Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ВІДДІЛ ПЕРСОНІФІКОВАНОГО ОБЛІКУ ГРОМАДЯН ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ КОМСОМОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ



  1. Загальне положення.

        Відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян (надалі-відділ) є структурним підрозділом управління праці та соціального захисту населення районної у місті ради, яке є підзвітним  та підконтрольним районній у місті раді, підпорядкованим виконавчому комітету та голові районної у місті ради.
       Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства праці та соціальної політики, розпорядженнями голови облдержадміністрації, міського голови та голови районної у місті ради, наказами головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, а також Положенням про управління  та цим положенням.

2. Основні завдання.
       Створення Єдиного державного автоматизованого Реєстру (надалі-Реєстр) осіб, які мають право на пільги  та мешкають у межах району.
       Забезпечення включення до Реєстру інформації про осіб, які мають право на пільги.


  1. Відділ  відповідно до покладених на нього завдань:

      Оформляє компенсаційні виплати ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, ветеранам військової служби та органам внутрішніх справ, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші категорії громадян, на яких поширюється Закон України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, „Про соціальний захист дітей війни”, Закон України „Про жертви нацистських переслідувань”, Закон України “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, Закон України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, Закон України “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку”.
      Організовує збирання, систематизацію і зберігання загальних відомостей про пільговиків, пов’язані з реалізацією ними права на пільги.
      Видає посвідчення і талони на пільговий проїзд відповідно до Законів України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту, „Про жертви нацистських переслідувань”, “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”
      Оформляє документи громадянам, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, відповідно до чинного законодавства та розпоряджень місцевих органів влади.
      Веде облік пільговиків, багатодітних сімей шляхом формування на кожного пільговика персональної облікової картки згідно з формою "1-пільга", в якій використовується індивідуальний ідентифікаційний номер пільговика у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів.
     Видає посвідчення багатодітним сім’ям.
     Складає та подає звітів  в установленому порядку, згідно встановлених форм.
     Розглядає звернення громадян з питань, що належать до компетенції відділу, вживання заходів щодо усунення причин виникнення скарг.
     Вносить до Реєстру відповідні уточнення у разі визначення такими, що втратили чинність, чи зупинили дії законодавчих актів, на підставі яких пільговики отримують пільги.
     Готує матеріали з питань, що входять до компетенції відділу для висвітлення їх у засобах масової інформації.
     Супроводжує комп’ютерну архівну базу управління.

  1. Права.

      Отримувати від пільговиків інформацію та документи, що стосуються реалізації їх права на пільги.
      Проводити перевірку достовірності наданої інформації та поданих документів.
      Отримувати  відомості від пільговиків, органів виконавчої влади, де перебувають на обліку пільговики, підприємств та організацій, що надають послуги, а також від житлово-експлуатаційних організацій та державних органів реєстрації актів цивільного стану (в тому числі про осіб, які померли) для виконання покладених на відділ завдань
      Аналізувати стан справ і вносити начальнику управління праці та соціального захисту населення пропозиції з питань, які входять до компетенції відділу.
      Взаємодія з іншими структурними підрозділами управління  праці та соціального захисту населення, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, а також підприємствами, установами, організаціями та  громадськими об’єднаннями.


5. Структура.

       Відділ  складається із  4 штатних одиниць ( далі – шт..од.):
  -  завідувач відділу       -  1 шт. од.;
  -  головний спеціаліст  -  1 шт. од,;
  -  провідний спеціаліст  – 2 шт. од.;
        Всі спеціалісти відділу призначаються на посаду  начальником управління на конкурсній основі або як зараховані до кадрового резерву чи пройшли стажування.

       
6. Посадова інструкція завідувача відділу:

        Завідувач відділу персоніфікованого обліку громадян пільгових категорій організовує        роботу відділу.
        Забезпечує виконання покладених на відділ завдань, а саме: впровадження в дію основних напрямів соціальної політики України у сфері соціального захисту пільгових категорій громадян та малозахищених верств населення.
       Організовує,  контролює своєчасний розгляд та  виконання законодавчих і нормативних  актів, наказів, рішень вищестоящих органів державної влади, органів місцевого самоврядування, рішень та розпоряджень районної у місті ради і виконкому, наказів начальника Головного управління праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації, начальника управління праці та соціального захисту населення.
       Регулює роботу з ефективної взаємодії  відділу з іншими структурними підрозділами управління, організаціями, установами, підприємствами при вирішенні питань, що належать до діяльності відділу.
      Постійно аналізує стан роботи з питань персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян.
    Веде особистий прийом громадян з питань персоніфікованого обліку пільгових категорій громадян. 
     Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи відділу, подає пропозиції керівництву управління про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівників відділу, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівників. Забезпечує дотримання працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку.
      Завідувач відділу підпорядковується безпосередньо начальнику управління.
      На посаду завідувача відділу приймається особа, що має вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, стаж роботи за фахом в державній службі на посаді головного спеціаліста не менш 3-х років, або стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менш 5-ти років, володіє державною мовою.


      



Начальник управління праці та
соціального захисту населення                                                                                         Н.Г.Погорєлова




            ПОГОДЖЕНО:

Заступник голови районної у місті ради                                                              Л.П. Назаренко






































Комментариев нет:

Отправить комментарий