Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 21 июля 2014 г.

Законодавча ініціатива народних депутатів: М.В.Опанащенко та І.О.Рибакова.

Ліберальною партією України розроблено і внесено законодавчу ініціативу щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати. Відповідні законопроекти,  № 4842 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)» та № 4843 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)», зареєстровані у Верховній Раді України 12.05.2014р., передбачають:
1) встановлення погодинного розміру мінімальної заробітної плати у розмірі 25 грн., місячного – 4171 грн. Ніхто не повинен отримувати менше !
2) скасування залежності мінімальної заробітної плати від розміру мінімального прожиткового мінімуму.
3)щорічний перегляд за ініціативою Кабінету Міністрів України визначеного розміру мінімальної заробітної плати з урахуванням індексів споживчих цін.  
      Автори законопроектів: народний депутат України, лідер Ліберальної партії України М.В.Опанащенко, народний депутат України І.О.Рибаков.

       Зараз законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати - 1218 грн. на місяць. І це не просто цифри, за ними – живі люди. Таку заробітну плату отримують і на неї живуть 3,05 млн. людей. На ці кошти можна лише виживати. Про розвиток особистості, збереження здоров’я та виховання дітей навіть не йдеться. Більшість з цього сегменту – молоді спеціалісти, які, з одного боку, ще не можуть претендувати на надбавки, доплати та інші виплати, які залежать від наявності та тривалості трудового стажу, а з іншого боку – змушені погоджуватися на будь-яку роботу, оскільки спеціалісти без досвіду є неконкурентоспроможними претендентами на ринку праці. Нашу молодь ми прирікаємо на життя у злиднях в Україні, або на пошук роботи у іншій країні.
    
Заробітна плата українців, які одержують зарплату з бюджету (лікарі, вчителі, чиновники,  спеціалісти органів місцевого самоврядування), є також критично низькою. Від праці цих людей залежать більшість процесів життєдіяльності держави і суспільства. Низькі зарплати бюджетників спричиняють масовий відтік кадрів. Якщо ситуація не зміниться, невдовзі у бюджетній сфері не буде кому працювати.

      Світова спільнота в особі відповідних організацій ООН, із залученням науковців,  давно визнала, що граничним показником погодинної заробітної плати є 3 долари, що сьогодні становить близько 34,00 грн. Заробітна плата, що є нижчою за цей показник, виштовхує працівника за граничний рівень його життєдіяльності, за яким іде руйнування трудового потенціалу економіки. Зараз наш працівник із заробітною платою 7,30 гривні (0,6 долари) на годину обмінює свою працю на продукцію та послуги, ціни яких зрівнялися зі світовими.

      Зубожіння дійшло межі, за якою починається невиправна втрата людського потенціалу і вимирання нації. Злидні роблять суспільство вразливим до радикальних та екстремістських закликів.
Люди поставлені у граничні умови для свого фізичного виживання. За даними Держстату, половина населення України витрачає більше 60% свого бюджету на продукти харчування - кожна друга родина живе за межею бідності.
      Мінімальна оплата праці – це безумовне обмеження, яке враховується при плануванні розвитку державної економіки, при прийнятті кожного закону, кожної державної чи регіональної програми. Роботодавці, зокрема і держава, планують свою діяльність, маючи зараз таке обмеження на рівні 1218 грн. Іде поступове знищення трудового потенціалу країни.

      Зараз молоді родини в Україні переведені на хліб і воду! Заробітна плата двох осіб забезпечує родині лише 5 гривень на обід для одного члена родини. На сніданок, обід та вечерю кожен член родини може придбати для себе лише скибку хліба і стакан води. При цьому грошей на ліки, одяг, житло – з їх заробітної плати не залишиться

      Саме держава повинна відстояти право своїх громадян отримувати гідну оплату своєї праці. Встановивши це основною умовою для розвитку бізнесу та інвестування, держава забезпечить конституційне право громадян на гідний рівень життя для себе та своєї родини.
    Неможливо домогтися підвищення ефективності чи продуктивності праці від людини, яка знаходиться на межі виживання.

      Прийняття запропонованих Ліберальною партією України законопроектів   щодо збільшення розміру мінімальної заробітної плати № 4842 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)» та № 4843 «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік" (щодо подолання економічної кризи та створення умов, за яких кожен працюючий зможе забезпечити гідний рівень життя для себе та своєї родини)» забезпечить конституційне право громадян на достатній життєвий рівень для себе та своєї родини.
     Крім того, підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1218 до 4171 грн. (погодинного розміру - з 7,10 грн. до 25 грн.) гарантує гідний розмір пенсій, повернення поваги до праці, розвиток ефективного виробництва. Ми створимо умови, за яких молодь буде працювати в Україні, а не шукати кращої долі за кордоном, молоді люди будуть мати можливість придбати власне житло та планувати сім’ю. Бюджети всіх рівнів отримають гарантовані додаткові надходження від сплати податку на доходи фізичних осіб. Збільшення надходжень від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  вирішить питання дефіциту Пенсійного фонду України.



Комментариев нет:

Отправить комментарий