Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 декабря 2015 г.

Вшановуємо ветеранів




  Вшановуємо ветеранів

Цього року Україна сьогодні відзначила 70-у річницю визволення від фашистських загарбників.
Святкування дня визволення України від німецько-фашистських загарбників було засновано указами третього президента держави "Про День визволення України від фашистських загарбників" та "Про присвоєння військових і спеціальних звань громадянам України – учасникам бойових дій та інвалідам Великої Вітчизняної війни та війни з Японією". Встановлення Дня визволення України від фашистських загарбників має на меті всенародне уславлення воїнів-переможців, вшанування пам'яті мільйонів полеглих за визволення української землі представників усіх національностей, співвітчизників, загиблих на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі.
Вперше День визволення від фашистських загарбників в Україні відзначали на державному рівні у 2009 році.
В цьому році до цієї події були засновані медалі «70 років визволення України від фашистських загарбників». Указом Президента України від 28 жовтня 2015 цією медаллю були нагороджені ветерани, які воювали на фронті і працювали в тилу.
4 грудня 2015 року голова Комсомольського районного у місті Херсоні ради Наталія Чорненька вручила ці нагороди ветеранам.
Першим медаль отримав Почесний громадянин Херсона, фронтовик і відомий художник Федір Загороднюк. Війну він зустрів 22 червня. Йому довелося пройти гіркоту відступу і битися в обложеному Сталінграді. Після важких поранень на початку 1943 року Федір Іванович був комісований з армії. Перебуваючи на лікуванні в госпіталі, Федір Іванович повернувся до занять живописом. Він почав писати портрети своїх фронтових друзів, брати участь у художніх виставках.
В даний час фронтовик-орденоносець Федір Іванович Загороднюк належить до когорти найяскравіших представників образотворчого мистецтва Херсонщини. Член Національної Спілки художників України, член Національної Спілки журналістів України, він створив багато високоталановитих полотен. Всього ним написано понад півторитисячі полотен, більшу частину яких складають портрети відомих діячів культури, науки, медицини, освіти. Чимала частина з них присвячена подвигу радянського народу у Великій Вітчизняній війні.
Глава Комсомольського району Наталя Чорненька при врученні нагороди Федору Загороднюку, побажала йому самого найкращого і вручила подарунок. У цей день державні нагороди отримали фронтовики Анатолій Заболотько і Володимир Степаненко, які проживають на території Комсомольського району. «У ті далекі роки ці люди вибороли нам право на життя. Завдяки їхньому подвигу ми сьогодні живемо і наш святий обов'язок пам'ятати і допомагати їм не тільки під час свят, а допомагати постійно! », - Заявила голова Комсомольського району Наталя Чорненька.

Комментариев нет:

Отправить комментарий