Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

Програма захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012 – 2016 роки



                                                                    Додаток 1
                                                                      до рішення ХІV сесії районної             
                                                                      у місті  ради VІ скликання 
                                                                      14 грудня 2011 року  № 97

                                                                  Рішенням сесії ХІХ від 30.05.2012
                                                            «Про внесення змін до районної
                                                          Програми захисту прав дітей
                                                       та розвитку сімейних форм
                                                                виховання на 2012 – 2016 роки».

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

1.
Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет Комсомольської районної у місті Херсоні ради
2.
Розробник Програми

Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради

3.
Відповідальний виконавець Програми

Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради


4.
Підстави для розроблення
Декларація про права дитини, Конвенція ООН про права дитини, Закони України „Про Загальнодержавну програму „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права Дитини на період до 2016 року”, „Про місцеве самоврядування в Україні”, „Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей”, „Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”, „Про охорону дитинства”, „Про захист суспільної моралі”, Указ Президента України від 05 травня 2008 року № 411/2008 „Про заходи щодо забезпечення прав і законних інтересів дітей”, постави Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 866 „Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини”, від 08 жовтня 2008 року № 905 „Про затвердження Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей”  
5.
Учасники Програми
Управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті Херсоні ради; відділи виконавчого комітету Комсомольської районної у місті Херсоні ради:  служба у справах дітей, відділ соціально-економічного розвитку та ринкових відносин; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області, Комсомольський РП Суворовського МВ КВІ УДДУ ПВП в Херсонській області, Комсомольське районне управління юстиції у місті Херсоні, управління освіти Херсонської міської ради, Херсонський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді,  комунальний заклад „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”, Херсонський міський центр зайнятості, Комишанська селищна рада, Комсомольська районна організація Товариства Червоного Хреста України, органи самоорганізації населення

Термін реалізації Програми
2012 – 2016 роки
6.
Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

В межах асигнувань, які передбачатимуться загальним фондом бюджету району у місті
7.
Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього:




40500 тис. грн.
у тому числі: з районного бюджету
40500 тис. грн.
з інших джерел
що не заборонені чинном законодавством України





І. Проблема,
на розв’язання якої спрямована Програма
Стабільність держави, її економічний розвиток значною мірою залежить від фізичного та духовного розвитку дитини, ставлення держави до проблем дітей, їх інтересів та потреб.
Соціальний захист дітей є актуальною проблемою сьогодення, що має складний, інтегрований, багатоаспектний характер і повинна розглядатися та розв’язуватися у різних контекстах. Україна як член міжнародного співтовариства бере участь у діяльності зі створення сприятливого для дітей середовища, в якому гідний розвиток і захист їх прав забезпечується з дотриманням принципів демократії, рівності, миру, соціальної справедливості, з урахуванням духовних засад і традиційних цінностей українського суспільства, спрямованих на зміцнення сім’ї та морального здоров’я дітей в Україні. Комсомольський район міста Херсона є незмінним учасником реалізації державної політики щодо захисту прав та законних інтересів дітей.
Незважаючи на активізацію зусиль органів місцевого самоврядування щодо поліпшення становища дітей, створення умов для їх гармонійного розвитку, в районі суттєво не зменшується кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А одним із критеріїв стану захисту прав дитини та її добробуту як у державі, так і в районі є кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Питання безпритульності та бездоглядності дітей, незважаючи на позитивні зрушення, залишається актуальним. За останні роки в районі вдалося досягти зменшення кількості бездоглядних та безпритульних дітей (у 2008 році – 18 дітей, у 2009 році – 16 дітей, у 2010 році – 13 дітей, за 11 місяців 2011 року – 10 дітей), а також дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах (зі 141 дитини у 2008 році до 115 дітей у 2011 році). Завдання зацікавлених органів виконавчої влади - зберегти та посилити вказану тенденцію.
Причинами через які діти опиняються на вулиці є сімейні проблеми, вживання наркотиків, правопорушення, неспроможність багатьох сімей виховувати дітей, мотивована бідністю, безвідповідальністю батьків, безробіття, зростання цін на товари першої необхідності, зокрема, дитячі і, як результат, погіршення матеріального благополуччя населення району.
Трапляються випадки застосування батьками насильства до своїх дітей. Більшість дітей, які постраждали від жорстокого поводження, пережили психічну травму, у результаті чого вони розвиваються надалі із значними особистісними, емоційними і поведінковими особливостями. А це негативно впливає на їхнє подальше життя.
Найпоширеніші наслідки – втеча з дому, втягнення в підліткову злочинність, але найстрашніше – вчинення самогубства.
Діти, які покинуті батьками або самі покинули сім’ю, в якій не створено належних умов для життя та повноцінного розвитку, займаються бродяжництвом, жебракуванням, крадіжками, систематично вживають алкогольні напої, токсичні й наркотичні речовини та часто стають жертвами сексуальних злочинів, залучаються дорослими до протиправної діяльності. Життя і здоров’я таких дітей постійно перебуває під загрозою.
Разом з тим, викликає занепокоєння зростання показників дитячої злочинності. За підсумками січня - жовтня 2011 року кількість злочинів, скоєних неповнолітніми, зросла на 40,7% і склала 38  (27 у 2010 році).
Загалом, соціалізація дітей сьогодні проходить в умовах зміни системи цінностей і орієнтацій. Це ставить перед суспільством нові завдання щодо виховання дітей, опікування ними державою. Тобто, їм необхідні правовий захист і підтримка.
Правовий захист дітей являє собою систему заходів правового, організаційного, фінансового плану, спрямовану на забезпечення безпеки їх повсякденного життя і призначену для здійснення допомоги дітям, які з різних причин залишилися позбавленими (повністю або частково) тих пільг і послуг, які необхідні для їх нормального розвитку.
Актуальність проблем дитинства для перспективи розвитку держави разом із завданням посилення результативності позитивних процесів у цій сфері обумовлюють необхідність вироблення якісно нового підходу до забезпечення дітям нашого району повноцінного розвитку відповідно до їх потреб.
З огляду на вищевикладене, виникла потреба прийняття районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012 – 2016 роки (далі – Програма)


ІІ. Мета Програми
Метою Програми є забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в районі.

ІІІ. Шляхи та засоби розв’язання проблеми
Основними шляхами і напрямами реалізації Програми в районі є:
·        створення належних умов для збереження та зміцнення здоров’я дітей, формування здорового способу життя;
·        розвиток творчого потенціалу дітей, організація їх естетичного та патріотичного виховання;
·        створення умов для утвердження в суспільстві сімейних цінностей, матеріального забезпечення сімей з дітьми, забезпечення їх  морального здоров’я, виховання відповідального батьківства та запобігання соціальному сирітству;
·        здійснення раннього виявлення кризи в сім’ї, що може обумовити в подальшому безпритульність та бездоглядність дитини та надання комплексної допомоги сім’ям з дітьми;
·        організація результативної роботи щодо запобігання соціальному сирітству, реабілітації бездоглядних та безпритульних дітей, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування за рахунок зменшення кількості влаштування дітей до державних дитячих закладів;
·        запобігання використання дитячої праці та її ліквідація шляхом запровадження ефективних економічного, правового і соціального  механізмів, спрямованих на запобігання порушень законодавства щодо застосування праці дітей;
·        профілактика правопорушень з боку дітей, значне зменшення кількості злочинів, вчинених дітьми, приведення умов їх утримання у спеціальних установах для дітей у відповідність із міжнародними стандартами;
·        реалізації права дітей на сімейне виховання, насамперед, біологічними батьками, у родинах усиновлювачів, опікунів, піклувальників або в прийомних сім`ях, дитячих будинках сімейного типу;
·        забезпечення широкої участі дітей у житті суспільства;
·        обмеження поширення серед дітей ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та наркоманії;
·        поширення широкого висвітлення в засобах масової інформації питань щодо соціально-правового захисту дітей, дотримання положень Конвенції ООН про права дитини.

  ІV. Завдання і заходи Програми
·        підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, забезпечення належних умов для їх навчання, виховання та розвитку;
·        удосконалення методичної роботи щодо захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання;
·        підтримання функціонування Єдиної інформаційно-аналітичної системи „Діти” з метою обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, які бажають взяти їх на виховання;
·        проведення інформаційної кампанії серед дітей старшого шкільного віку з метою запобігання захворювання на ВІЛ/СНІД;
·        підвищення рівня культури сімейних стосунків і відповідальності батьків за виконання своїх обов’язків шляхом активізації участі батьків у семінарах, тренінгах, що сприяють формуванню сімейних цінностей;
·        удосконалення роботи з сім’ями, що мають дітей і опинилися у складних життєвих обставинах;
·        запобігання соціальному сирітству, подолання бездоглядності та безпритульності серед дітей;
·        забезпечення реалізації права дитини на захист від економічної експлуатації та від виконання будь-якої роботи, що може бути небезпечною для її здоров’я, стати перешкодою у здобутті нею освіти чи завдавати шкоди фізичному, розумовому, духовному і моральному розвитку;
·        активізація профілактичної роботи з метою запобігання правопорушень у дитячому середовищі;
·        розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
·        захист житлових і майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
·        інформаційно-просвітницька діяльність, співпраця із засобами масової інформації;
·        розроблення науково-методичних основ вирішення проблем дитинства, кадрове та матеріально - технічне забезпечення.
     Заходи  з виконання Програми наведені у додатку 1.

V. Строки виконання Програми

Програма реалізується протягом 2012 – 2016 років у один етап.
Початок виконання Програми – січень 2012 року, закінчення – грудень 2016 року.
VІ. Ресурсне забезпечення Програми
Забезпечення реалізації заходів, передбачених Програмою, здійснюється за рахунок коштів районного бюджету, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.
Орієнтовні обсяги фінансових витрат, необхідних для виконання Програми в цілому, складають 40500 тис. грн.
                           
                             VIІ. Координація та контроль за ходом
виконання Програми

Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради.

VІІІ. Очікувані кінцеві результати виконання Програми
Реалізація Програми сприятиме:
·        запровадженню на районному рівні системи захисту прав дітей та збереження їхнього здоров’я;
·        активізації діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадськості щодо підтримки сімей з дітьми;
·        зменшенню чисельності бездоглядних та безпритульних дітей;
·        поширенню практики сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
·        створенню умов для активізації національного всиновлення;
·        зменшенню правопорушень та злочинності серед неповнолітніх;
·        забезпеченню широкої участі дітей у житті суспільства;
·        забезпеченню поширенню соціальної реклами та широкого висвітлення в засобах масової інформації питань соціально-правового захисту дітей, дотримання положень Конвенції ООН про права дитини;
·        привернути увагу жителів району до проблеми захисту прав дітей;
·        комплексно вирішувати питання захисту прав дітей.



                                                            Додаток 1
до районної Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання на 2012 – 2016 роки

№ з/п
Найменування заходу
Термін виконання
(роки)
Відповідальні виконавці
І. Підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах,
 забезпечення належних умов для їх навчання, виховання та розвитку

1. 1
Організовувати та проводити святкові заходи ( екскурсії, конкурси, спортивні змагання, перегляди вистав та концертних программ, тощо) соціального спрямування для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах,  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:
- до Міжнародного  дня захисту дітей;
- до Дня спільних дій в інтересах дітей;
- до Дня знань;
- до Дня Святого Миколая;
- до Різдвяних та Новорічних свят
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
1.2.
Організація районної акції „Не залишимо без уваги жодної дитини”
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольська районна організація Товариства Червоного Хреста України
ІІ. Удосконалення методичної роботи щодо захисту прав дітей
та розвитку сімейних форм виховання
2.1.
 Випуск та розповсюдження буклетів, плакатів для дітей та батьків, громадян з питань захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
2.2.
Широке висвітлення в засобах масової інформації питань соціально-правового захисту дітей
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
ІІІ. Проведення інформаційної кампанії серед дітей старшого шкільного віку з метою запобігання захворювання на ВІЛ/СНІД
3.1.
Прийняття участі у проведенні в загальноосвітніх навчальних закладах району у Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом (першого грудня) уроків на тему: „Заради життя”
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; управління освіти Херсонської міської ради; комунальний заклад „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”
IV. Підвищення рівня культури сімейних стосунків і відповідальності батьків за виконання своїх обов’язків шляхом активізації участі батьків у семінарах, тренінгах, що сприяють формуванню сімейних цінностей
4.1.
Організація Центру психологічної, консультативної та правової допомоги батькам і молодим сім’ям щодо формування їхнього відповідального ставлення до виховання та розвитку дітей.
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Херсонський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді
V. Удосконалення роботи з сім’ями, що мають дітей і
 опинилися у складних життєвих обставинах
5.1.
Організація проведення семінарів і тренінгів для сімей, що мають дітей і
опинилися у складних життєвих обставинах
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Херсонський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді
VІ. Запобігання соціальному сирітству, подолання
бездоглядності та безпритульності серед дітей
6.1.

Забезпечення взаємоінформування щодо своєчасного виявлення, обліку дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.

2012-2016 роки
Служба у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення Комсомольської районної у місті Херсоні ради;
комунальний заклад „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”
6.2.
      Проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед  батьків, які не виконують виховних функцій, з метою усунення факторів, наявність яких унеможливлює утримання дітей у сім’ї.

2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; Комишанська селищна рада
6.3.
Проведення профілактичних рейдових заходів „Діти вулиці”, „Сімя”, „Вокзал”, Канікули”, „Урок”
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; Комишанська селищна рада; комунальний заклад „Херсонська міська клінічна лікарня імені Афанасія і Ольги Тропіних”; управління освіти Херсонської міської ради
6.4.

Удосконалення роботи щодо виявлення дітей, які не навчаються та вжиття заходів щодо здобуття ними освіти.
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради
 VІІ. Забезпечення реалізації права дитини на захист від економічної експлуатації та від виконання будь-якої роботи, що може бути небезпечною для її здоров’я, стати перешкодою у здобутті нею освіти чи завдавати шкоди фізичному, розумовому, духовному і моральному розвитку
7.1.

Здійснення перевірок стосовно дотримання законодавства про працю дітей на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності.
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради;
7.2.
Надання інформації на запити служби у справах дітей щодо працевлаштованих неповнолітніх

Херсонський міський центр зайнятості
VІІІ. Активізація профілактичної роботи з метою
запобігання правопорушень у дитячому середовищі
8.1.
Проведення роботи, спрямованої на виявлення і документування фактів незаконного продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів підліткам, а також вживання ними цих речовин
2012-2016 роки
Служба у справах дітей, відділ соціально -економічного розвитку та ринкових відносин Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради; Комишанська селищна рада
8.2.
Організація і проведення  профілактично-роз'яснювальної роботи з дітьми „групи ризику” (які самовільно залишають місце проживання чи навчання; мають підтверджені факти вживанні алкогольних напоїв, наркотичних і токсичних речовин; схильні до вчинення правопорушень або злочинів)
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради
8.3.
Забезпечення проведення для дітей профілактичних заходів (бесіди, лекції, консультації,  тренінги), у навчально-виховних закладах району з питань попередження вчинення правопорушень, злочинів, попередження та запобігання випадкам, коли діти стають жертвами злочинів, потерпають від насильства
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради; Комсомольське районне управління юстиції у місті Херсоні
8.4.
Проведення профілактично-роз'яснювальної роботи серед функціонально неспроможних сімей, у першу чергу з числа тих, де батьки зловживають алкогольними напоями, вживають наркотичні речовини, вчиняють насильство в сім'ї; профілактичні рейди за
місцем проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради; Херсонський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
8.5.
Проведення семінарів-тренінгів на теми „Розвиток життєвих навичок серед дітей, які мають девіантну поведінку”, „Профілактика тютюнопаління, вживання алкоголю та наркотичних речовин серед дітей, які скоїли злочини”
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський РП Суворовського МВ КВІ УДДУ ПВП в Херсонській області
8.6.
Організація і проведення профілактичних лекцій для  дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей, спрямованих на подолання негативних явищ у
підлітковому середовищі, запобігання соціальному сирітству
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради; Комсомольський ВМ ХМВ УМВС України в Херсонській області; управління освіти Херсонської міської ради
ІХ. Розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт
та дітей, позбавлених батьківського піклування
9.1
 Проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо всиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у разі неможливості всиновлення – влаштування їх під опіку, піклування, в сім’ї громадян, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
9.2.
Влаштування дітей з притулків
для дітей та центрів соціально-психологічної реабілітації до сімейних форм виховання
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
9.3.
Забезпечення функціонування Єдиної інформаційно - аналітичної системи „Діти” з метою обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, які бажають взяти їх на виховання; дітей. які опинились у складних життєвих обставинах:
-         обслуговування комп’ютерної техніки (ремонт, придбання запчастин для комп’терної техніки, сканера і фотоапарата);
супроводження та технічне обслуговування програмного забезпечення для комплексної системи захисту інформаційно - аналітичної системи «Діти».
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
9.4.
Проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення щодо розвитку
сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту прав, інтересів та свобод дітей
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
Х. Захист житлових і майнових прав дітей-сиріт та
дітей, позбавлених батьківського піклування
10.1.
Організація контролю за збереженням житла та майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
ХІ. Інформаційно-просвітницька діяльність,
 співпраця із засобами масової інформації
11.1.
Організація висвітлення у засобах масової інформації, теле- та  радіопрограмах питань щодо забезпечення в області захисту прав і свобод дітей, подолання дитячої бездоглядності та
безпритульності. Звертати увагу населення на зазначені соціальні проблеми для якнайширшого залучення до їх розв'язання
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради

ХІІ. Розроблення науково-методичних основ вирішення проблем дитинства, кадрове та матеріально-технічне забезпечення
12.1.
Вивчення та запровадження в практику ефективних технологій вітчизняного та зарубіжного досвіду з питань захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
у Комсомольському району
2012-2016 роки
Служба у справах дітей Комсомольської районної у місті Херсоні ради
12.2.
Укомплектування служби у справах дітей кваліфікованими кадрами відповідно до чинного законодавства, здійснення заходів щодо її достатнього матеріального - технічного забезпечення
2012-2016 роки
Комсомольська районна у місті Херсоні рада



Завідувач служби у справах дітей                                                    В. Зубенко


                                                                                                                Затверджено
рішенням ХІV сесії районної              
у місті  ради VІ скликання
                                                                   від 14 грудня 2011року    97
 
                  Щорічний кошторис  

для забезпечення виконання районної програми
захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
на 2012 – 2016 роки

з/п
Назва акції
Термін проведення
Сума
Примітки
1.
Організація і проведення свят (подарунки дітям, сувеніри, екскурсії, розважальні програми) :
2012-2016


1.1.
Міжнародний День захисту дітей
1 червня
10000.00

1.2.
Свято „День знань”

1 вересня
5000.00

1.3.
День спільних дій в інтересах дітей;

20 листопада
5000.00

1.4.
Святкування Дня Святого Миколая, Новорічних, Різдвяних свят
15 грудня –14 січня
10000.00

2
Організація районної акції „Не залишимо без уваги жодної дитини”
Протягом року
5000.00

3.
Виділення матеріальної допомоги дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах
Протягом року
 5000.00

4.
Витрати на виготовлення документів для влаштування дітей до  сімейних форм виховання, дитячих державних закладів
Протягом року
500.00


Всього :                                                                        

40500.00



Керуючий справами виконкому                                                 В. Рижкова
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий