Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

Положення про відділ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНОГО забезпечення виконавчих органів Комсомольської районної у МІСТІ ради



               
                                                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО
                  рішенням V  сесії районної
               у місті ради VІ скликання
                  від 25 січня 2011 року № 23
Положення
про відділ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНІЧНОГО забезпечення
виконавчих  органів  Комсомольської
районної у МІСТІ ради

1.Загальне положення.

            Відділ інформаційно-технічного забезпечення є структурним підрозділом Комсомольської районної у місті ради, підзвітним і підконтрольним районній у місті раді, підпорядкованим виконавчому комітету, голові районної у місті ради та безпосередньо заступнику голови районної у місті ради.  
            У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, чинним законодавством, виконує роботи відповідно намічених планів районної у місті ради та її виконавчого комітету, затверджених головою Комсомольського районної у місті ради та виконкому.

2. Основні завдання.

            Виконання згідно посадових повноважень завдань з розробки, впровадження, розвитку та удосконалення систем, автоматизації на базі використання обчислювальної техніки і оргтехніки, з метою підвищення ефективності та удосконалення управління на всіх рівнях.
          Організаційно-технічне обслуговування районної у місті ради, виконавчого комітету, постійних комісій районної у місті ради та відділів, служб райвиконкому (за виключенням самостійних відділів).

 

3. Функції відділу.

            Для виконання покладених завдань відділ інформаційно-технічного забезпечення здійснює такі функції:
ü      проводить обстеження об’єкту управління, визначає першочергові завдання, що підлягають автоматизації. Організує приймання та впровадження типових проектів систем автоматизації від замовника, здійснює розробку завдань відділу, їх упро­вадження та зв’язок із загальною системою комп’ютерного забезпечення;
ü      розробляє заходи щодо створення систем комп’ютерного забезпечення. Здійснює контроль за виконанням робіт, забезпечує підрозділи методичними матеріалами та інструкціями для виконання запланованих робіт;
ü      забезпечує створення, зберігання та функціонування інформаційної бази на машинних носіях;
ü      аналізує ефективність виконання робіт по створенню систем автоматизації;
ü      забезпечує обробку інформації з використанням технічних засобів систем автоматизації, видає результати обробки за затвердженими формами;
ü      удосконалює організацію та планування обчислювальних робіт, забезпечує ефек­тивне використання обчислювальної техніки;
ü      розробляє спільно з підрозділами виконкому перспективні та поточні плани роз­робки створення систем автоматизації, представляє звіти виконання планів керівництва щодо встановлення форм та запитів;
ü      забезпечує занесення на магнітні носії матеріалів які пов’язані з підготовкою та проведенням сесій районної у місті ради, засідань постійних комісій районної у місті ради, засідань виконавчого комітету та розпоряджень голови виконкому, зберігання, систематизацію та накопичення цих матеріалів;
ü      забезпечує створення, поповнення та зберігання інформаційної бази на машинних носіях, яка потрібна для проведення виборів Президента, народних депутатів України та депутатів місцевих рад;
ü     організовує навчання операторів з питань створення та забезпечення функціональних систем автоматизації.

4. Структура відділу.

            Структура відділу має 3 штатні одиниці:
     -  завідувач відділу – 1 шт. од.;
     -  провідний спеціаліст – 1 шт. од.;
     -  головний спеціаліст по роботі з депутатами та постійними комісіями – 1 шт. од.
  Завідувач та спеціалісти відділу призначаються на посаду та звільняються  відповідно до чинного законодавства України.
          Обов’язки і права працівників відділу визначаються посадовими інструкціями.
5. ПОСАДОВА ІНСТРУКЦІЯ ЗАВІДУВАЧА ВІДДІЛУ.
5.1 Загальні положення.
Забезпечує та контролює виконання завдань з розробки, впровадження, розвитку та удосконалення систем, автоматизації на базі використання обчислювальної техніки і оргтехніки, з метою підвищення ефективності та удосконалення управління на всіх рівнях.
Призначається на посаду та звільняється головою райвиконкому у відповідності з чинним законодавством.
На посаду завідувача відділу призначаються особи з вищою освітою за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, магістра відповідного професійного спрямування.
Завідувач відділу підпорядкований заступнику голови районної ради.
Завідувачу відділу підпорядковуються спеціаліст І категорії – 1шт. од. та головний спеціаліст по роботі з депутатами – 1шт. од.
На час відсутності завідуючого відділом (відпустка, хвороба, тощо), його заміщує спеціаліст І категорії.
В роботі керується Конституцією та Законами України та іншими нормативно-правовими актами, рішеннями районної ради та виконавчого комітету, розпорядженнями голови районної ради та виконкому.
5.2 Завдання та  обов'язки.
Здійснює розробку завдань відділу, їх упровадження та зв’язок із загальною системою комп’ютерного забезпечення у виконкомі.
 Удосконалює організацію та планування обчислювальних робіт, забезпечувати ефективне використання обчислювальної та оргтехніки.
           Забезпечує і контролює внесення на магнітні носії матеріалів, які пов’язані з підготовкою та проведенням сесій районної ради, засідань постійних комісій, засідань виконавчого комітету та розпоряджень голови районної ради та виконкому, зберігання, систематизацію та накопичення цих матеріалів, створення відповідних архівів.
           Керує створенням, поповненням та зберіганням інформаційної бази на машинних носіях, яка потрібна для проведення виборів Президента, Народних депутатів України та депутатів місцевих рад.
           Організовує навчання працівників виконкому з питань створення та забезпечення функціональних систем автоматизації управлінської діяльності.
 Оформляє замовлення на необхідне обладнання, майно, матеріали.
 Керує роботою підлеглого складу.
 Досконало володіє знаннями щодо устрою і правил експлуатації обладнання.
 Систематично проводить заходи по системі технічного обслуговування обладнання, виконує можливий поточний ремонт.
 Супроводжує обслуговування програмного забезпечення у виконкомі.
 Інформує  працівників виконкому про обладнання, його технічний стан.
 Контролює дотримання належного санітарного стану у відділі.
 Підтримує сприятливий морально-психологічний клімат у відділі.
5.3  Права.
   Завідувач відділу має право:
Вносити пропозиції щодо модернізації комп’ютерної та організаційної техніки виконкому.
Вимагати від працівників виконкому своєчасного надання матеріалів, які пов’язані з підготовкою та проведенням сесій районної у місті ради, засідань постійних комісій, засідань виконавчого комітету та розпоряджень голови виконкому, а також даних, необхідних для інформаційної бази забезпечення проведення виборів Президента, народних депутатів України та депутатів місцевих рад.
Вимагати дотримання правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних норм при роботі у відділі.
Вимагати виконання своїх посадових обов’язків працівниками відділу, надавати пропозиції про заохочення і стягнення щодо підлеглих.
5.4 Відповідальність.
            Завідувач відділу несе відповідальність за неякісне та несвоєчасне виконання посадових інструкцій, порушення регламенту роботи виконкому, етики поведінки, обмежень пов’язаних зі службою в органах місцевого самоврядування.




П О Г О Д Ж Е Н О:
Заступник голови районної у місті ради                                                        В.А. Гайфуллін

Ознайомлений:

Завідувач відділу
інформаційно-технічного забезпечення                                                           Є.С.КалашніковН. В. КалашніковаЕЕ.ЕЕ

Комментариев нет:

Отправить комментарий