Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

понедельник, 7 июля 2014 г.

ПОЛОЖЕННЯ ПРО СЕКТОР З ПИТАНЬ ОБСЛУГОВУВАННЯ ІНВАЛІДІВ, ВЕТЕРАНІВ ВІЙНИ ТА ПРАЦІ УПРАВЛІННЯ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ КОМСОМОЛЬСЬКОЇ РАЙОННОЇ У МІСТІ РАДИ



Загальне положення .

  Сектор з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці (надалі сектор) є структурним підрозділом управління праці та соціального захисту населенн  районної у місті ради, яке є підзвітним  та підконтрольним районній у місті раді, підпорядкованим виконавчому комітету та голові районної у місті ради.
        Сектор у своїй діяльності керується Конституцією і Законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства праці та соціальної політики, розпорядженнями голови облдержадміністрації, міського голови та голови районної у місті ради, наказами головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, а також Положенням про управління праці та соціального захисту населення та цим положенням.


2. Основні завдання.

        Впровадження в дію основних напрямів політики України щодо соціального захисту  інвалідів, ветеранів війни та праці.
        Забезпечення здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення матеріально-побутових умов життя інвалідів війни та праці, військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, громадян похилого віку, які потребують обслуговування вдома, влаштування в будинки-інтернати (пансіонати) громадян похилого віку, інвалідів, та дітей- інвалідів, які мають потребу в цьому.

  1. Сектор відповідно до покладених на нього завдань:

        Оформляє та забезпечує компенсаційні та інші виплати ветеранам війни та праці, інвалідам, членам сімей загиблих воїнів, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші категорії громадян,  на яких поширюється Закони України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; “Про основи соціальної захищеності інвалідів України”; “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку України”; “Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні”, „Про жертви нацистських переслідувань”,  „Про соціальний захист дітей війни”, “Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.
        Організовує матеріально-побутове обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та інші категорії громадян, їх санаторно-курортне лікування та здійснює відповідно до чинного законодавства грошові компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяких категорій громадян.
        Оформляє в будинки-інтернати (пансіонати) громадян похилого віку, інвалідів, та дітей-інвалідів, які мають потребу в цьому.
        Проводить консультаційну та роз’яснювальну роботу серед населення з питань соціального захисту  інвалідів, ветеранів війни та праці.
        Проводить наповнення Центрального банку даних з проблем інвалідності.
        Проводить координацію діяльності центрів ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, центрів професійної медичної та соціальної реабілітації інвалідів.
        В установлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що належать до компетенції сектору і вживає відповідних заходів.
        Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальних захист населення.
       Вирішує в установленому законодавством порядку питання опіки та піклування над інвалідами та особами похилого віку.
       Організовує надання матеріальної допомоги на поліпшення соціально-побутових умов та лікування.
       Вирішує питання про надання за рахунок коштів місцевих бюджетів ритуальних послуг у зв’язку з похованням,  визначених законом категорій громадян.
       Проводить роботу щодо виконання міських програм „Вдячність” та „Муніципальний хліб”.

  1. Права.

       Одержувати безкоштовно від управлінь і відділів виконкому районної у місті ради, а також від підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, необхідну інформацію, документи та інші матеріали для виконання покладених на сектор завдань.
        Вносити начальнику управління праці та соціального захисту населення пропозиції з питань, які входять до компетенції сектору.
        Залучати спеціалістів з інших структурних підрозділів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, об’єднань   громадян (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до компетенції сектору.
         Взаємодія з іншими структурними підрозділами, органами місцевого самоврядування, а також з підприємствами, установами, організаціями, громадянами та їх обєднаннями.


5.Структура.
          Сектор складається із  3 штатних одиниць (далі – шт..од.):
- завідувач сектору      - 1 шт од.;
- провідний спеціаліст – 2 шт.од.;
Спеціалісти сектору призначаються на посади начальником управління на конкурсній основі або як зараховані до кадрового резерву чи пройшли стажування.


6. Посадова інструкція завідувача сектору з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці
      Організовує матеріально-побутове обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці, їх санаторно-курортне лікування та здійснює відповідно до чинного законодавства грошові компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяких категорій громадян.
       Забезпечує діяльність комісії у справах альтернативної (невійськової) служби та комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням статусу учасника війни.                   
       Проводить консультаційну та роз’яснювальну роботу серед населення з питань соціального захисту  інвалідів, ветеранів війни та праці.
       В установлені терміни розглядає звернення громадян з питань, що належать до компетенції сектору і вживає відповідних заходів.
       Забезпечує цільове використання бюджетних асигнувань, передбачених на соціальних захист населення.
       Вирішує в установленому законодавством порядку питання опіки та піклування над інвалідами та особами похилого віку. Здійснює контроль за діяльністю опікунів та піклувальників.
       Веде особистий прийом і консультує громадян і представників організацій, підприємств
 з питань обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці.
      Організує, регулює та контролює своєчасний та якісний розгляд спеціалістами сектора            звернень органів виконавчої влади, громадських об’єднань, підприємств, установ,  органі     зацій, громадян, а також готує за результатами їх аналізу проекти відповідних рішень.
       Виконує окремі доручення  начальника управління праці та соціального захисту населення, голови районної у місті ради та його заступників.
       Вживає необхідних заходів щодо вдосконалення організації роботи сектору, подає пропозиції керівництву управління про призначення на посади, звільнення з посад та переміщення працівника сектору, своєчасне заміщення вакансій, заохочення та накладання стягнень, сприяє підвищенню кваліфікації працівника. Забезпечує дотримання працівниками сектору правил внутрішнього трудового розпорядку.
       Завідувач сектору підпорядковується безпосередньо начальнику управління праці та соціального захисту населення..
       На посаду завідувача сектору приймається особа, що має вищу освіту відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, стаж роботи за фахом в державній службі на посаді головного спеціаліста не менш 3-х років, або стаж роботи за фахом в інших сферах управління не менш 5-ти років, володіє державною мовою.





Начальник управління праці та
соціального захисту населення                                                                                   Н. Г. Погорєлова

       
Погоджено:
Заступник голови районної у місті ради                                                                    Л. П. Назаренко

Комментариев нет:

Отправить комментарий