВ не зафіксовано.
Відділом ведення ДРВ ведеться роз’яснювальна робота про внесення змін до чинного законодавства щодо ведення Реєстру, оголошення для виборців із запрошенням перевірити свої персональні дані у Реєстрі друкуються у засобах масової інформації (газета “Херсонський вісник”), розміщуються на сайті виконкому.
Таким чином можна стверджувати, що відділом ведення ведеться певна робота на виконання вимог Закону, постійно здійснюється аналіз роботи та вживаються заходи, спрямовані на поліпшення факторів, що впливають на якість роботи.
Робота щодо уточнення персональних даних виборців триває.



Завідувач відділу ведення ДРВ                                                           О.І.Смирнова


Комментариев нет:

Отправить комментарий