Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

ПОЛОЖЕННЯ про відділ соціально-економічного розвитку та ринкових відносин виконавчих органів Комсомольської районної у місті ради



Затверджено
рішенням  V сесії
районної у місті  ради VІ скликання
від 25 січня 2011 року № 23


                                                               ПОЛОЖЕННЯ
про відділ соціально-економічного розвитку та
ринкових відносин  виконавчих органів
 Комсомольської районної у місті ради


1.ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Відділ  соціально-економічного розвитку та ринкових відносин є структурним підрозділом виконавчого комітету Комсомольської районної  у місті ради, створюється  районною радою, з метою здійснення керівництва у сфері соціально-економічного розвитку Комсомольського району, є підзвітним і підконтрольним районній раді, підпорядкованим її виконавчому комітету та голові районної ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами та розпорядженнями Президента України, декретами, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями сесії Комсомольської районної у місті ради,  розпорядженнями голів міської та  районної  у місті ради , а також цим Положенням.

                                                       2.ЗАВДАННЯ І ФУНКЦІЇ
 2.1.Основними завданнями відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин є:
     -  Реалізація державної економічної політики в районі.
     -  Сприяння комплексному соціально-економічному розвитку району.
     -  Контроль за реалізацією заходів по забезпеченню життєдіяльності населення району.
 2.2. Виходячи з повсякденних завдань,   відділ соціально-економічного розвитку та ринкових відносин виконує такі функції:
     -  Внесення пропозицій до програм соціально-економічного та культурного розвитку міста,
      підготовка цільових програм, подання їх на затвердження раді, організація їх виконання,
      подання раді звітів про хід і результати виконання цих програм .                                               
     - Подання до міської, обласної рад необхідних показників та внесення пропозицій до програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідно міста, області .
     -  Внесення пропозицій до планів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, розташованих на території району , з питань, пов’язаних із соціально-економічним та культурним розвитком території, задоволенням потреб населення .
     - Проведення і використання в роботі необхідного аналізу основних техніко-економічних показників господарської діяльності підприємств усіх форм власності, розташованих на території району.
     - Вжиття заходів з реалізації економічних реформ на території району, сприяння розвитку ринкової інфраструктури і впровадження організаційно-економічного механізму ринкових перетворень .
     -  Попередній розгляд планів використання природних ресурсів місцевого значення на  території району, внесення  до відповідних органів виконавчої влади пропозицій з цих питань розміщення, спеціалізації та розвитку підприємств і організацій незалежно від форм власності.
     - Залучення на договірних засадах фахівців підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності до участі в комплексному соціально-економічному розвитку району, міста, координація цієї роботи на відповідній території .
    - Розміщення на договірних засадах замовлень на виробництво продукції, виконання робіт (послуг), необхідних для територіальної громади району, на підприємствах, в установах та організаціях .
   -  Розгляд і погодження планів підприємств, установ та організацій, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, здійснення яких може викликати негативні соціальні, демографічні, екологічні та інші наслідки, підготовка до них висновків і внесення пропозицій до відповідних органів .
  - Встановлення, за погодженням з власниками, зручного для населення режиму роботи розташованих на території району підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності .
  - Участь в організації ярмарків, сприяння розвитку всіх форм торгівлі .
  - Регулювання основних напрямків розвитку аграрного сектора економіки, розробка проектів, планів і програм виробництва сільськогосподарської продукції, контроль за їх виконанням .
  - Сприяння органам державної статистики, подання їм та отримання від них передбачених законодавством звітів.
 - Контроль за станом погашення заборгованості до бюджету, до Пенсійного фонду, за енергоносії підприємств, організацій та установ району.
 - У разі стихійного лиха, екологічних катастроф, епідемій, пожеж інших надзвичайних ситуацій вжиття необхідних заходів щодо забезпечення життєдіяльності підприємств, установ, організацій, збереження матеріальних цінностей .
 - Узагальнення практики застосування законодавства з питань, що відносяться до компетенції відділу.
 - Згідно з бюджетом і планом соціально-економічного розвитку території визначення витрат на виконання цільових програм районних у місті рад .

3. СТРУКТУРА
Структура  відділу має 4 штатні одиниці:.
      Завідувач відділу - 1 шт. од.
      Заступник завідувача відділу - 1 шт. од.
      Головний спеціаліст - 1 шт. од.
      Провідний спеціаліст  – 1 шт. од.
      Завідувач та спеціалісти відділу призначаються на посаду та звільняються згідно чинного законодавства України.
Обов’язки і права працівників відділу визначаються посадовими інструкціями.

4. ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЗАВІДУВАЧА ВІДДДІЛУ
4.1. Загальні положення
- Основна мета діяльності завідувача відділу - забезпечення виконання покладених на відділ        завдань у реалізації державної політики в сфері економіки.
- Завідувач відділу  призначається на посаду відповідно до Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування”, звільняється відповідно до Кодексу законів про працю чи за іншою процедурою, передбаченою чинним законодавством.  
- Кваліфікаційні вимоги: вища освіта економічного спрямування, стаж роботи за фахом у державній службі на посаді головного спеціаліста не менше 3 років або стаж роботи за фахом на керівних посадах в інших сферах не менше 5 років.
- В  своїй роботі завідувач відділу безпосередньо підпорядковується голові районної ради та  виконкому, а в разі його відсутності – заступнику голови районної ради та виконкому. На час відсутності в зв’язку з відпусткою, хворобою, відрядженням та іншими причинами, обов’язки завідувача відділу покладаються на заступника завідувача відділу.
- В своїй роботі завідувач відділу керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради, указами та розпорядженнями Президента України, рішеннями та постановами  Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голів обласної державної адміністрації, міської ради, районної у місті ради та виконкому, положенням про відділ соціально-економічного розвитку та ринкових відносин, іншими нормативними актами
4.1. Завдання та обов’язки
- Здійснює  безпосереднє керівництво діяльністю відділу і персонально відповідає за виконання покладених на відділ завдань. 
- Бере участь у розробці проектів програм соціально-економічного та культурного роз                             витку міста, цільових програм та організовує їх виконання . Здійснює контроль за виконанням квартальних і річних програм по виробництву товарної продукції промисловими підприємствами району .
- Вносить пропозиції до планів підприємств, установ та організацій незалежно від форм                                              власності, розташованих на території району, з питань, пов’язаних із соціально-економічним та культурним розвитком території, задоволенням потреб населення .  
- Готує проекти  рішень, розпоряджень виконкому за напрямами діяльності відділу.
- Бере участь у попередньому розгляді планів використання природних ресурсів місцевого значення на території району, подає пропозиції щодо розміщення, спеціалізації та розвитку підприємств, організацій незалежно від форм власності.
- Вносить пропозиції щодо залучення на договірних засадах спеціалістів підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності до участі в комплексному соціально-економічному розвитку району, міста.
- Бере участь у розгляді і погодженні планів підприємств, організацій та установ, що не належать до комунальної власності відповідних територіальних громад, здійснення яких може викликати негативні соціальні, демографічні, екологічні та інші наслідки; підготовці до них висновків і внесенні пропозицій до відповідних органів .
-  Бере участь в організації ярмарків, сприяє  розвитку всіх форм торгівлі .
- Здійснює регулювання основних напрямків розвитку аграрного сектора економіки,  контроль за виконанням проектів, планів і програм виробництва сільськогосподарської продукції.
- Здійснює контроль за станом погашення заборгованості до бюджету, до Пенсійного фонду, за енергоносії  підприємств та організацій району незалежно від форм власності.
- Проводить і використовує в роботі необхідний аналіз основних техніко-економічних показників господарської діяльності підприємств усіх форм власності, розташованих на території району,  аналізує стан соціально-економічного розвитку району, вносить пропозиції щодо усунення негативних та закріплення позитивних тенденцій.
 -  Бере участь у роботі комісій виконкому в межах компетенції.
 - Регулює роботу відділу щодо його ефективної взаємодії з іншими підрозділами, суміжними сферами, організаціями з питань, що стосуються діяльності відділу.
 -  Виконує завдання і доручення керівництва виконавчого комітету районної у місті ради.


4. 3. ПРАВА
 Завідувач відділу має право:
  - За дорученням керівництва представляти відділ в інших органах виконавчої влади з  питань, що належать до його компетенції. Організовувати ділове листування з органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями у межах наданих повноважень.
- За дорученням керівництва брати участь у нарадах, семінарах, конференціях з питань, що належать до його компетенції.
 -У встановленому порядку готувати запити на безкоштовне отримання від органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, громадських об’єднань необхідних статистичних та оперативних даних, звітів з питань, що стосуються діяльності відділу.
 - Здійснювати перевірку підприємств, організацій, установ згідно з чинним законодавством у межах наданих повноважень.
 - Вносити пропозиції щодо вдосконалення роботи відділу, району.

4. 4.  ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

       Завідувач відділу  несе відповідальність за  неякісне та несвоєчасне виконання покладених на відділ завдань, порушення норм етики поведінки, правил  внутрішнього трудового розпорядку згідно чинного законодавства.

         
            ПОГОДЖЕНО:

Голова районної у місті ради                                                                                  Л.Я.Третяк

Комментариев нет:

Отправить комментарий