Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

П О Л О Ж Е Н Н Я Про організаційно-контрольний відділ виконавчих органів Комсомольської районної у місті ради




Додаток   до рішення
V  сесії районної  у місті ради VI скликання
“_25_” січня 2011 року №23







П О Л О Ж Е Н Н Я
Про організаційно-контрольний відділ виконавчих органів
Комсомольської районної у місті ради

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Організаційно-контрольний відділ є структурним підрозділом виконавчих органів Комсомольської районної у місті Херсоні ради, підзвітним і підконтрольним районній у місті раді, підпорядкованим її виконавчому комітету, голові районної у місті  ради, заступникам голови районної у місті ради, керуючому справами виконкому.
У своїй діяльності організаційно-контрольний відділ керується Конституцією України, чинним законодавством, указами і розпорядженнями Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями міського голови, рішенням сесії Комсомольської районної у місті ради та її виконавчого комітету, а також іншими нормативними, інструктивними методичними документами та цим Положенням.
ІІ. ЗАВДАННЯ І ФУНКЦІЇ ОРГАНІЗАЦІЙНО-КОНТРОЛЬНОГО ВІДДІЛУ.
      Основними завданнями організаційно-контрольного відділу є:
-         забезпечення діяльності виконкому по здійсненню реалізації соціально-економічних планів і програм розвитку району, взаємозв’язку з управліннями, відділами та структурними підрозділами виконкому, представницькими органами державної влади, трудовими колективами та організаціями, органами самоорганізації населення;
-         здійснення контролю за виконанням актів органів місцевого самоврядування, розпоряджень голови облдержадміністрації, міського голови, голови районної у місті ради.
2.1. Виходячи з повсякденних завдань, організаційно-контрольний відділ виконує такі функції:
2.2.1. Вивчає і організує роботу структурних підрозділів виконкому по виконанню законів і Указів  Президента  України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень облдержадміністрації, рішень виконкому, розпоряджень голови районної ради, стану організації контролю, дотримання  організаційної дисципліни, інформує з цих питань заступників 3 голови ради, керуючого справами виконкому;
2.2.2. Разом з структурними підрозділами виконкому готує документи (заходи, розпорядження, рішення); здійснює контроль за своєчасним доведенням їх до виконавців та контролює їх виконання;
2.2.3. Координує діяльність відділів, управлінь, структурних підрозділів з питань виконавчої дисципліни, надає їм методичну та практичну допомогу;
2.2.4. Проводить організаційну роботу по підготовці та проведенню виборів в органи місцевого самоврядування, Верховної Ради України, Президента України, референдумів;
2.2.5. Вивчає і поширює досвід роботи відділів і управлінь виконкому;
2.2.6. Організує проведення нарад та навчання працівників апарату виконкому;
2.2.7. Складає плани по виконанню Указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень облдержадміністрації, рішень сесій районної ради, а також засідань виконкому, апаратних нарад, занять, місячний план-календар проведення заходів виконкому, планує та організує проведення Дня контролю.
2.2.8. Розглядає за дорученням керівництва виконкому заяви і скарги, готує по них пропозиції, відповідні роз’яснення стосовно питань які входять до компетенції відділу. Працівники відділу (за дорученням керівництва) беруть участь у роботі сесій ради.
2.2.9. За дорученням керівництва виконкому організує та проводить комплексні перевірки з питань фактичного виконання контрольних документів вищестоящих органів та власних із залученням працівників відділів, управління, служби.
2.2.10. Готує матеріали для висвітлення організаційної роботи в засобах масової інформації.
2.2.11. Виконує нормативні вимоги діловодства виконкому.

ІІІ.СТРУКТУРА, КЕРІВНИЦТВО, ПРАВА І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗАВІДУЮЧОГО ОРГАНІЗАЦІЙНО-КОНТРОЛЬНИМ ВІДДІЛОМ.
3.1 Відділ має 3 штатні одиниці: завідувач відділу – 1 шт.од.; головний спеціаліст – 2 шт.од.
3.2. Завідувач відділу призначається на посаду і звільнюється з посади згідно чинного законодавства.
3.3. На посаду завідувача організаційно-контрольного відділу призначається особа з вищою освітою і достатнім досвідом практичної роботи державної служби, що орієнтується у чинному законодавстві та інших нормативних актах з питань, що входять до компетенції організаційно-контрольного відділу.
3.4. Завідувач організаційно -  контрольного відділу :
3.4.1. Керує усією діяльністю організаційно-контрольного відділу по виконанню обов’язків і функцій.
3.4.2 Забезпечує підготовку матеріалів на розгляд сесії районної у місті ради, виконкому та керівництву з питань, що входять до компетенції відділу.
3.4.3. Забезпечує раціональний розподіл обов’язків між працівниками відділу та вимагає від них чіткого виконання обов’язків і функцій, передбачених трудовим законодавством, цим Положенням, посадовими інструкціями та правилами внутрішнього розпорядку.
3.4.4. Подає керівництву виконкому пропозиції щодо прийняття на роботу, переміщення та звільнення працівників оргвідділу, а також їх преміювання та накладення дисциплінарних стягнень.
3.4.5 Завідувач відділу систематично вивчає зміни в чинному законодавстві та  проводить навчання спеціалістів відділу з цих питань.
3.4.6. Забезпечує:
-         підготовку проектів рішень сесій районної ради, виконкому, розпоряджень голови районної у місті ради та інших службових документів з питань, які відносяться до компетенції відділу;
-         одержання оперативної інформації про соціально-економічну ситуацію в районі від структурних підрозділів виконкому, а при виникненні гострих проблем, працівники відділу оперативно опрацьовують інформацію та    доводять  до відома керівництво виконкому
3.4.7. Вирішує питання взаємодії відділу з відповідними службами облдержадміністрації, міськвиконкому, управліннями, відділами, громадськими та трудовими колективами.
 3.4.8. Вирішує питання планування роботи виконкому, формує проекти планів–календарів основних заходів на місяць, узагальнює плани роботи виконкому, організовує виконання контрольних документів згідно передбаченому терміну.
3.4.9. Організує розгляд скарг і заяв, що доручаються керівництвом, контролює їх перевірку працівниками відділу, готує висновки і пропозиції.
3.4.10. Здійснює контроль за дотриманням у відділі правил внутрішнього трудового розпорядку, інструкції з діловодства та контролю.
3.4.11. Для виконання завдань, покладених на організаційно - контрольний відділ, одержує необхідну інформацію від управлінь, відділів, служб виконкому.
3.4.12. Завідувач організаційно-контрольного відділу має право від імені  виконкому надавати відповідь з питань організаційної роботи.
3.4.13. Вимоги завідувача, що ставляться в межах повноважень організаційно-контрольного відділу, є обов’язковими для структурних підрозділів виконкому, до яких вони звертаються.
3.4.14. Завідувач організаційно-контрольного відділу несе персональну відповідальність за невиконання завдань, передбаченим цим Положенням. Відповідальність інших працівників відділу визначається Положенням про відділ та посадовими інструкціями.

 Погоджено:

Керуючий справами виконкому                                                                В.О.Рижкова



Ознайомлений:

Завідувач організаційно -
         контрольним відділом                                                                              Л.В.Чайка




Комментариев нет:

Отправить комментарий