Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

среда, 30 декабря 2015 г.

ПОЛОЖЕННЯ про постійні комісії Комсомольської районної у місті Херсоні ради VІІ скликання



                                                   ПОЛОЖЕННЯ

про постійні комісії Комсомольської районної у місті Херсоні
ради VІІ скликання

1. Загальні положення

1.1 Постійні комісії районної у місті ради є органами районної ради, що обираються з числа депутатів районної ради на строк її повноважень для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету, власних рекомендацій. У своїй діяльності постійні комісії керуються Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні", Законом України „Про статус депутатів місцевих рад", іншими законодавчими актами України, Регламентом районної у місті  ради та цим Положенням.
Постійні комісії є підзвітними раді та відповідальними перед нею.
Положення про постійні комісії районної у місті ради затверджується відповідним рішенням районної у місті ради не пізніше ніж на другій сесії новообраної ради.

1.2 В районній у місті раді утворюються такі постійні комісії:
    -  мандатна, з питань депутатської  діяльності, етики, законності,
        правопорядку, регуляторної політики та запобігання та протидії      корупції;
                питань планування, обліку, бюджету  і фінансів;
              -з питань соціального захисту населення, охорони сім’ї, материнства та
          дитинства;
-         з питань життєдiяльностi району, охорони довкілля та  взаємодiї з   громадськістю.
Кожен депутат повинен бути членом однієї з постійних комісій.
Депутат районної у місті  ради може бути членом тільки однієї постійної        комісії.

1.3 Постійні комісії обираються радою на строк її повноважень у складі голови, заступника, секретаря і членів комісії.
Постійні комісії обираються радою у складі не менше 5 депутатів відповідно до заяв депутатів районної ради, поданих на ім'я голови ради.
Якщо склад комісії налічує менше 5 осіб, така комісія вважається не сформованою, її повноваження перерозподіляються між іншими постійними комісіями районної ради.
Кількісний склад та назви постійних комісій установлюються за рішенням ради.
Голова постійної комісії обирається радою. Заступник та секретар комісії обираються на засіданні цих комісій.
Всі інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією.

1.4 До складу постійної комісії не можуть бути обрані голова районної у місті ради, його заступник.
1.5 Постійні комісії за дорученням ради або за власною ініціативою попередньо розглядають проекти програм, місцевого бюджету, звіти про виконання програм і бюджету, вивчають і готують питання, які виносяться на розгляд ради, розробляють проекти рішень ради та готують висновки та рекомендації з цих питань, виступають на сесіях ради з доповідями і  співдоповідями.
Висновки та рекомендації постійної комісії повинні містити:
        - вступну частину, у якої мають бути посилання на фактичні обставини,а також на  норми, статті, положення Закону України" Про місцеве самоврядування в Україні" та інші закони та підзаконні акти чинного законодавства України ;
       - резолютивну частину, яка має містити безпосередній висновок комісії.
Постійні комісії попередньо розглядають проекти регуляторних актів. Кожен проект регуляторного акта, що внесений на розгляд районної у місті ради, подається до постійних комісій для попереднього розгляду та надання висновків та рекомендацій.
1.6 Постійні комісії попередньо розглядають кандидатури осіб, які пропонуються для обрання, затвердження, призначення або погодження відповідною радою, готують висновки з цих питань.
1.7 Постійні комісії за дорученням голови районної у місті ради, заступника голови районної у місті ради або за власною ініціативою вивчають діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконавчому комітеті районної у місті ради органів, а також з питань, віднесених до відання ради, подають за результатами перевірки висновки та рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках – на розгляд ради або її виконавчого комітету. 
Остаточні висновки та рекомендації щодо виконання рішень районної у місті ради є підставою для зняття районною радою з контролю виконаного рішення.
1.8  Постійні комісії у питаннях, які належать до їх відання, та в порядку, визначеному законом, мають право отримувати від керівників органів, підприємств, установ, організацій необхідні матеріали і документи.
1.9  Робота постійних комісій районної у місті  ради проводиться у відповідності з планами, які затверджуються на засіданнях постійних комісій та погоджуються на сесії районної ради.
1.10 Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими органами, об`єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями, а також громадянами, організує роботу по реалізації висновків та рекомендацій комісії. У разі відсутності голови комісії його функції здійснює заступник голови комісії або секретар комісії.
1.11 Основною формою роботи постійних комісій є засідання.
Засідання постійної комісії районної у місті  ради скликається по мірі необхідності, але не менш одного разу на три місяці, і є правомочним, якщо у ньому бере участь не менш як половина  від загального складу комісії.
Засідання комісії може бути скликане позачергово на вимогу депутатів, які складають не менше третини від складу комісії.
Порядок денний кожного окремого засідання постійної комісії розробляється її головою на підставі плану роботи районної у місті ради, з урахуванням пропозицій членів комісії, і надається заступнику районної у місті ради до відома. Порядок денний засідання комісії затверджується рішенням комісії.
Кожен член комісії має право вносити пропозиції до порядку денного засідання постійної комісії за три дні до такого засідання, подавши їх особисто голові комісії.

1.12 За результатами вивчення і розгляду питань постійні комісії готують висновки і рекомендації. Висновки і  рекомендації постійної комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою та   секретарем комісії, а в разі його відсутності – заступником голови та секретарем комісії. Протоколи засідань комісії підписуються головою і секретарем комісії.
Голосування на засіданні комісії здійснюється її членами особисто і відкрито.
1.13 Рекомендації постійних комісій підлягають обов`язковому розгляду органами, підприємствами, установами, організаціями, посадовими особами, яким вони адресовані. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.
1.14 Постійна комісія для вивчення питань, розробки проектів рішень ради може створювати підготовчі комісії і робочі групи з залученням представників громадськості, вчених і спеціалістів. Питання, які належать до відання кількох постійних комісій, можуть за ініціативою комісій, а також за дорученням ради, її голови, заступника голови районної у місті ради розглядатися постійними комісіями спільно. Висновки і рекомендації, прийняті постійними комісіями на їх спільних засіданнях, підписуються головами  та секретарями відповідних постійних комісій.
1.15 Депутати працюють у постійних комісіях на громадських засадах.
1.16 Депутат районної у місті ради, член постійної комісії, зобов’язаний бути присутній на її засіданні.
        Якщо депутат не може прибути на засідання комісії, він зобов’язаний повідомити про це голову комісії (письмово, усно, по телефону).
Про систематичну відсутність членів комісії на засіданні без поважних причин та у разі, якщо тричі поспіль не відбулися заплановані засідання постійної комісії через відсутність окремих депутатів, заступник районної у   місті ради повідомляє керівника фракції або  осередок політичної партії, яка висунула його депутатом, для вжиття відповідних заходів до депутата, відсутність якого вплинула на можливість проведення засідання комісії.
У разі пропуску депутатом протягом року більше половини засідань постійної комісії, членом якої він є, рада може звернутися до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.
1.18 В роботі постійних комісій беруть участь запрошені:
        - голова,  заступник голови районної у місті ради, керівники відділів, управлінь, підприємств та організацій району з правом дорадчого голосу.
На засіданні постійної комісії може бути присутній кожний депутат    районної у місті  ради з правом дорадчого голосу.

1.19 Про роботу комісії її голова звітує перед радою  один раз на рік.
1.20 Перелік, функціональна спрямованість і порядок організації роботи постійних комісій визначаються Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, регламентом роботи районної ради та Положенням про постійні комісії, яке затверджено районною у місті радою.


2. Функціональна спрямованість
постійних комісій районної у місті ради

2.1.   Мандатна, з питань депутатської  діяльності, етики, законності, правопорядку, регуляторної політики та з питань  запобігання та протидії
 корупції:

          - розглядає регуляторні акти;
         - готує висновки відкликання депутата виборцями, про дострокове
припинення повноважень депутата;
         - готує рекомендації з питань депутатської діяльності, дотримання норм депутатської етики, чинного законодавства, у тому числі антикорупційного законодавства,  Регламенту роботи районної у місті ради,  роботи депутата у раді, виконання депутатами рішень ради;
         - здійснює контроль за виконанням рішень ради.     
          - здійснює інші доручення ради.
2.2 -  З питань планування, обліку, бюджету  і фінансів:

         - розглядає проекти програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради, районного бюджету;
         - розглядає звіти про хід виконання програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради та районного бюджету, готує висновки, вносить ці питання на розгляд сесії ради, виступає на них з доповідями та співдоповідями з цих питань;
         - проводить роботу по виявленню внутрігосподарських резервів і додаткових доходів бюджету;
         - розглядає звернення, пропозиції, заяви і скарги підприємств і громадян, що належить до її компетенції;
         - вивчає за дорученим голови або заступника голови ради діяльність відділів, управлінь, подає рекомендації на розгляд їх керівництв, а в необхідних випадках - на розгляд ради;
         - здійснює контроль за виконанням програм з питань делегованих повноважень районній у місті ради та районного бюджету, виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії, подає за результатами перевірок рекомендації на розгляд виконавців, а в необхідних випадках - на розгляд ради.




2.3 - З питань соціального захисту населення, охорони сім’ї, материнства та  дитинства

         - попередньо розглядає за дорученням ради або за власною ініціативою проекти програм щодо соціального захисту населення, вивчає звіти про виконання програм з цих питань;
         - вивчає і готує питання про стан справ щодо соціального захисту населення;
         - здійснює контроль за станом справ з виплатою заробітної плати в цій сфері та за виплатою пенсій;
         - за результатами вивчення і розгляду питань постійна комісія готує висновки і рекомендації;
         - здійснює контроль за виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії.

2.4.      -  З питань життєдiяльностi району, охорони довкілля та взаємодії з громадськістю:

         - здійснює контроль за реалізацією державної політики у сфері житлово-комунального господарства;
            - здійснює контроль за забезпеченням надійності та безпечності будинків і споруд незалежно від форм власності в районі, що зазнають впливу небезпечних і техногенних явищ та процесів;
         - розглядає відповідно до законодавства спірні питання будівництва в індивідуальному секторі району, питання об'єднань співвласників багатоквартирних будинків;
         - готує та надає пропозиції до відповідних державних органів про оголошення природних та інших об’єктів, що мають екологічну, історичну, культурну або наукову цінність, пам’ятниками природи, історії або культури, які охороняються законом;
- розглядає питання щодо охорони навколишнього середовища та вживає заходи реагування;
          - складає базу даних громадських організацій та банку їх ідей, встановлює з ними контакти;
          - встановлює форми участі громадських організацій в процесах розвитку територій району;
- здійснює контроль за виконанням рішень ради з питань, що належать до компетенції комісії.


Комментариев нет:

Отправить комментарий