Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 июля 2014 г.

Про упорядкування дрібно – роздрібної торгівлі, ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі, контроль за станом благоустрою в районі




Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
_________________________                                                          № ________

     Про упорядкування дрібно –
     роздрібної торгівлі, ліквідацію
     та запобігання виникнення
     стихійної торгівлі, контроль
     за станом благоустрою в районі

     Заслухавши інформацію завідувача відділу соціально-економічного розвитку та ринкових відносин Великих Л.В. про звернення громадян та адміністрації ринків ТОВ "ЛІКА",  ТОВ "Шуменський ринок" щодо ліквідації стихійної торгівлі та дотримання правил благоустрою на прилеглій до ринків території, з метою запобігання випадків несанкціонованої торгівлі, керуючись статтями 41, 52 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", виконком районної у місті
вирішив:
     1. Інформацію "Про упорядкування дрібно – роздрібної торгівлі, ліквідацію та запобігання виникнення стихійної торгівлі, контроль за станом благоустрою в районі" прийняти до відома (додається).
     2. Комсомольському районному відділенню міліції Херсонського міського відділу УМВС України в Херсонській області вжити заходи щодо недопущення стихійної торгівлі на прилеглій до ринків  території згідно чинного законодавства.                 
                                                                            На період сезонної торгівлі
     3. Звернутись з клопотанням до  виконавчого комітету Херсонської міської ради щодо  вирішення питання з ліквідації стихійної торгівлі в районі.

                                                                           До 18.07.2014р.
    4. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою.


     Голова районної у місті ради                                                   Л. Я. Третяк

     Керуючий справами виконкому                                                         В.О. Рижкова
   


Інформація
про упорядкування дрібно – роздрібної торгівлі, ліквідацію та
запобігання виникнення стихійної торгівлі, контроль
за станом благоустрою в районі

     До виконкому районної у місті ради надійшло звернення від генерального директора ТОВ "Ліка" Лемця В.Д. та громадян, які торгують на ринку по вул.. Патона, 8 щодо ліквідації стихійної торгівлі на прилеглій  до  ринку території біля кафе "Медуза", де порушуються правила благоустрою, руйнується асфальтове покриття пішохідних  доріжок, захаращується зелена зона, а головне, що все це загрожує здоров'ю громадян, які купують продукцію прямо з землі без проходження  лабораторних перевірок. Торгівці ринку висловлюють обурення, що порушуючи  санітарно-епідеміологічний стан, руйнуючи зелену зону, громадяни, які торгують за територією ринку не сплачують податки до місцевого бюджету, залишають за собою сміття, яке змушені прибирати працівники ринку. Дирекція ринку запевняє, що на території є вільні місця для здійснення торгівлі.    
     Також, з цього питання зверталась і адміністрація ТОВ "Шуменський ринок",  де на прилеглій до ринку території торгують з землі живою рибою, молочними продуктами, тощо.
     Громадяни, які здійснюють несанкціоновану торгівлю на алеї по вул. Комкова, що прилягає до ТОВ «Унікум, ЛТД» ринок «Житлоселище», також порушують Порядок провадження торговельної діяльності та Правила благоустрою міста.
     Згідно делегованих повноважень, затверджених рішенням ІІІ сесії міської ради VI скликання від 28.12.2010р. №23 «Про визначення обсягу і меж повноважень районних у місті Херсоні рад та їх виконавчих органів», районним у місті радам та їх виконавчим органам не делеговано ліквідація стихійної торгівлі, але спеціалісти району постійно приймають участь в роботі по ліквідації в районі стихійної торгівлі, входячи в склад міської робочої групи з цього питання.
     Тому,  слід звернутись з клопотанням до виконавчого комітету міської ради щодо  вирішення питання по ліквідації стихійної торгівлі в районі.

    


     Завідувач відділу
     соціально-економічного
     розвитку та ринкових відносин                                                    Л.В.Великих

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий