Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

РАЙОННА ПРОГРАМА громадських формувань з охорони правопорядку в районі на 2011 - 2015 роки



ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням районної у місті ради
від 06 квітня 2011 р. № 40

РАЙОННА  ПРОГРАМА
громадських формувань з охорони правопорядку в районі
на 2011 - 2015 роки
І. Загальні положення
1. Районна програма  громадських формувань з охорони правопорядку в районі на 2011 - 2015 роки (далі-Програма) розроблена відповідно до Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону” та згідно з рішенням  рішенням ІІІ сесії міської ради VI скликання від 28.12. 2010 р.  № 23 " Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті рад та їх виконавчих органів" з метою запобігання та припинення адміністративних правопорушень і злочинів,  захисту життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, а також рятування людей і майна під час стихійного лиха та інших надзвичайних обставин.
2. Дана Програма поширюється на всі категорії громадян, які проживають на території Комсомольського району.
3. Терміни реалізації Програми – 2011 - 2015 роки.
4. У реалізації Програми беруть участь підприємства, установи, організації усіх форм власності Комсомольського району м. Херсона.
5. Відповідальним за реалізацію Програми виступає виконавчий комітет     Комсомольської районної у м. Херсоні ради, а відповідальним керівником  за     виконання Програми є заступник голови районної у місті ради.  

                              ІІ. Мета і завдання Програми
         Мета Програми полягає у забезпеченні ефективності підтримки органами місцевого самоврядування  та населенням  діяльності органів внутрішніх справ органів, спрямованої на охорону громадського порядку і профілактику злочинності.
      Основами Програми є:
-         підвищення рівня правової освіти населення з питань участі в правоохоронній діяльності;
-         активізація залучення різних категорій населення та обєднань громадян до охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю;
-         підвищення ефективності функціонування громадських формувань шляхом удосконалення їх управління та розвитку організаційних структур;
-         поліпшення матеріально-технічного та фінансового забезпечення діяльності громадських формувань, громадських помічників дільничних інспекторів міліції;
-         забезпечити широке висвітлення діяльності населення з охорони громадського порядку та профілактики злочинності.

                          ІІІ. Очікувані результати від виконання Програми
            Виконання Програми дасть змогу:

-         посилити взаємодію правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування щодо охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю ;
-         активізувати широку участь широких верств населення у правоохоронній діяльності;
-         забезпечити належну матеріально-технічну і фінансову підтримку діяльності громадських формувань та громадських помічників дільничних інспекторів міліції;
-         підвищити ефективність діяльності органів внутрішніх справ;
-         поліпшити стан правопорядку в районі, створити додаткові умови для забезпечення особистої безпеки громадян і профілактики правопорушень.

IV. Етапи реалізації Програми:

Перший початковий етап:

          Проведення роз’яснювальної роботи серед населення, спрямованої на створення громадських формувань з охорони громадського порядку в кожному мікрорайоні.
          Проведення роботи щодо утворення громадських формувань з охорони громадського порядку у вищих та середніх навчальних закладах із залученням до їх роботи викладачів та повнолітніх студентів.
          Організація роботи з утворення громадських пунктів охорони правопорядку.
          Закріплення за громадськими пунктами охорони правопорядку спеціалістів служби у справах неповнолітніх виконкому для організації роботи за окремими напрямками.

Другий етап розвитку Програми:

          Запропонувати УМВС України в Херсонській області забезпечити відповідну правову та спеціальну підготовку всіх членів громадських формувань для роботи з охорони громадського порядку, боротьби з правопорушеннями, надаючи особливу увагу питанням дотримання членами громадських формувань законності в цій діяльності.
          Для вдосконалення правової бази громадських пунктів охорони громадського порядку з питань профілактики злочинності і правопорушень надати для них необхідні законодавчі та інші нормативно-правові акти, інструкції, наочність   (плакати, роз’яснювальні дошки тощо).

Третій заключний етап:
          Координація діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку на території району.
          Організація, спрямування та контроль  повсякденної (оперативної) діяльності громадських формувань з охорони громадського порядку відповідними органами внутрішніх справ.
          Систематично аналізувати стан правопорядку в районі. За результатами та при наявності негативних фактів розробляти та здійснювати профілактичні заходи, спрямовані на зменшення криміногенної ситуації в районі.
          Фінансування діяльності громадських пунктів з охорони правопорядку здійснити з бюджету району.

V. Фінансування Програми:
          Загальний обсяг фінансування Програми - 13200  грн. щорічно згідно кошторису витрат на проведення зазначеної Програми (додається).
          Обсяг фінансування Програми може бути змінено після затвердження бюджету на відповідний рік та в процесі його виконання.   

VI.  Обґрунтування необхідності реалізації Програми:
          Виконання одного з найголовніших питань щодо захисту інтересів громадян, держави і суспільства від будь-яких злочинних посягань висуває на перший план створення та розширення мереж громадських формувань, що беруть участь в охороні громадського порядку і профілактичній роботі. Інформування громадян про стан, форми і методи взаємодії міліції і населення з питань боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку, профілактики правопорушень.
          Розробка Програми сприяння у створенні та підтримці громадських формувань з охорони правопорядку в районі на 2011 - 2015 роки насамперед зумовлена вкрай важливою необхідністю здійснення загальної та індивідуальної профілактики правопорушень, підвищення до належного рівня стану з охорони громадського порядку для забезпечення надійного захисту населення від протиправних проявів, як частини гаранта спокою і безпеки громадян.


Заступник голови районної у місті ради                              Ю. П. Кравченко


                                                                 Додаток
                                                                                                                 до районної програми громадських
                                                                                                                 формувань з охорони правопорядку
                                                                                                                  в районі на 2011 - 2015 роки


КОШТОРИС  ВИТРАТ
на проведення районної Програми громадських формувань з охорони правопорядку в районі на 2011 - 2015 роки

кількість громадських формувань
кількість гривень
 (на одне громадське формування в місяць)
кількість гривень на  місяць
 (всього)
кількість гривень
 на рік
 (всього)
5
220
1100
13200




Завідувач відділу бухгалтерського
обліку та звітності                                                          Т. Г. Тележенко


Заступник голови
районної у місті ради                                                       Ю. П. Кравченко

Комментариев нет:

Отправить комментарий