Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

четверг, 10 июля 2014 г.

Новини ДПІ у Херсонській області


                        
Херсонський мільйонер сплатив у Бельгії понад 800 тис. грн податку
Цього року, в рамках „Деклараційної кампанії 2013”, 7херсонських мільйонерів подали до ДПІ у м. Херсоні податкові декларації про майновий стан. Загалом вони задекларували 20,7 млн. грн доходів та сплатили до бюджету 2,5 млн грн податку.
Переважно, свої доходи херсонські мільйонери отримали від продажу нерухомості, виграшу у лотерею, заробітної плати, подарунків та доходів із-за кордону.
Зокрема один із херсонців свої доходи отримав у Бельгії. Він задекларував понад 1,6 млн грн доходів, однак податок у сумі понад 800 тис. грн  був сплачений закордоном.
Зазначимо, що відповідно до ст. 13 Податкового кодексу України, доходи отримані резидентом України з джерел за межами України включаються до складу загальної річного оподатковуваного доходу, крім доходів, що не підлягають оподаткуванню.
При цьому, суми податків і зборів, сплачені за межами України, зараховуються під час розрахунку податків і зборів в Україні. Для отримання права на зарахування сплаченого закордоном податку, платник зобов’язаний отримати довідку від державного органу, уповноваженого утримувати податок. Зазначена довідка підлягає легалізації у відповідній країні, відповідній закордонній дипломатичній установі України.

Херсонські радіочастоти принесли державній казні
                                            майже 400 тис. гривень
Протягом січня-травня цього року херсонські суб’єкти господарювання сплатили 397 тис. грн збору за користування радіочастотним ресурсом України. Це в  разів більше, ніж у минулому році.   
Зазначимо, що станом на 1 липня в ДПІ у м. Херсоні обліковується          47 суб’єктів господарювання - платників цього збору. Серед них 41 підприємство і 6 – підприємців. Всі вони сумлінно виконують свої зобов'язання перед державою та не мають заборгованості щодо сплати визначеної суми цього збору.
Нагадаємо, що відповідно до ст. 318 Податкового кодексу України платниками збору є загальні користувачі радіочастотного ресурсу України на підставі спеціальних ліцензій. Збір сплачується з дати видачі ліцензії, у строки, визначені для місячного податкового періоду.

Херсонці скористалися гарячою лінією „Пульс” Міндоходів
З початку року на сервіс «Пульс» Міністерства доходів і зборів України надійшло 25 звернень від херсонських платників податків. Із них 7 звернень надійшли від представників підприємств, 14 – від підприємців та городян. Ще 4 звернень були аноніми.
Більшість звернень стосувалися надання довідок 22-ОПП та №3-ЄСВ,  проведення перевірки підприємця, внесення відомостей в реєстр застрахованих осіб, неможливості реєстрації податкових накладних тощо.
Всі повідомлення були оперативно розглянуті та опрацьовані, про що кожного заявника повідомлено персонально.
Нагадаємо, що для підвищення ступеню довіри громадян Міндоходів України впровадило єдиний антикорупційний сервіс «Пульс» (044-284-00-07). Він є доступним клієнтам як податкової, так і митниці.
Цей сервіс попереджує труднощі в спілкуванні, некоректне ставлення, перевищення повноважень, неякісне обслуговування.

Підтримка армії не оподатковується
При виплаті фізичній особі доходу за пред’явленим сертифікатом казначейського зобов’язання «Військові» він не підлягає оподаткуванню та не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника. Це стосується як доходу, що виплачується АТ «Ощадбанк» кожні шість місяців (сертифікат містить 4 купони), так і одноразового погашення  казначейських зобов’язань. 
Водночас при продажу сертифікату «Військові» на вторинному ринку,  інвестиційний прибуток, отриманий фізичною особою, не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу такого платника та не підлягає оподаткуванню. 
Нагадаємо, громадяни з метою надання фінансової допомоги вітчизняним Збройним силам для підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави можуть придбати сертифікати казначейського зобов’язання «Військові» в ПАТ «Державний ощадний банк України».

Наступного року новації податкового законодавства „торкнуться” і херсонських аграріїв
Для платників фіксованого сільськогосподарського податку (далі — ФСП) передбачені зміни у порядку визначення бази оподаткування цим податком з 1 січня 2015 року, а саме: запровадження індексації нормативної грошової оцінки сільськогосподарських угідь для визначення бази оподаткування ФСП.
Новою редакцією п. 303.1 Податкового кодексу України  визначено, що базою оподаткування ФСП для сільськогосподарських товаровиробників є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого розд. ХІІІ цього Кодексу.
Базою оподаткування податком для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) є нормативна грошова оцінка одного гектара ріллі в АР Крим або в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного станом на 1 січня базового податкового (звітного) року відповідно до порядку, встановленого розд. ХІІІ цього Кодексу.
Наведені зміни, які наберуть чинності з 2015 року, встановлено п. 28 розд. І Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”.

Пенсійний фонд „заплатить податки”
З 1 липня 2014 року набули чинності зміни до Податкового кодексу України в частині податку на доходи фізичних осіб, передбачені прийнятим Верховною Радою Законом «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». 
Зокрема, відповідно до запроваджених змін, до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку включаються суми пенсій або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду України чи бюджету, якщо їх розмір перевищує десять тисяч гривень на місяць, – у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами такі пенсії підлягають оподаткуванню чи оподатковуються у країні їх виплати. 
Отже, з 1 липня, з суми перевищення 10 тисяч гривень (на місяць) нарахованої пенсії, органи Пенсійного фонду, як податкові агенти, утримують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 15 % (17 %).

Ряди херсонських платників податків поповнили
більш ніж 2,5 тисячі городян
Однією з найпоширеніших адміністративних послуг, що надаються Центром обслуговування платників ДПІ у м. Херсоні є видача реєстраційних номерів облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Протягом січня-червня цього року херсонцям видано 4618 таких карток.
В тому числі 2634 херсонцю облікову картку видано вперше. Переважно це неповнолітні – цьогорічні випускники шкіл, які готуються до вступної кампанії.
Відтак, більш ніж 2,5 тисячі юних херсонців поповнили ряди херсонських платників податків.

Що роботи якщо бізнес-партнер відмовився 
надати податкову накладну?
Якщо продавець товарів/послуг відмовляється надати податкову накладну або порушив порядок її заповнення або порядок реєстрації в Єдиному реєстрі, то покупець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого постачальника. Ця заява є підставою для включення сум податку до складу податкового кредиту. Таке право зберігається за ним протягом 60 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або порушено порядок її заповнення чи порядок реєстрації в Єдиному реєстрі. 
До заяви потрібно додати копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв’язку з придбанням таких товарів/послуг або копії первинних документів, складених відповідно до Закону України ”Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.
Зазначимо, що надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеного продавця для з’ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов’язань з податку за такою операцією.


Комментариев нет:

Отправить комментарий