Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

ПОЛОЖЕННЯ про соціально-побутовий сектор ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ КОМСОМОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ



ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням V сесії районної
у місті ради VІ скликання
від 25 січня  2011 р. № 23

ПОЛОЖЕННЯ
про соціально-побутовий сектор
 ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ КОМСОМОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ

1. Загальні засади
1.1.   Соціально-побутовий сектор є структурним підрозділом виконавчих органів Комсомольської районної у місті ради, підзвітним та підконтрольним районній у місті раді, підпорядкований її виконавчому комітету та заступнику голови районної у місті ради.
1.2.   Сектор створено з метою поліпшення надання допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення.
1.3.   В своїй діяльності соціально-побутовий сектор керується Конституцією України, Законом України “Про місцеве самоврядування”, іншими законодавчими актами, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України, рішеннями сесій Комсомольської районної ради та її виконавчого комітету, регламентом роботи виконкому районної ради, розпорядженнями голови районної ради та виконкому, цим Положенням.
1.4.   Діяльність соціально-побутового сектору здійснюється на підставі перспективних та поточних планів роботи, узгоджених із заступником голови районної ради.
1.5.   Під час вирішення питань, що відносяться до компетенції соціально-побутового сектору, сектор взаємодіє з іншими управліннями, відділами та службами райвиконкому, іншими органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями.

2. Основні завдання та функції
            2.1. Соціально-побутовий сектор готує документи для надання грошової допомоги найбільш соціально незахищеним верствам населення.
2.2. Сектор займається оформленням допомоги на поховання громадян, які на день смерті не перебували в трудових відносинах з будь-яким підприємством, не навчались, не перебували на обліку у службі зайнятості населення та інші, а також не є пенсіонерами.
2.3.  Оформлює документи пільговій категорії громадян на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, згідно розпоряджень місцевих органів влади.
2.4. Веде облік громадян пільгових категорій, які мають пічне опалення та користуються скрапленим газом, для надання їм адресної грошової допомоги.
2.5.  Сектор займається питаннями опіки та піклування над повнолітніми громадянами з метою захисту їх особистих і майнових прав. Виконує функції контролю за діяльністю опікунів і піклувальників.
2.6. Веде облік та щомісяця нараховує компенсаційні виплати на продукти харчування дітям, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
2.7. Готує матеріали щодо створення та коригування інформаційного банку даних з метою проведення заходів до святкових або пам’ятних дат та інш.:
- учасників бойових дій та сімей загиблих в Афганістані;
- громадян, вік яких сягає за межі 90 років;

- багатодітних сімей;
- сімей, що виховують дитину-інваліда.
2.8. Перевіряє доцільність надання безкоштовного дитячого харчування на молочній кухні малозабезпеченим сім’ям, що мають немовлят.
2.9.Спеціалістами сектору ведеться робота згідно міської програми “Муніципальний хліб”
2.10. Сектор займається вивченням та систематизацією законодавчих актів, постанов та розпоряджень з питань, що входять до компетенції відділу.
2.11. Готує проекти рішень виконкому з питань, які відносяться до компетенції сектору.
2.12. За дорученням голови виконкому, його заступника розглядає заяви та скарги громадян, які надходять до виконкому, готує щодо них пропозиції.
             
            3. Структура соціально-побутового сектору
                        3.1. Соціально-побутовий сектор має 2 штатні одиниці:
- завідувач сектору - 1 шт. од.
- головний спеціаліст - 1 шт. од.
3.2. Працівники соціально-побутового сектору призначаються на посаду та звільняються з неї відповідно до Закону України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та Кодексу законів про працю.

4. Посадова інструкція завідувача сектору

Загальні положення

            Завідувач сектору у своїй діяльності керується Конституцією України, постановами Верховної Ради України, постановами Кабінету Міністрів України, Указами та розпорядженнями Президента України, розпорядженнями голови обласної державної адміністрації, голови міськвиконкому, голови районної ради та виконкому, положенням про соціально-побутовий сектор.
            Завідувач сектору підпорядковується безпосередньо заступнику голови районної ради, а за його відсутністю – голові районної ради та виконкому.
            Завідувач сектору призначається на посаду у відповідності до Закону України “Про службу  в органах місцевого самоврядування”, звільняється з посади згідно з КЗпП України.
            На посаду завідувача сектору приймається особа, яка має вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра, стаж роботи в органах місцевого самоврядування не менше 3 років, володіє державною мовою.

Функціональні обов’язки:

§         Керує діяльністю сектору, персонально відповідає за виконання покладених на сектор завдань та здійснення ним своїх функцій. Планує роботу сектору та контролює виконання запланованих заходів.
§         Постійно аналізує стан роботи з соціального захисту населення та в разі потреби вносить пропозиції щодо його покращення на засіданнях виконкому.
§         Проводить особистий прийом громадян з питань, що відносяться до компетенції сектору.
§         Аналізує роботу з розгляду листів, заяв та скарг громадян району з питань надання соціальної допомоги.
§         Складає звіти та надає інформацію про роботу сектору.
§         Готує матеріали на засідання виконкому, робочих груп районної ради.
§         Приймає участь у розробці районних, міських та обласних програм з проблем соціального захисту населення в межах компетенції сектору.
§         Займається питаннями опіки та піклування над повнолітніми громадянами з метою захисту їх особистих і майнових прав. Контролює діяльність опікунів і піклувальників.
§         Готує документи для надання грошової допомоги на соціальні потреби громадянам, що мешкають на території Комсомольського району (за виключенням громадян, що проживають на території Комишанської селищної ради).
§         Веде облік та готує інформацію про надання матеріальної допомоги громадянам, які мешкають на території району.
§         Оформлює допомогу на поховання громадян, які на день смерті не перебували в трудових відносинах з будь-яким підприємством, не навчались, не перебували на обліку в службі зайнятості населення та інш., а також не є пенсіонерами.
§         Систематично вивчає законодавчі акти та розпорядження, що відносяться до компетенції сектору. Консультує громадян з цих питань.
§         Приймає участь у заходах, що проводить райвиконком.
§         Виконує окремі доручення голови виконкому та його заступників.
§         Бере участь в організації роботи з благоустрою району.
§          

Права:

§         Отримувати у встановленому порядку від відділів і служб виконкому дані, необхідні для виконання покладених на нього функцій.
§         Брати участь у заходах з питань соціального захисту населення, які проводяться в місті та області.
§         Вносити пропозиції голові виконкому щодо покращення обслуговування громадян району.
§          
§         Відповідальність:
§         Завідувач сектору несе відповідальність за виконання посадових обов’язків у повному обсязі згідно з чинним законодавством України.
§          
§         3.13. Соціально-побутовий відділ сектор виконувати й інші завдання, покладені на нього головою виконкому та його заступником з виконавчої роботи.
§          





               П О Г О Д Ж Е Н О:

Заступник голови районної у місті ради                                                   Л. П. Назаренко


              ОЗНАЙОМЛЕНИЙ:
Завідувач соціально-побутового сектору                                              О.В. Величко


Комментариев нет:

Отправить комментарий