Гаряча лінія:

"Гаряча лінія" :
1) робочі дні: 8.00-17.00 год. - тел. 22-32-73
17.00-8.00
год. - тел. 22-65-85
2) вихідні та святкові дні: тел. 22-65-85


Графік роботи:
понеділок-четвер: 8.00-17.00 год.
п’ятниця: 8.00-15.45 год.
обідня перерва: 12.15-13.00 год.

пятница, 11 июля 2014 г.

Про виконання Закону України Про Державний реєстр виборців



Довідка про хід виконання
рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 12.12.2008 року № 170
«Про виконання Закону України „Про Державний реєстр виборців”

Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система,  створена для державного обліку громадян, які мають право голоса. Система “Державний реєстр виборців” введена в постійну (промислову) експлуатацію 29 вересня 2009 року й функціонує  майже 5 років.
Відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон) основними завданнями відділу ведення Державного реєстру виборців (далі — відділ ведення ДРВ), утвореного Рішенням XVI (позачергової) сесії Комсомольської районної у місті Херсоні ради V скликання від 10 серпня 2007 року №119, є:
- ведення  персоніфікованого  обліку  громадян  України,  які  мають  право  голоса,
- складання    списків   виборців   для   проведення   виборів   Президента   України, народних депутатів України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів, а також всеукраїнських та місцевих референдумів.
Станом на червень 2014 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 106 401 запис про виборців, з яких:
98248 - про виборців, які зареєстровані на території району (або зняті з реєстрації й на даний час перепрописуються),
 7907   - про виборців, які померли,
 163     - про виборців, громадянство яких припинено,
 83       - про виборців, які визнані судом недієздатними,
 626     - про виборців, які постійно не здатні пересуватись самостійно.
Записи, що містяться в базі даних Реєстру щодо осіб, які померли або громадянство яких припинено, зберігаються відповідно до пункту 6 статті 17 Закону з відповідною відміткою протягом п’яти років після настання зазначених обставин.
Загальна кількість будинків у районі складає 11 613, розташованих на 322 вулицях (з урахуванням території Комишанської селищної ради).
На виконання статті 22 Закону відділ ведення ДРВ на підставі відомостей суб’єктів подання (органів, закладів, установ та організацій) здійснює щомісячне поновлення бази даних Реєстру.
З липня 2013 року по червень 2014 року до відділу ведення ДРВ суб’єктами подання надано 186 відомостей з інформацією,  необхідною для ведення Реєстру, що містять 9 920 записів про виборців. А саме:
1) районним відділом управління Державної міграційної служби надано 78   відомостей про:
-  виборців, які зареєстрували своє місце проживання на території району - 2927 ос.,
-  виборців, які зняті з реєстрації за місцем проживання - 3277 ос.,
-  громадян  України, зареєстрованих у межах району, яким виповнилось 18 років - 973 ос.,
-  осіб, які набули громадянства України та отримали тимчасове посвідчення громадянина   України або паспорт громадянина України - 18 ос.,
-  осіб, громадянство яких припинено - 11 ос.,
-  виборців,   які   отримали   паспорт   громадянина   України  у  зв’язку   зі   зміною прізвища, імені, по батькові, дати або місця народження - 751 ос.
Загальна кількість внесених змін до Реєстру складає 7957.
2) органами Міністерства юстиції України надано 55 відомостей про:
- виборців, які проживали на території району та померли — 1652 ос.
           Загальна кількість внесених змін до Реєстру складає 1652.
3) військовою  частиною,  дислокованою  на  території  району  надано  14  відомостей про:
2
- виборців-військовослужбовців строкової служби, які прибули для проходження служби — 0 ос.,
- виборців-військовослужбовців строкової служби, які вибули з території дислокації військової частини — 60 ос.
Загальна кількість внесених змін до Реєстру складає 60.
4) районним судом міста Херсонга надано 26 відомостей про:
-  виборців, які були визнані судом недієздатними -  15 ос.
Загальна кількість внесених змін до Реєстру складає 15.
5) управлінням охорони здоров’я Херсонської міської ради надано 13 відомостей про:
- осіб, які постійно не здатні пересуватись самостійно — 236 ос.
Загальна кількість внесених змін до Реєстру складає 236.
Всі відомості надано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства. Станом на червень 2014 року всі відомості відділом ведення ДРВ опрацьовано на 100%.
Також  відповідно  до статті  22 Закону  відділ  ведення ДРВ  щомісяця отримує відомості про найменування нових та перейменування існуючих вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів, кутків), присвоєння номерів новим будинкам і зміну нумерації існуючих будинків на території району. На підставі поданих даних до підсистеми Реєстру “Адресний регістр” вносяться відповідні зміни. Так, за період, що розглядається, у зв’язку зі змінами в “Адресному регістрі” Реєстру та присвоєнням номерів новимм житловим будинкам відділом ведення ДРВ підготовлено проекти подання до Центральної виборчої комісії щодо зміни меж 27 постійних виборчих дільниць (постанова Центральної виборчої комісії від 24 січня 2012 року №11 “Про Порядок утворення звичайних, закордонних та спеціальних виборчих дільниць на постійній основі”).
За зазначений період відділом ведення ДРВ опрацьовано 8 доручень Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 138 записів кратних включень, що в 1,4 рази менше ніж за попередній період (у 2013 році 10 доручень — 195 знищених записів кратних включень; у 2012 році 18 доручень - 415 знищених записів кратних включень). Зменшення чисельності кратних включень свідчить про поліпшення якості даних Реєстру.
На виконання статей 27, 28 Закону відділом ведення ДРВ виготовлено  для кожної звичайної виборчої дільниці попередній та уточнений списки виборців для проведення позачергових виборів Президента України,  попередній та уточнений списки виборців для проведення виборів Херсонського міського голови — це чотири варіанти списків у двох примірниках (всього вісім).
Попередні списки виборців разом з іменними запрошеннями, виготовленими відділом ведення ДРВ кожному виборцю району, уточнені списки виборців передано представникам дільничних виборчих комісій відповідно до чинного виборчого законодавства.
Уточнення персональних даних Реєстру відповідно до статті 23 Закону здійснюється у разі встановлення факту невключення виборця до Реєстру, неправомірного включення або неправильностей у персональних даних виборця під час проведення візуального та автоматизованого контролю за повнотою і коректністю даних Реєстру, звернення виборця а також під час внесення змін до уточнених списків виборців.
Протягом звітного періоду відділом ведення ДРВ розглянуто 1424 звернення громадян з питань щодо:
включення до Реєстру - 432,
зміни ідентифікаційних персональних даних - 136,
зміни виборчої адреси - 115,
тимчасової зміни місця голосування — 718,
відмовлено - 23 (в зв’язку з тим, що зміни до Реєстру вже внесено).
3
Значна кількість звернень надійшла до відділу ведення ДРВ під час підготовки до проведення  позачергових виборів Президента України,  виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року:
1) 39 дільничних виборчих комісій з 51, розташованих на території  Комсомольського району,  передали до відділу ведення Державного реєстру виборців з метою уточнення попереднього списку виборців 303 звернення від виборців. 12 виборчих дільниць не передали жодного звернення;
2) безпосередньо до відділу ведення ДРВ звернулось 344 виборця.
Загальна кількість звернень щодо внесення змін до попереднього списку виборців ставить - 647 (0,7% від загальної кількості виборців району).
Керуючись статтею 7 Закону та Порядком тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 13 вересня 2012 року №893,  відділом ведення ДРВ розглянуто майже на 70 звернень громадян більше щодо тимчасової зміни місця голосування. Всі звернення розглянуто вчасно, з урахуванням вимог статей 19 і 20 Закону. Відповідні зміни внесено до Реєстру й враховано при виготовлені уточненого списку виборців. 
Відповідно до діючого виборчого законодавства голова, заступник голови або секретар дільничної виборчої комісії в день голосування мають право виправляти неточності та технічні описки в уточненому списку виборців. Відомості про виборців, включених чи виключених з уточненого списку виборців, а також про виборців, стосовно яких були внесені зміни, дільнична виборча комісія передає до відділу ведення Державного реєстру виборців. Зазначені відомості до відділу ведення ДРВ передали всі дільничні виборчі комісії, а саме:
  30  дільничних  виборчих   комісій   зазначили,  що  зміни  до  уточненого  списку виборців не вносились;
21 дільнична виборча комісія згідно поданих відомостей виправила неточності та технічні описки 252 виборцям.
Слід наголосити, що під час проведення виборчої компанії 2014 року письмових скарг від виборців до відділу ведення ДРВ не надходило, звернень на Урядову гарячу лінію і районного суду щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності відділу ведення ДРВ не зафіксовано.
На виконання статті 23 Закону відділом ведення ДРВ постійно здійснюється робота  щодо уточнення персональних даних виборців шляхом запитів до органів, закладів, установ і організацій. За зазначений період зроблено 195 запитів щодо уточнення даних понад 6,6 тисяч виборців:
            до Державної міграційної служби 157 запитів щодо 6291 ос.,
            до органів юстиції 35 запитів щодо 329 ос.,
            до органу охорони здоров’я 2 запити щодо 15 ос.,
            до районного суду 1 запит щодо 1 ос.
Крім того постійно проводиться візуально-автоматизований контроль за повнотою та коректністю персональних даних Реєстру, здійснюється перевірка бази даних Реєстру на відповідність вимогам Закону. Щомісяця відділом ведення ДРВ переглядається близько 500 записів про виборців та опрацьовується близько 30 некоректних записів (значення поля «ім’я» і «по батькові» зустрічається рідко або помилкове, недопустимі символи в полі «прізвище», «ім’я» та «по батькові», не зазначено район, область у полі «місце народження»).
 Роз’яснення про внесення змін до чинного законодавства щодо ведення Реєстру, оголошення для виборців із запрошенням перевірити свої персональні дані у Реєстрі друкуються у засобах масової інформації (газета “Херсонський вісник”), розміщуються на сайті виконкому.

4
Робота щодо підтримки Реєстру в актуальному стані, уточнення персональних даних виборців триває.


  Завідувач відділу ведення ДРВ                                                                          О.І.Смирнова














































Комсомольська районна у м. Херсоні рада
Виконавчий комітет
РІШЕння
11 липня 2014 року                                                                          № ________


Про хід виконання рішення виконавчого
комітету районної у місті ради від 12.12.2008р.
№170 “Про виконання Закону України
“Про Державний реєстр виборців”


Державний реєстр виборців (далі - Реєстр) - це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система,  створена для державного обліку громадян, які мають право голоса.
Станом на червень 2014 року в базі даних Реєстру по Комсомольському району зафіксовано 106 401 запис про виборців, з яких:
98248 - про виборців, які зареєстровані на території району (або зняті з реєстрації й на даний час перепрописуються),
 7907   - про виборців, які померли,
 163     - про виборців, громадянство яких припинено,
 83       - про виборців, які визнані судом недієздатними,
 626     - про виборців, які постійно не здатні пересуватись самостійно.
Загальна кількість будинків у районі складає 11 613, розташованих на 322 вулиці (з урахуванням території Комишанської селищної ради).
На виконання вимог Закону України “Про Державний реєстр виборців” (далі - Закон) відділом ведення Державного реєстру виборців (далі - відділ ведення ДРВ) ведеться наступна робота.
            Відповідно до статті 22 Закону відділ ведення ДРВ на підставі відомостей суб’єктів подання здійснює щомісячне поновлення бази даних Реєстру. З липня 2013 року по червень 2014 року до відділу ведення ДРВ суб’єктами подання надано 186 відомостей з інформацією,  необхідною для ведення Реєстру, що містять 9 920 записів про виборців. Всі відомості надано своєчасно з дотриманням вимог чинного законодавства. Станом на червень 2014 року всі відомості відділом ведення ДРВ опрацьовано на 100%.
У зв’язку зі змінами в “Адресному регістрі” Реєстру та присвоєнням номерів новимм житловим будинкам відділом ведення ДРВ переглянуто межі 27 постійних  виборчих дільниць і підготовлено проекти подання до Центральної виборчої комісії щодо зміни їх меж.
 За зазначений період відділом ведення ДРВ опрацьовано 8 доручень Центральної виборчої комісії, на підставі яких  знищено 138 записів кратних включень, що в 1,4 рази менше ніж за попередній період.
На виконання статей 27, 28 Закону відділом ведення ДРВ виготовлено  для кожної звичайної виборчої дільниці попередній та уточнений списки виборців для проведення позачергових виборів Президента України,  попередній та уточнений списки виборців для
2

проведення виборів Херсонського міського голови — це чотири варіанти списків у двох примірниках. Одночасно зі списками виготовлено іменні запрошення кожному виборцю.
Протягом звітного періоду відділом ведення ДРВ розглянуто 1424 звернення громадян, більшість з яких надійшла до відділу ведення ДРВ під час підготовки до проведення  позачергових виборів Президента України,  виборів Херсонського міського голови 25 травня 2014 року. Загальна кількість звернень щодо внесення змін до попереднього списку виборців ставить - 647 (0,7% від загальної кількості виборців району). 718 громадян звернулись до відділу ведення ДРВ із заявою щодо тимчасової зміни місця голосування.
Всі звернення розглянуто вчасно й внесено відповідні зміни до Реєстру.
Відділом ведення ДРВ отримано від дільничних виборчих комісій відомості про виборців включених/виключених з уточненого списку виборців, а також про виборців, стосовно яких були внесені зміни. 30 Дільничних виборчих комісій з 51 зазначили, що зміни до уточненого списку не вносились.
Слід наголосити, що під час проведення виборчої компанії 2014 року письмових скарг від виборців до відділу ведення ДРВ не надходило, звернень на Урядову гарячу лінію і районного суду щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності відділу ведення ДРВ не зафіксовано.
На виконання статті 23 Закону відділом ведення ДРВ постійно здійснюється робота  щодо уточнення персональних даних виборців шляхом запитів до органів, закладів, установ і організацій. За зазначений період зроблено 195 запитів щодо уточнення даних понад 6,6 тисяч виборців.
Щомісяця  відділом   ведення  ДРВ  переглядається  близько  500  записів   про виборців та опрацьовується близько 30 некоректних записів.
            Враховуючи викладене вище, виконком районної у місті ради


                                                                          ВИРІШИВ:

  1. Інформацію  завідувача  відділу  ведення   Державного  реєстру  виборців  Смирно-
вої О.І. про хід виконання рішення виконавчого комітету районної у місті ради від 12 грудня 2008 року № 170 “Про виконання Закону України “Про Державний реєстр виборців” прийняти до відома.

  1. Продовжити роботу щодо контролю за наданням органами, закладами, установами, організаціями інформації, необхідної для поновлення даних Реєстру.
                                                                                         Відповідальний: завідувач відділу  
                                                                                         ведення Державного реєстру виборців
                                                                                         Термін: протягом 2014-2015 рр.
3.  Проводити щоквартально наради-навчання  з представниками суб’єктів надання інформації щодо змін у чинному законодавстві з питань ведення Реєстру.
                                                                                        Відповідальний: завідувач відділу  
                                                                                        ведення Державного реєстру виборців
                                                                                        Термін: протягом 2014-2015 рр.
     4.  Висвітлювати необхідну інформацію з питань ведення Реєстру у засобах масової інформації, сайті виконкому.
                                                                                        Відповідальний: завідувач відділу  
                                                                                        ведення Державного реєстру виборців
                                                                                        Термін: протягом 2014-2015 рр.

3

5.     Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконкому В.О.Рижкову.





Голова районної у місті ради                                                                              Л.Я.Третяк



Керуючий справами виконкому                                                                         В.О.Рижкова






































ПРОЕКТ РІШЕННЯ ПІДГОТУВАВ


Завідувач відділу ведення
Державного реєстру виборців                                                                             О.І.Смирнова



ПОГОДЖЕНО:


Заступник голови районної у місті ради                                                            Ю.П.Кравченко



Завідувач загального відділу                                                                               О.П.Макарова



















Комментариев нет:

Отправить комментарий